Bullbak och Umgänge!

Lördagen var fullkantad med aktiviteter! Inte nog med att jag tog mig upp och iväg till gymmet för att vara med på spinning till 10.00. Nej nej på vägen hem från spinningen så fick jag även se en snubbe på tåget som hade ett stort tvåhandssvärd! Bara en sån sak kan ju pigga upp ens dag något enormt.

När jag kommit hem så började tog jag tag i det här med att baka lite bullar. Det var det här med Kanelbullens dag som fastnade i mitt huvud och det finns verkligen inga vettig kanelbullar här i Kanada så då får man helt enkelt göra sina egna!

Grejerna som behövs

Jag hittade de flesta av ingredienserna som man behövde. Dock så fanns det ingen färsk jäst så det fick bli torrjäst. Dessutom så verkar de inte ha pärlsocker i det här landet så jag vet inte riktigt vad jag ska garnera med 🙁

Degen före jäsning!

Efter mycket ståhej i köket med alla grejjer som far hit och dit så fick jag tillslut iordning en deg! Det var ju det roligaste med alltihop, att knåda degen 😀

Degen efter jäsning!

Här har den jäst i typ en timma, jag tyckte inte att det hände så mycket. När jag berättade det för min kära moster så sa hon att jag nog kanske dödade degen genom att ha i för varm degvätska… Mördarhenrik det är jag det är jag… Jag ska INTE göra det misstaget nästa gång 🙂

Utkavlad deg!

Utkavlad! Jag ska nog göra den lite tunnare nästa gång tror jag, men det fick duga helt enkelt, deg som deg!

Deg med fyllning!

I receptet så stog det att man skulle göra nån gegga av smör, socker och kanel… Men jag har för mig att det gick lika bra att göra på det här sättet… Så jag bredde ut ett lager med smör, strödde på strösocker och sedan på med kanelen för kung och fosterland!

Ihoprullad deg!

Ja ni ser ju vilken fin rulle jag fick till! Lite tjockare på ändarna men inte så pjåkigt för första försöket ändå!

Bullar i formar!

Ja ni ser ju hur otroligt bra det ser ut! Kan ju inte misslyckas detta, de fick jäsa på en stund till här men inget hände direkt 😉

Första plåten bränd!

Råkade ha inne dom lite för länge i ugnen… Sedan insåg jag att jag glömde pensla dom innan jag körde in dom i ugnen… Så jag gjorde det efter istället och slängde på lite strösocker i brist på pärlsocker ;). Ska INTE glömma att pensla nästa gång…

Andra plåten bättre!

Som ni ser så blev nästa omgång inte lika brända som den första omgången! Jag glömde ta kort på alla… Hade redan packat ner 6st bullar inför kvällen här… och ätit några 😉

Sedan bar det av in till stan för att möta upp lite personer för att ha en trevlig kväll på stan med. Jag mötte två av dom inne i en affär där jag handlade bakingredienser. Josef och Josefin. De delade lägenhet med en till som hette Moa så vi bestämde att vi skulle ses på lördagskvällen för att ha det lite trevligt! Svenskar som vi var och allt.

Vi vandrade iväg ner till gastown, vilket är där jag jobbar i stort sett, och hamnade på The BlarneyStone, en irländsk pub. Vi kom dit rätt tidigt så vi tog ett bord och satte oss och började snacka. Allt eftersom kvällen gick och stället fylldes på med folk så blev ljudnivån otroligt hög, och när bandet klev på scenen så var det i stort sett omöjligt att höra något som någon sa, blev mycket läsa på läppar, vilket jag suger på :D.

Johan och Emma skulle också komma men Johan kände inte för det så det var bara Emma som kom, jag gick iväg för att hämta henne vid stationen då hon inte visste vart puben låg, när vi kom tillbaka så var det jättelång kö och inträde. Fick stå i kö i 30 minuter, men in kom vi tillslut! Vi lämnade stället nån timma efteråt för att gå till ett annat. Där blev vi stående i kö i 40 minuter eller så. När vi väl kom in så var det riktigt najs dock, skön musik och härlig stämning.

Tyvärr så lämnade jag sällskapet runt tolvsnåret då jag hade fått ordentligt ont i huvudet… Men jag hade trevligt som tusan 🙂 Tack Josef, Josefin, Moa och Emma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *