Självmordsbombare och religion i övrigt.

Helt ärligt så borde jag gå och sova nu men jag måste bara skriva av mig lite om mina tankar angående denna självmordsbombare som tyckte det var en bra idé att avsluta sitt liv i Stockholm med lite sprängämnen. Egentligen vem kan klandra honom, finns väl knappt nån finare stad att dö i än Stockholm så han valde ju rätt stad i alla fall.

Jag har en känsla av att denna händelse kommer spela främlingsfientliga partier och grupper rakt i händerna nu i dagens Sverige vilket jag finner lite oroande. Inte minst sagt för att det bevisar hur enkelspårigt det Svenska folket är. Här gör jag ett antagande att det Svenska folket ÄR enkelspåriga och inte tänker längre än näsan räcker som ni kanske märker, men tro mig, jag hoppas verkligen att jag har fel och att detta inte kommer påverka det Svenska folkets syn på Islam.

Men man måste ändå ta och poängtera att alla dessa terrorhot och självmordsbombare faktiskt springer runt och dyrkar någon egen tolkning av Islam och inte alls slänger sig med den otroligt mycket mer vanliga fredliga formen av religionen. Det finns idioter precis över allt och när idioter samlas i grupper kan det gå väldigt illa. Det jag vill ha sagt är väl att det inte är religionerna man ska skylla på i första läget utan mer individerna, för jag kan ju lova att idioter och galningar finns det i alla religioner, det är inte bara de vrickade formerna av Islam som lockar till sig dom.

Kristendomen är inte förskonad från galenskap den heller. Släng ett öga på Knutbymorden, eller alla präster som utnyttjade små barn, eller dra tillbaka klockan ett par hundra år och kika på korstågen. Sjukt mycket saker görs i religionens namn oavsett om det har med religion att göra eller inte. Som att den där mannen med den stora hatten sitter nere i Italien och tycker att de inte ska använda kondomer i Afrika för det är emot gud, och på så vis får HIV/AIDS att sprida sig ännu mer än vad det redan gör. Eller varför inte den fina sekten Aum Shinriko som utförde en gasattack i Tokyos tunnelbana, också ett attentat fast denna gång grundat ur buddismen.

Jag är inget stort fan av religion, allt som allt så tycker jag att den har gjort mer ont än nytta i vår kära värld. Folk tycker att den har gjort mycket gott för att hjälpa personer o.s.v. Men helt ärligt talat så varför ska man inte kunna hjälpa varandra utan religion? Vill personer inte hjälpas åt utan gör det bara för att stå på god sida med gud? Är inte det lite genomskinligt?

Med det sagt kan jag ju berätta att jag har vänner som är troende i diverse religioner och jag respekterar dem inte mindre för det. De är jättefina människor och de får tro på vilka gudar de vill, så länge de inte försöker få mig att följa deras gudar så försöker inte jag få de att sluta tro på sina. Lite samma sak som att jag inte försöker få andra att sluta dricka alkohol och hoppas att andra inte ska försöka få mig att börja dricka alkohol, kan väl tillägga att det är fler som försöker få mig att börja dricka alkohol än som försöker få mig att tro på gud.

Det känns som om jag tappade bort vart jag ville komma med detta inlägg, så jag avslutar här med en lista.

  1. Visa respekt inför andra människor
  2. Tänk efter före
  3. Döm inte på förhand
  4. Skyll inte på något ni inte förstår, ta reda på fakta istället
  5. Okunskap skapar rädsla
  6. Vad hade hänt om självmordsbombaren skrikit “SKALMAN” precis innan han sprängde sig och lämnat meddelande om att Bamse fick honom att göra det?

//Henrik

2 thoughts on “Självmordsbombare och religion i övrigt.

  1. Mycket bra funderingar =) Själv har jag funderat lite på hur övriga fanatiska muslimer tolkar det faktum att han inte lyckades döda någon annan än sig själv (vilket var en himla tur). Kan man kalla det ett omen? Kanske Allah inte tycker att jihad är någon bra idé after all. Vore något för dem att filosofera över.

    Ha det så bra

  2. Sant! Man kan ju i alla fall hoppas att dom tänker så, men antagligen så är de väl så förblindade av sin tro och rättfärdighet att inget kan få de att resonera på ett vettigt vis. Om man inte kan få stopp på det så är väl detta det enda man kan hoppas på, att alla självmordsbombare bara dödar sig själva och låter andra vara i fred 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.