Musik och dess effekter

Det är lite underligt det där med musik och takt ändå. Jag har börjat tänka på det mer och mer när jag är ute och går med musik i mina öron där jag stillsamt glider fram i stadens snabba tempo och smeker med blicken över byggnader, bilar, människor och djur.

Dels har jag upptäckt att jag själv varierar min hastighet väldigt beroende på hur fort musiken går i mina öron just för stunden. Det blir smärtsamt tydligt när det byter låt från en snabb till en långsam då jag i steget helt sonika börjar gå långsammare utan att ens tänka på det. Jag tänker på det först efter att det har hänt “Shit vad lustigt” tänker jag då och går vidare.

Sedan har jag till mitt stora nöje upptäckt att folk ute på stan väldigt ofta går i samma takt som housemusik spelas i. Eller som Electro house spelas i. Alltså mellan 125-140BMP och förvånansvärt många stegar runt i de intervallerna faktiskt! Vilket jag känner är väldigt fascinerande! Jag vet inte riktigt varför jag tycker att det är det men det är det bara! Och inget ni säger kan få mig att ändra mig!

Går alltid runt och småfnittrar för mig själv när nån kostymnisse eller gammal hetsig kinesisk dam knatar runt till

Leva utan musik? I think not!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *