Spanska

Jag är riktigt sugen på att börja läsa Spanska igen, jag gjorde det i ett halvår på komvux runt 2002, 2003 någon gång. Dock så kommer jag bara ihåg hur jag beställer en kokosglass, och hur ofta behöver en göra det egentligen?

Jag vet inte riktigt varför jag inte har tagit tag i det om jag ska vara ärlig, kanske är det en rädsla för att jag inte kommer att bli lika bra på Spanska som jag är på Engelska. En rädsla för att misslyckas med att bemästra ett nytt språk. Det ska vara svårare att lära sig språk desto äldre en blir har jag hört, det bådar inte gott direkt!

“Varför Spanska?” Kanske du tänker nu?

Största orsaken är att jag faktiskt gillar hur det låter, det är något visst med Spanska ändå. Sedan är den största anledningen den att jag är väldigt sugen på att åka runt i Sydamerika, se Chile och Peru o.s.v. och där pratar de Spanska. Detta gör att det vore en bra idé att kunna använda det hjälpligt när en reser igenom just Spansktalande länder. Det är lite av ett världsspråk ändå, vet inte vilken plats det kommer i på världsrankingen men det hamnar med största sannolikhet i de övre delarna.

Jag får ta tag i detta och leta upp någon Spanskakurs helt enkelt, hur svårt kan det va?

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *