Go-Kart!

Det var dags för att köra Go-kart med jobbet igår. Det var hur roligt som helst kan jag berätta. Väldigt bra uppslutning för körningen var det också, tror vi var 28 personer som körde. Så 14 personer i varje heat, då blir det lite omkörningar och snurrningar o.s.v. Mycket mysigt!

11647426_10153069366192989_424957160_n

Inför denna batalj har det varit mycket snack på jobbet, i alla fall om Erik skulle ta hand om segern i detta vårt första Oxen-GP. Han har tydligen aldrig förlorat i Go-kart så det hade varit fantastiskt att få ändra på den saken.

Vi körde två kval, sedan så var det B och A-final. De 13 snabbaste gick till A-finalen och sedan så fick den som vann B-finalen vara med i A-finalen.

Stämningen var god och uppsluppen, men jag tror allt att det låt lite nervositet i luften. Jag var i alla fall lite nervös då jag hypat upp hur bra jag är på att köra, nu var det upp till bevis!

Erik kvalade in som etta med ganska stor marginal, tvåa kom Jonas på 1.40.20 om jag minns rätt, trea så kom jag på 1.40.70, så det var inte med mycket jag missade andra startrutan.

Starten gick och Erik drog iväg, Jonas tätt efter och jag lyckades behålla tredjeplatsen. Jag kände ganska tidigt att jag var snabbare än Jonas i vissa partier och vi låg titt som tätt jämsides men jag kunde inte pressa mig om. Han började köra defensivt och jag såg att han tittade bakåt ganska ofta för att hålla koll på vart jag var. Under detta så inser jag att Erik kommer få fri väg hela vägen och vara ohotad, för när jag och Jonas fightas så kör vi långsammare, det blir så när en kör defensivt.

I alla fall så bestämmer jag mig efter några varv för att inte attackera så mycket utan bara ligga bakom och stressa så mycket det bara går och hoppas på att Jonas gör något misstag så jag kan gå om. Denna taktik lyckas då han råkar snurra vid en av hårnålarna och jag kan gå om och börja jakten på Erik.

Erik är dessvärre på tok för långt före för att jag skulle kunna göra något åt det, så då var mitt enda alternativ att bara sitta och nöta varv efter varv och själv inte göra några misstag, jag såg att Blomman låg bakom och väntade på att jag skulle göra ett misstag. Och nog var det nära ett par gånger men jag höll mig in i mål. Dessvärre som silvermedaljör men det är inte mycket att göra åt. Kanske hade det blivit annorlunda om jag kommit om Jonas i starten, men det får vi aldrig veta!

Mycket bra kört av Erik får jag säga, värdig vinnare helt klart, men nästa år så tar jag honom!

Inte en så liten utläggning ur mitt perspektiv om vårt finalrace på Oxen-GP.

Slutligen så vill jag säga att det var mycket roligare att köra när det var så många på banan, jag har tidigare bara kört med 4 andra som mest, detta blev mer på riktigt!

Tack för en underbar dag mina kära arbetskamrater <3

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *