Felparkerad…

Insåg precis att jag kunnat göra värsta click-baiten här, men fin som en är så skippade jag det. “Bilen ställde sig på fel parkeringsplats, du kan aldrig tro vad som hände sen!”, jag kan se det framför mig i en artikel på Aftonbladet. De skriver liksom vad som helst nu för tiden. Men det är en helt annan historia det!

Efter att jag arbetat i Lördags så begav jag mig hem till mina föräldrar i Töreboda där jag lämnade av ett par av mina golvhögtalare, sedan blev det middag och brorsbarnsmys fram till 18-snåret. Jag satte mig i bilen och kuskade hemåt. På väg hem plockade jag även upp en pizza för att inmundiga denna Lördagskväll, De e väl smaskens de va?

När jag väl kom hem så möttes jag av att en bil stod på min parkeringsplats… Besöksparkeringarna är ganska tydligt markerade i mitt område så jag tyckte att det var ruskigt dålig stil. Jag fick leta reda på en ledig parkering och sedan, helt enkelt, försöka få tag på personen som ställt sig fel. Och hoppas att det går bättre denna gång än förra då det var en hyrbil som stod där.

Sagt och gjort, jag tog kort på bilen så jag skulle komma ihåg registreringsnumret.

bilen

Kommer in till min bostad och börjar leta reda på vems bilen är. Så tror ni inte att den är registrerad på ett företag? Ännu en gång kan jag inte få tag på personen som ställt sig på min parkering. Då brann det i huvudet på Henrik, papper och penna togs fram för här skulle det göras en arg lapp!

arg_lapp

Så skönt det var att sätta dit lappen, jag måste säga att jag vart imponerad över hur tyglad jag var när jag skrev den. Jag tänkte upp bra många förolämpningar och svidande ord på denna lapp men jag höll mig.

Jag satte mig där för att i alla fall kunna avnjuta pizzan denna afton. Kniven och gaffeln åkte fram, pizzan skars upp och fördes till min mun. Känslan som kom var överväldigande, överväldigande i den mån att munnen blev helt kall av födan som trädde där in. Pizzan hade blivit KALL!

Nu mina kära vänner så brann det till ordentligt i huvudet på Henrik.

Eftersom det nu var en Lördagskväll så gick det inte att få tag på någon ansvarig via telefon. Där och då insåg jag att de antagligen har en Facebooksida, och på den kan en skriva grejer så det sprutar ut ur fingrarna! Jag vet även att min chef brukar få notifieringar till sin mail när vårt jobb får meddelande på Facebook, och kanske är det samma med detta företag? Så glad i hågen satte jag mig för att skriva. Men ack, deras vägg gick inte att skriva på som utböling, men meddelande kunde jag skicka.

Och det mina systrar och bröder, det gjorde jag.

Hej.

En bil som står på Er, Mitsubishi CWO (vit) -*** ***, står parkerad på min parkeringsplats här i Skövde.

 

Jag betalar pengar för den parkeringsplatsen. Ni vet pengar, sånt som personer använder för att köpa varor av Er. Jag tror ni är bekanta med konceptet.

 

Detta betyder att jag, hör och häpna, vill använda sagda parkeringsplats.

 

Respektlöst är ordet. Vart är Er anständighet?

 

Inte nog med att jag, som betalar för en parkeringsplats, var tvungen att åka runt och jaga rätt på en parkering. Det gjorde även att den mat jag inhandlat för att avnjuta denna kväll blev kall. KALL.

 

Tack för att Ni förstörde min Lördagskväll.

 

Ni kan vänta Er ett samtal på Måndag där vi kan diskutera kompensation. Parkeringsböter ligger generellt på 600 kronor om jag inte missminner mig. Vill ni betala till mitt bankkonto eller via Swish?

 

Med vänlig hälsning

 

Henrik Davidsson

Jävligt nöjd med detta så lade jag mig i soffan för att titta på TV, men nog pyrde irritationen i mig fortfarande, vafan kan de inte ställa sig på en besöksparkering för?!

Nån timme senare så ser jag att det har kommit ett svar! Min plan fungerade, prisa gudarna!

Hej Henrik. Jag är väldigt ledsen för detta. Jag har vidarebefordrat ditt meddelande till vem jag tror är rätt person.

Med hopp om en fortsatt trevlig kväll! Med vänlig hälsning, Mikaela

Jag läser det, men jag svarar inte, jag låter det ligga, för jag tänker ju ringa på Måndag oavsett så nu ska här inte ödslas mer tid på helgen. Tar det piano resten av kvällen, går och lägger mig. Sedan på Söndagen vid 10.30-snåret så plingar det till i mobilen igen…

Hej igen Henrik.
Ber återigen om ursäkt för den felparkerade bilen igår, det var självklart inte gjort med flit utav av obetänksamhet. Den kördes inte heller av någon ifrån *****. Vill du skicka mig ditt kontonummer så för vi över 600kr.
Ha en fortsatt trevlig dag!
Med vänlig hälsning, Mikaela

Här tappar jag lite hakan, jag hade faktiskt inte räknat med att de skulle betala för felet de gjort, det är nästan så att jag får lite dåligt samvete över det hela. Inser sedan att det ska jag inte alls ha för jag har inte gjort något fel här. Och hade ett vaktbolag satt böter på bilen så hade min hyresvärd fått de pengarna även fast det är jag som betalar för parkeringsplatsen. Så jag slutar känna mig elak och skickar ett meddelande.

Hej Mikaela.

 

Tack för att du tar situationen på allvar, det hedrar dig och *****!

 

Min kontoinformation är som följer:
Bank: ****
Clearing:****
Kontonummer: *******

 

Skönt att detta kunde lösas på ett så pass smidigt sätt. När pengarna väl har kommit in så ser jag ärendet som utagerat.

 

Jag önskar Er en fortsatt fin 3e Advent.

 

Med vänlig hälsning

 

Henrik Davidsson

Senare samma dag så sattes det pengar in på mitt konto och jag kan inte göra annat än att applådera deras hängivenhet till att hålla ryggen rak och inte vilja få dåligt rykte. All heder verkligen, och denna Mikaela gör sitt jobb mycket bra.

Så detta var en glad överraskning denna Söndag, och lite extra tillskott så här i juletider är inte fel. Vem vet, kanske jag åker till deras butik och handlar för en del av pengarna!

Fridens.

PS.

Jag har valt att censurera reg-numret och företagsnamnet för jag vill inte hänga ut någon i onödan. Dock kände jag att Mikaelas namn kunde stå kvar då det antagligen finns rätt många Mikaela som arbetar på företag runt om i bygden.

DS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *