Musik för massorna.

Jag sitter här och lyssnar på lite Kraftwerk.

Efter att ha varit insnöad på diverse elektronisk musik ett bra tag. Främst house och nu på senare tid Dubstep så är det skönt att gå tillbaka till lite av det som är rötterna till det. Och det är så fasligt bra! Lite som att dras med till tonerna av Jean Michel Jarre, gudfadern! Jag stötte på en norrman på Spotify här om dagen också. Örjan Nilsen, den norrmannen kan göra duktigt tight Trance, utueb finns nedan.

Det är spännande att se hur musik blir “mainstream” eller vad man ska säga. Nog för att jag inte tar upp trender så värst fort, men det kändes som t.ex. Dubstep riktigt exploderade för något år sedan. Jag satt och lyssnade på massa dubstep och sedan helt plötsligt hörde man det överallt, alla reklamfilmer, trailers, popmusik med dubstep-beat i sig. Det var väldigt lätt dubstep iofs men den fanns ändå där. Jag förstår att de gör det, det är ett härligt sound och det gäller att hänga med ungdomen dessa dagar!

Det är intressant det där med hur musik utvecklas under tidens gång. Följer en dokumentär på SVT nu som heter “Hårdrockens historia”. Jag är ingen riktig hårdrockare direkt men det är roligt att se ändå. De visar på ett bra sätt hur de olika stilarna influeras av varandra, kan verkligen rekommendera denna serie!

Här har ni en riktigt bra Kraftwerklåt för övrigt!

Vi får se vad det är jag kommer fastna i härnäst. Jag har lyssnat väldigt mycket på Kapten Röd och Svenska Björnstammen nu det senaste. Det är något skönt i deras musik som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Men det får mig verkligen på gott humör, och det är något jag värdesätter!

2 thoughts on “Musik för massorna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *