ZackZackZack – Bütün

En podcast som jag brukar lyssna på är Blå Måndag. Det är en Svensk synth-podcast. Den släpps då och då och handlar om, ja ni gissade rätt, synth.

Jag har alltid gillat synth, inte allt inom genren men en stor del. Sen tycker jag att det är roligt att lyssna på personer som brinner för något också, så det gör det hela intressant. Dessutom så spelar de mycket musik i podcasten, det gör den ännu bättre!

I det senaste avsnittet så fick vi höra på musik från festivalen “Kalabalik på Tyrolen” som hålls en gång om året. Bland detta potpurri så fick jag höra låten Bütün av ZackZackZack. Den ska ni nu få höra, för jag tyckte den var riktigt go!

Fridens.

Alla är i Stockholm utom jag

Just nu känns det faktiskt så. För själv sitter jag ensam i mitt barndomshem i Töreboda. mina föräldrar har åkt till Stockholm med min syster och hennes kille samt en av mina brorsöner.

Helene har åkt till Stockholm med sin syster och sin mor.

Och här sitter jag.

Nu är det inte bara Stockholm i mitt hjärta. Nu är det även Mitt hjärta i Stockholm.

jag är supertrött och måste sova, så god natt på er.

Fridens.

PS. Insåg att det lät som att jag tycker det är synd om mig. Det är inte synd om mig på något sätt, jag följde inte med till Stockholm av fri vilja! Dessutom hänger jag ju runt hembygden och träffar vänner, vilket är i samma klass helt klart!

DS.

December…

Ja men så var ju faktiskt December avklarad. Och enbart tre jullåtar typ, eller fyra, nåt av det… Orkar inte kolla just nu om jag ska vara ärlig!

Tolv månader avklarade, skottår dessutom, så 366 låtar tipsade om. Jag hoppas att ni hittat något som var bra eller lite intressant. Kanske fann ni en ny favoritlåt. Kanske hade ni hört alla 366 låtar!

Tio i Tolv tackar för nu och återgår till det normala. Men innan det så kommer såklart December månads spellista! Notera här att en låt inte finns med i spellistan då den enbart var på youtube. Sad but true!

Fridens.

Tio i Tolv!

Lite galet är det väl ändå, att jag lyckades lägga upp en låt om dagen under det gångna året? Jag tycker det i alla fall även om fantasin har fått jobba övertid vissa dagar. Det känns skönt att vara klar med det om jag ska vara helt ärlig.

Nu kommer det svåraste av allt, vad ska en avsluta detta med egentligen? Vad kan sammanfatta ett år, behöver jag sammanfatta året, räcker det kanske med att bara ha en riktigt bra låt som den sista?

Jag tror att vi gör såhär. Jag tar den artist som kanske varit med mest under detta år. Jag tar en låt som passar in bra i tiden, såhär i December. En låt som är trallig och som gör mig glad. Det tycker jag är ett bra avslut på året.

Så håll till godo nu alla mina fina vänner, för här kommer den. Den sista låten för 2016.

Cornelis Vreeswijk – Jultomten är faktiskt död

Fridens.

Tio i Tolv!

Nu är det inte många dagar kvar på 2016 och detta lilla projekt. Det är svårt att välja låtar, ju närmre nyår jag kommer desto större blir ansvaret känner jag. Vilket såklart är helt vansinnigt. Men ändå! Vad tror ni om denna goding, nästan lite passande. Låten eskalerar till slutet, så gör ock året!

Ewert Ljusberg – 25 minuter kvar

Fridens.

Tio i Tolv!

Lite märkligt detta faktiskt. Satte på låten och kände igen namnet “Thoméegränd”, sen när låten väl drog igång så var det något sjukt bekant med den.

Insåg sedan att låten jag kände igen den ifrån, som heter Östersönder.. tydligen är en cover på denna låt! Tänk vad en får lära sig!

Vapnet – Thoméegränd

Fridens.

Tio i Tolv!

Give it away, give it away, give it away now! Ja det är väl det ni har gjort nu i juletider, ge bort saker. Oftast är det mer bortgivande än emottagande, det gillar jag, mycket roligare att ge paket än att få!

Jag antar att det är vad denna låt handlar om? Fast vad vet jag, är inte så bra på låttexter!

Busta Rhymes – Break Ya Neck

Fridens.

Tio i Tolv!

Juldagen, den dagen då julen firas i andra länder. Vi är lite häftigare i Sverige och firar på själva aftonen. För det är så vi jobbar!

Hur som helst så kommer här “Säg då” av Fritjof & Pikanen! Kanske lite träffande såhär efter all klapphets!

Fritjof & Pikanen – Säg då

Fridens.