Kunders beteende

Ibland så blir jag förvånad över hur kunder kan bete sig i en butik. Eller det är inte direkt deras interagerande med mig som anställd som är konstigt, det är mer sakerna de gör när de tror att ingen ser.

Det händer nästan varje dag att någon tappar något eller råkar köra in i en exponering så saker välter, dock är det ytterst få som säger till utan de bara glider vidare som om ingenting hade hänt. Så kommer en förbi där en stund senare, hur länge det har legat har en ingen aning om, och får ta hand om det. Jag vet inte riktigt vad de tror ska hända om de säger till? Att de ska få betala för det som gått sönder?

Kan nästan garanter att du aldrig kommer behöva betala för en ketchupflaska som du råkat ha i golvet så den går sönder, om du inte gjort det med flit dvs. Men då är du bar dum i huvudet ändå så då går det nog inte att hjälpa dig ändå.

Men det som stör mig mest av allt är när de tar en kylvara, säg ett paket med potatisgratäng. Sedan går de vidare i butiken och känner att “nej men fan, den här vill jag inte ha längre”. Då kan en tycka att de går tillbaka med varan och lägger den där den ska vara, eller i alla fall lägger den i en kyl. Nej nej, den lägger vi bland tvättmedlet eller vad som helst bara så att den inte är precis där jag är längre. Out of sight, out of mind.

En annan favorit är att lägga saker i frysen. Speciellt glasflaskor som spricker, eller kött eller vad som helst.

Om en skulle ta och lägga ihop alla butiker i Sverige och räkna ihop det matsvinn som utgörs av varor som folk lägger lite varstans i butiken så tror jag faktiskt att den siffran skulle bli enorm. För nej, om du lägger en kylvara bland kaffet så att den blir varm så säljs den inte sen, den slängs eftersom den blivit förstörd.

Nog vet jag att merparten av kunderna lägger tillbaka sakerna där de ska vara när de byter, men många gör det inte.

Det händer att vi hittar fulla korgar stå i något litet hörn av butiken också, antagligen ställda där av en kund som insett att pengarna lämnats hemma. Fine, gör så, men ta för i helvete och lägg tillbaka kylvarorna i alla fall så att vi slipper slänga dom!

Tänk efter före.

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *