Handledare

Så har jag varit på en handledarkurs för att få övningsköra, alltså vara handledare för en som övningskör. Tydligen behöver en gå en sådan kurs nu för tiden för att ens få börja övningsköra. Kan väl tycka att det är helt okej. Vet inte om körskolorna tycker det är bra eller dåligt, anar att de tappar ganska många lektioner när eleverna privatkör mycket, så de tar nästan in en körlektion i avgift för själva kursen. Men så är det här i världen!

Vi var 5 pers som var där och gick den, den varade i 3 timmar men det känns som om det hade räckt med 2 timmar. Vet inte varför han drog ut på det men anar att det är någon riktlinje att utbildningen måste vara 3 timmar för att gälla.

Lite intressant var det allt, fick lite tips och idéer om hur en ska vara som handledare i en bil o.s.v. Lite på vad jag ska vara uppmärksam på och vad jag borde lägga vikt vid när jag sitter bredvid. Bra att få uppfräschat minne ibland!

Det ska i alla fall bli väldigt spännande att ge sig ut på vägarna, orsaken till att jag gick kursen var att en vän frågade om jag ville övningsköra med hen, och det är klart att jag kan tänka mig det, stort ansvar, får se om jag lyckas axla det 🙂

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *