Det är inte lätt att vara liten

Jag kom att tänka på det idag, hur allt kunde vara så självklart när en var liten, även fast det var jättefel så var det självklart att det var rätt, för en visste inte bättre. Ganska skönt ändå.

Som alla andra kids var jag djupt inne i “Alla barnen”-skämt, kunde väldigt många och drog dom allt för många gånger. Sådär som barn gör. Ett av skämten tyckte jag var extra roligt.

Alla barnen hade kondom utom Lasse, han använde ICAKASSE!

Jag vet! Helt sinnesförvirrat rolig det skämtet, sådär jagfårontimagenavhurjäklaskojdetär-roligt. Men jag ville göra det ännu roligare va, för alla vet att det roliga med det hela är inte att Lasse är så fattig att han inte har råd med kondomer, utan att han har en så pass stor lem att det enbart är en ICAKASSE som den kan få plats i! OH THE JOY!

Här kände jag att det inte riktigt var roligt nog va, det måste väl finnas någon annan kasse som är större än just en ICAKASSE? Jag funderade på det och kom fram till att skämtet behövde spetsas till lite. Här kommer den!

Alla barnen hade kondom utom Lasse, han använde IKEAKASSE!

See what I did there?! Jag bytte ut ICA mot IKEA! Och nu ska jag förklara min logik i detta. För jag kommer väl ihåg att jag var noga med att förklara varför det just skulle vara en IKEAKASSE. Värt att notera här är att jag då aldrig satt min fot på IKEA, jag visste bara att en kunde köpa möbler där.

Så i mitt huvud så fungerade det så att en gick till IKEA för att köpa typ en fåtölj, när en väl gjort det måste en ju bära hem den? Klart en måste det för på IKEA gör den ingen nytta! Därför MÅSTE det finnas kassar stora nog att kunna lägga en fåtölj i.

Jag trodde alltså att en bar hem fåtöljer i en plastpåse från IKEA. Makes sense? Yes? No? Kanske inte mitt starkaste ögonblick helt enkelt.

Nej men asså, fatta att IKEAKASSAR måste ju vara så stora att man får ner en fåtölj i den liksom, så jävla stor!

Något sådant kan jag tro att jag sa. Henrik, 10 år.

5'an

Måste varit runt denna åldern, här är skolavslutningen i femman. Är på väg in i kyrkan med min vän Stoffer, har även på mig min nyaste t-shirt som var köpt på marknaden i Töreboda! Näsan hade jag skrapat upp nån dag tidigare då jag cyklat ut på en åker och stått på huvudet. Mor var måttligt nöjd.

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *