Jurassic World

Såg precis denna lilla rulle hemma hos Alvarssons.

——————– SPOILER ALERT – SPOILER ALERT ——————–
——————– SPOILER ALERT – SPOILER ALERT ——————–
——————– SPOILER ALERT – SPOILER ALERT ——————–
——————– SPOILER ALERT – SPOILER ALERT ——————–
——————– SPOILER ALERT – SPOILER ALERT ——————–

Jag hade inga som helst förväntningar, hade inte sett en enda trailer eller läst något om den. Tror jag såg en teaser för längesen, men det är allt.

Jag gillade filmen, den har ett självklart underhållningsvärde. Väldigt välgjord, skulle säga att den är fånigt snygg faktiskt. Den är även hyfsat välspelad av de flesta som deltog, ett väldigt stort plus.

Men jag kan inte annat än att bli lite besviken ändå, för jag tror att den hade kunnat vara så mycket mer än vad den var. Just nu kändes det som om det var en karbonkopia på Jurassic Park.

Det kändes lite som att allt som hände i första filmen händer även i denna. Det är med samma sorts karaktärer och de beter sig på nästan exakt samma sätt. De har gjort den kvinnliga huvudrollen lite mer självständig och framåt, vilket är bra, men det är också det enda som sticker iväg från hur ettan var.

Annars tyckte jag nog att den blev lite väl, och jag vet att detta låter konstigt med tanke på vad det är för sorts film, överdriven. Filmen tappar mig när det blir ett sjuhelvetes demolering. Hände exakt samma sak när jag såg Man of Steel.

Filmen tappar mig verkligen när BigBadDino för femtielfte gången stoppar in sitt stora huvud precis bredvid en karaktär och börjar sniffa lite lugnt. Från att ha varit helt vild till att bara chilla lite bara nån centimeter från det den vill äta upp. GET ON WITH IT ALREADY!

Det jag tyckte att den saknade om en drar paralleller till Jurassic Park så är det att denna inte hade någon riktig nerv. Jurassic Park är mycket mer lågmäld i sitt hanterande av rädsla, i Jurassic World blir det mycket mer tryckt rakt upp i ansiktet på en. Jag saknade den där anspänningen lite! Sedan kan det bero på, som mitt filmsällskap poängterade, att jag inte såg denna när jag var 12, 13 år så som jag gjorde med Jurassic Park. Kan ligga något i det!

Bortsett från det så är det en bra rulle. Jag känner inte att tiden var bortkastad och jag hade kul när jag såg den (när jag bortsåg från det jag störde mig på).

Jag skulle rekommendera den till en vän.

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *