En fin film om rädsla

Den handlar mer om rädsla, den handlar även om att antingen ge efter för den eller att besegra den. Att bestämma sig för att antingen göra en sak eller att inte göra det. Båda två kan vara minst lika modiga.

Det var Magnus som gav mig länken, och det jag hade att säga efter var “Berörande!” “Så fin!”

Det är några som riggat upp kameror och mikrofoner högst upp i ett hopptorn, vid 10 meter. Så får en se hur de våndas och kämpar med om de ska hoppa eller inte. Det är verkligen berörande, jag kände så väl igen mig i det. Ska jag våga eller inte o.s.v.

https://www.nytimes.com/video/opinion/100000004882589/ten-meter-tower.html?src=vidm

Där har ni länken. Det är en kortfilm på 16 minuter som är väl värd att se på. Det är fängslande att titta på hur olika personer tacklar situationen.

Fundera inte, gör det bara. Se filmen alltså.

För övrigt kan jag säga att jag aldrig hoppade från 10an. Jag vet att jag hoppade från 5an, och kanske 7.5, men den är jag mer osäker på!

Fridens.

Att intala sig att en inte sett något.

Tidigare idag satt jag och funderade på Mästarnas Mästare och att jag skulle titta på det på svtplay när jag kom hem på kvällen. För annars kommer jag bli spoilad i morgon av alla tidningar o.s.v med tanke på att det är final.

Detta glömde jag dock bort på vägen hem tydligen. För det första jag gör när jag sätter mig vid datorn är att gå in på Aftonbladet, och vad händer då? Jo där ser jag en bild på vinnaren med en pokal.

Så var den glädjen förstörd.

Så nu sitter jag här och tittar på programmet och försöker intala mig att jag inte sett rätt, att jag kanske har fel, det kanske var så att personen bara hade bucklan? Vem vet! Jag vet att det är en lögn men jag kanske kan övertala mitt inre.

Vi får se, nu ska jag sitta och titta på detta program och nästan skämmas för min egen dumhet och hoppas på att jag kan övertala mig själv att nån annan vinner än den jag såg. För då blir det mycket roligare tittning för min del. Överraskningen blir så mycket större.

Wish me luck.

Fridens.

Prince dog.

Här om dagen hittades Prince död, tragiskt på många sätt. Inte för att jag hade någon direkt relation till hans musik, men ändå, alltid trist när nån dör för tidigt.

Dock fick det mig att tänka på en del ur An Evening with Kevin Smith, när han berättar om hans möte med Prince. Och tydligen så var det fler som kom att tänka på det för när jag kikar in statistics på klippet så har det ökat med 1.000.000 tittningar på bara några dagar.

Så om ni missat, mycket nöje.

Fridens.

Game of Thrones

Snart är det, om jag inte missminner mig, dags för en ny säsong av Game of Thrones. Spännande!

Såg precis sista avsnittet ur säsong 5 för att friska upp minnet lite, insåg senare att det inte hade behövts egentligen då jag kom ihåg allt. Men jag måste faktiskt säga att den är väldigt välgjord. Ska bli kul att se vart de tar tv-serien.

Jag väntar med spänning på nästa bok också, har ingen aning om när den ska komma ut så väntan kan bli lång. Skönt att tv-serien och böckerna kommer gå från varandra mer och mer nu, då blir det dubbelt upp av awesome! Även om jag inte var ett jättefan av den senaste boken.

Nu är det dock sömn som gäller, och för en gångs skull tänkte jag inte gå upp 04.45 i morgon. I morgon blir det nog närmare 09.00!

Fridens.

Tv med Luuk

Jag har börjat lyssna på en ny podcast. Egentligen är det väl bara Värvet jag följer, men nu har jag även hittat en till som jag gillar att följa!

Det är Kristian Luuk som intervjuar mer och mindre kända personer från TV där de pratar om vad de arbetar med. Det kan vara personer som är kritiker, inköpare, tekniker eller vad som helst. det är faktiskt intressant!

Kanske skulle börja lyssna mer på podcast. Det är lite som att lyssna på P1 fast inte behöva ha med de lite tråkigare programmen som är. Fantastiskt helt enkelt.

Ni kan hitta den här!

http://www.tvmedluuk.se/

Fridens.

Fick en nostalgikick!

Satt och samtalade lite med Spijk, vi kom in på en tv-program-idé, det hela slutade med att jag fick en känsla av att Erikshjälpen här över gatan lite såg ut som världen i en tv-serie jag kommer ihåg från min ungdom.

Tv-serien handlade om en kille som hamnade i koma och försökte ta sig tillbaka till medvetandet genom att ta sig igenom en värld inne i sitt huvud. Detta program gick under sommarlovsmorgon tror jag, jag kan väl ha varit 10, 11 år nånstans?

Började leta och tillslut fann jag vad programmet hette! Och när introt kom igång så fick jag en sån nostalgikick att jag höll på att ramla ur stolen.

The Odyssey eller som den svenska titeln är: Resa i det okända.

Nu blev jag väldigt sugen på att försöka få tag på hela tv-serien och se den, för jag fick aldrig reda på hur den slutade!

Fridens.

Gympaläraren

En ny husgud jag skaffat mig, näst efter Kevin Smith, är Kalle Zackari Wahlström. Har skrivit om honom innan tror jag, när jag nämnt programmet “Träna med Kalle”. Hur som helst så har han ett nytt program nu som heter Gympaläraren.

Gympaläraren går ut på att mycket tyder på att barn rör sig för lite och att de hatar gympan, så han beger sig till sin gamla högstadieskola för att ta reda på varför och försöka ändra det.

Det är mysigt. Hittills har det varit fyra program, och det blir bättre och bättre. Det var trevande i början men nu börjar det få lite momentum tycker jag. Jag gillart. Och det kanske ni också gör?

Om inte annat så är han en skön karaktär, och det märks så tydligt på sätt att prata och kroppsspråk att han och Erik Haag är brorsor.

Kolla in det på SVT-Play!

http://www.svtplay.se/video/6991177/gympalararen/gympalararen-avsnitt-1

Fridens.

 

Cowspiracy

Så jag såg precis en dokumentär. Cowspiracy.

Den handlar om hur miljöförstörande köttindustrin är i världen och att utsläppen från den industrin är mångt mycket mer än vad all transport gör.

Dokumentären lägger fram problematiken på ett bra sätt och jämför olika branscher som har mer eller mindre miljöpåverkan, dock upptäcker dokumentärfilmaren att de flesta organisationer undviker att ta upp problematiken med djurhållning. Och det är inte bara “höhö, korna fiser!” utan det är mer att de räknar på hur mycket mark det behövs för att föda upp en ko, hur mycket mat den äter och hur mycket vatten det går åt. För att inte tala om skövling av skog för att göra det till betesmark. När en gör matten där så går det inte ihop.

Jag har inte kollat upp källor än, har inte givit det mycket till kritik utan enbart tagit in vad de sa i dokumentären och filtrerat det genom mitt huvud och försökt få till hur allt går ihop. Och jag får det inte att gå ihop vilket betyder att jag bord bli vegan?

Se den, den är en riktig tankeställare om hur vi lever våra liv, hur mycket lobbyism det finns i USA och resten av världen och så vidare. Sedan måste jag säga att den inte direkt påtvingar en en tanke på att bli vegan eller liknande. Det är mer så att efter att ha sett den så är det nästan det enda tänkbara alternativet om vi vill leva kvar på denna jord. Och tänker jag på det så verkar det vettigt. Klart att det måste bli effektivare om jag får i mig allt jag behöver direkt från växtriket istället för att det ska filtreras genom ett djur först? Eller?

Oavsett, se den, bra skit. Finns på Netflix bland annat!

Fridens.