Julkalender

Var ute i butiken och fyllde på varor idag när en kollega kommer in för att handla, hon jobbar inte så ofta utan är på inringning så vi hälsade och småpratade lite, så berättar hon att hon kände sig som världens sämsta mamma för att hon glömt att köpa julkalender till sina barn.

Ibland spårar jag ur lite i sådana här situationer, för jag tycker att det är lite roligt att överdriva och dra saker till sin spets, få det att balla ur. Vad får en egentligen skämta om när det kommer till folks barn? I alla fall så gick konversationen vidare något sånthär…

Jag: Ja alltså, detta kommer lämna spår i dem för resten av livet
Hon: Ja jag vet!
Jag: Det är detta de kommer ta upp när de går till psykologen när de är äldre
Hon: Det är så va?
Jag: “Ja alltså allt började ju det hemska året 2015, jag fick ingen julkalender det året”, “aha, så det var alltså det som triggade igång allt?”, “Ja, det var då jag blev en mördare.”
Hon: Nej men fy! Säg inte sååååå!

Vi kom överens om att hon skulle ta och köpa kalendrar i alla fall, så det kommer nog att reda ut sig tillslut.

När jag kom hem så passade jag på att titta på första avsnittet av årets Julkalender på TV. Det är ju historieätande på gång med Lotta och Erik. Jag gillar verkligen dom, de är så härliga! Måste även säga att Erik passar sjukt bra i sin mustasch, önskar att jag passade lika bra i en!

Apropå att balla ur…

Två av mina favoriter ur “Det ballar ur!” från Grotesco!

Ett kilo mjöl!

Min favoritdetalj i denna sketch är nog 3.10 in när Dorsin, efter att ha ropat HURRA, skuttar upp och tar ett bett ur knäckebrödet. Det får mig att fnittra varje gång!

Glöm inte studentmottagningen!

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *