Brandfara och avfrostning

Det är Onsdag idag, dan före dopparedan så att säga. Jag brukar vara ledig på Onsdagar men så var inte fallet just idag. Idag började jag jobba 13.00. Vilket kändes lite underligt, men det fick gå.

Vaknade ganska tidigt men låg kvar ett tag och kollade på julkalendern, gick upp och äntrade vardagsrummet. Där ser jag till min förvåning att ljuset jag tänt igår fortfarande stod och brann. Smått panikartat släckte jag ljuset och såg i mitt huvud hur illa det hade kunnat gå, tur att det var ett rejält ljus… Verkligen en nära brandenupplevelse det där vill jag lova.

Lugnar ner mig och börjar dagen, chillar runt lite, fixar lunch, tar det piano och åker till jobbet. Full fart på arbetsplatsen och tiden går fort. Slutar jobba vid 19 och glider upp till syster för uppesittarkväll med bingolotto. Känner att jag blir lite väl trött och beger mig hemåt innan jag riskerar att somna vid ratten.

Kommer hem och börjar ana oråd… Ljuset brinner än! Nääää skojar bara, det gjorde det inte. Men jag upptäckte att kylskåpet stod på glänt… Vafan är det om? Så nu är det bara att göra en utrensning av de känsligare varorna där i. Börjar på äkta tro att det är något fel på skåpet så många gånger det hänt sedan jag flyttade in… Nog för att jag behövde frosta av kylen va, men jag gör det gärna lite mer planerat än så här.

Dags att sova för att ladda upp inför en jobbdag i morgon och sedan julfirande hos föräldrar.

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *