Musik till spinning

Skrev väl här om dagen att jag kunde skriva ett helt inlägg om just musik till spinningpass och min inställning till det. Och det tänkte jag faktiskt göra nu.

Sättet jag ser på spinning och musik är den att det som funkar bäst är när instruktören gillar musiken den spelar och instruerar till. Det blir en annan känsla i rummet då, det blir lättare att förmedla en “känsla” och ett “syfte” med passet.

Jag har försökt att göra pass med musik som är mer allmän eller vad en ska säga. Annars kör jag mest elektroniskt för det är den musik jag gillar att köra spinning till. När jag ändrat det och kört med annan musik, musik jag inte tycker så mycket om, så blir det kasst. Det känns fel och jag själv får inget fokus vilket i sig leder till att passet blir dåligt.

Nej jag tycker det är mycket bättre när instruktören håller sig till den musik som den gillar istället, det blir mer på riktigt då eller vad en ska säga. Det är mycket lättare att instruera bra när musiken funkar med instruktören, det blir väldigt plastigt annars.

Så när personer kommer fram till mig efter pass och säger att de tyckte att musiken var dålig så är det inte mycket jag kommer göra åt det faktiskt, det finns mängder av andra instruktörer de kan gå till för att köra spinning med i så fall. Det är bra att det finns lite bredd på passen på gymmet, om alla körde samma skulle det bli trist.

Är väl lite det som är charmen också kan jag tycka, att gå på olika pass och känna efter hur det funkar att cykla för just den instruktören, så en kan hitta favoriter och börja gå på deras pass för en vet att då blir det bra. På samma sätt hittar en de instruktörer som en lär sig att undvika för att deras sätt att instruera inte fungerar med mitt sätt att träna.

Krångligare än så behöver det inte vara.

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *