Pokémon Go

De senaste veckorna har jag hört både det ena och det andra om detta spel. Det jag tyckte var mest fascinerande först var hur det, i alla fall för mig, kom som en blixt från klar himmel. Har inte hört något om det och helt plötsligt var det precis överallt. Sedan hände det en annan sak som jag tyckte var väldigt spännande. På två dagar så dubblades värdet på Nintendos aktie på grund av spelet! Sedan några dagar senare så störtdök den igen eftersom de som köpt aktierna insåg att ”Vafan, det är ju inte Nintendo som äger rättigheterna!”.

Hur som helst så har jag börjat spela det, och gör det med glädje. Tycker att det är roligt att gå runt för att hitta Pokémons. Det som gör det än mer spännande är att det är en helt ny värld för mig, jag har aldrig intresserat mig för Pokémons innan, så allt är lite nytt!

Det allra mest positiva med hela spelet, som jag själv tycker, är att det rör sig mycket mer folk ute på stan nu än det gjorde innan, på alla tider på dygnet också. Folk spontanpratar, tar kontakt och har roligt tillsammans. De som nog tycker det hela är jobbigast är väl lokalalkisarna som inte får vara ifred i sina parker längre.

Jag har börjat använda det lite som orientering. I spelet finns något som heter ”Pokestops”, dessa är utplacerade på olika sevärdheter eller platser som kan vara av intresse på något annat sätt. När en är vid ett pokestop så får en små bonusar, så det är emellan dessa en går för att hitta Pokémons o.s.v. Jag har under de senaste veckorna fått se så mycket mer av Skövde än jag gjort tidigare, hade t.ex. ingen aning om att det låg en grav från järnåldern mitt i stan, bara en sån sak.

Dock förundras jag över kritiken som kommit till det, att det är som om zombies går runt på stan… Själv tycker jag inte att det är värre än det var innan, bara att nu är det fler personer som rör sig på stan vilket gör den mer levande, rent procentuellt är jag övertygad om att det är lika många nu som tittar ner i telefonen när de är ute som det var innan. I alla år har föräldrar förskräckt sett sina barn sitta inne och spela tv-spel, nu när de går ut så blir det ett problem istället. Lustigt.

Just nu har jag bara en sak att säga.

MYSTIC FOR LIFE!

13918391_10153910131287989_294173410_o

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *