Pokémon Go

De senaste veckorna har jag hört både det ena och det andra om detta spel. Det jag tyckte var mest fascinerande först var hur det, i alla fall för mig, kom som en blixt från klar himmel. Har inte hört något om det och helt plötsligt var det precis överallt. Sedan hände det en annan sak som jag tyckte var väldigt spännande. På två dagar så dubblades värdet på Nintendos aktie på grund av spelet! Sedan några dagar senare så störtdök den igen eftersom de som köpt aktierna insåg att ”Vafan, det är ju inte Nintendo som äger rättigheterna!”.

Hur som helst så har jag börjat spela det, och gör det med glädje. Tycker att det är roligt att gå runt för att hitta Pokémons. Det som gör det än mer spännande är att det är en helt ny värld för mig, jag har aldrig intresserat mig för Pokémons innan, så allt är lite nytt!

Det allra mest positiva med hela spelet, som jag själv tycker, är att det rör sig mycket mer folk ute på stan nu än det gjorde innan, på alla tider på dygnet också. Folk spontanpratar, tar kontakt och har roligt tillsammans. De som nog tycker det hela är jobbigast är väl lokalalkisarna som inte får vara ifred i sina parker längre.

Jag har börjat använda det lite som orientering. I spelet finns något som heter ”Pokestops”, dessa är utplacerade på olika sevärdheter eller platser som kan vara av intresse på något annat sätt. När en är vid ett pokestop så får en små bonusar, så det är emellan dessa en går för att hitta Pokémons o.s.v. Jag har under de senaste veckorna fått se så mycket mer av Skövde än jag gjort tidigare, hade t.ex. ingen aning om att det låg en grav från järnåldern mitt i stan, bara en sån sak.

Dock förundras jag över kritiken som kommit till det, att det är som om zombies går runt på stan… Själv tycker jag inte att det är värre än det var innan, bara att nu är det fler personer som rör sig på stan vilket gör den mer levande, rent procentuellt är jag övertygad om att det är lika många nu som tittar ner i telefonen när de är ute som det var innan. I alla år har föräldrar förskräckt sett sina barn sitta inne och spela tv-spel, nu när de går ut så blir det ett problem istället. Lustigt.

Just nu har jag bara en sak att säga.

MYSTIC FOR LIFE!

13918391_10153910131287989_294173410_o

Fridens.

Heldag med spel

Idag var det en dag som nästan blev lite nostalgisk. Men ändå inte, jag vet inte riktigt vilket ord jag ska sätta på det. Men idag så har jag spelat World of Warcraft nästan precis hela dagen.

Jag har verkligen inte gjort så mycket mer, enda jag hade planerat annars var att gå och titta på när äldsta brorsonen spelade hockey, det var vid 15. Så fram tills dess satt jag och spelade. Kollade lite tv-serie och spelade vidare. Käkade lite lunch och spelade vidare. Efter hockeyn så fortsatte vi spela.

Det var typ så jag satt för 10 år sedan på helgerna, då kunde jag lätt sitta och WoWa hela dagarna utan problem. Men nu var det längesen det blev en sån dag. Ibland kan jag sakna det. För det är ganska mysigt ändå, sitta och lalla runt där samtidigt som en snackar strunt över någon voicecom. Denna dag var det jag och Tess som sprang runt. Mycket trevligt!

Jag kan med lätthet rekommendera det till fler. Hitta något och bara gör det en hel dag, det blir gött!

Fridens.

Games Done Quick

Games Done Quick drar igång nu på Söndag och håller på i en vecka. Vad är nu detta frågar ni er? Så jag saxar det direkt från deras hemsida.

Games Done Quick is a series of charity video game marathons. These events feature high-level play by speedrunners raising money for charity. Games Done Quick has teamed up with several charities in its five-year history, such as Doctors Without Borders and the Prevent Cancer Foundation.

De spelar helt enkelt igenom olika spel så fort som det bara går, det är riktigt underhållande att titta på, se hur duktiga folk är på att spela. Jag gillart! Även om jag inte just tittat på detta evenemang så många gånger, har mest kollat på vanliga speed-runs på youtube.

Anyway, jag kollade in schemat de har, för att se vilka spel de kommer köra i veckan. Där lägger de upp tiderna de ska börja spela varje spel och så har de en uppskattad tid över hur lång tid varje spel kommer ta.

Insåg här att ett av mina absoluta favoritspel är med denna gång, Chrono Trigger! Ett gigantiskt RPG till Supernes. Jag log lite när jag såg hur lång tid det skulle ta dem att köra igenom hela.

De spelar även igenom några av spelen i Zelda-serien. The Wind Waker kommer ta dem 4 timmar och 15 minuter. Men Chrono Trigger kommer ta dom 5 timmar och 30 minuter. För en speed-run, det gillar jag! De flesta andra spelen som är med i veckan är gjorda på en timma ungefär.

Kolla in så mycket ni kan av det folks!

Fridens.

Spel, spel, spel

Jag har lite av ett komplicerat förhållande till spel av olika slag. Nu talar jag om spel till dator eller konsoler, inte spel som i trav eller lotto.

Vet inte riktigt vad det beror på men jag pratar knappt om att jag spelar spel eller vilka spel jag spelar. Vilket är väldigt konstigt för det är nästan som om jag skäms för att faktiskt spela, vilket jag inte gör.

Antagligen har det att göra med när jag riktigt var nere i World of Warcraft och spelade det hela dagarna, spelade det så pass mycket att det faktiskt blev ett problem för mig. Det där tillskriver jag dock yttre faktorer som det faktum att jag mådde skit, men i spelet fann jag någon sorts flykt. Men det var ganska längesen jag tog mig ur just den grejen, sommaren 2008 var det. Jag tror att det faktiskt var då som jag även slutade prata om spel. Farligt.

Jag har fortsatt att spela World of Warcraft efter detta, men mycket mer kontrollerat och i mindre skala. Jag slutar spela i perioder och kommer tillbaka till det då och då, det är lite som att hälsa på en gammal kompis på något konstigt sätt.

Just nu så håller jag på att spelar några olika spel.

World of Warcraft som sagt kör jag då och då, jag använder det även ganska mycket som en chatklient för att prata med vänner.

Diablo 3 – Reaper of Souls köpte jag här om dagen då jag fick blodad tand efter att ha spelat det med Patrik nere i O-hamn.

Civilisation 5 återkommer jag till titt som tätt, kör några timmar för att sedan låta det gå in i glömska några veckor och sedan kör jag ett ryck till.

Need for Speed har jag alltid haft en kärlek för, spelade det som tusan med Tobbe när vi gick i gymnasiet. Har två av spelen till PS3 som jag spelar då och då.

Mobilspel spelar jag en del också, just nu är det Geometry Dash som gäller, men även Candy Crush. Ett tag fick jag dille på geografispel där jag lärde mig världens olika länder, så det återkommer jag till också.

Ja men det är nog de jag spelar för tillfället, växlar mellan dem och tycker att det är ganska så gött!

Fridens.