Shabusen!

Nej ni kan vara lugna, det är ingen svordom! Det är ett ställe dit man går om man vill äta mängder av Japansk och Koreansk mat, en buffé helt enkelt.

Det har varit på tapeten att besöka detta etablisemang i några veckor nu och idag blev det alltså av, äntligen ska mina förväntningar vad gäller Koreansk och Japansk mat konkretiseras i faktiska maträtter som jag kan smaka på! Kimchi here I come!

Det var jag och min arbetskompis Sten som var där och åt, Söndag 11.00 och det var bannemig fullt hus, eller blev rättare sagt, vi kom väldigt tidigt och hade inte bokat bord så vi hade turen att få plats ändå (de öppnade 11), när klockan var 12 så satt det folk och väntade på att få bord.

Det var verkligen otroliga mängder av mat, bilden jag tog på bordet som är lite suddig är vår andra laddning mat också. Och äntligen har jag ätit Sushi igen, förra gången var 2005 tror jag. Men jag vet inte riktigt, det är inte min grej tror jag. Nog för att jag gillar fisk va, men jag tar den gärna tillagad 😉

Favoriten på bordet förutom den grillade kycklingen och biffen var ju helt klart Teriyakin. Både biff och kyckling! Sedan måste jag säga att Yakisoban var otroligt fin också. Dock så har jag ingen koll på vilken sorts sushi jag åt riktigt för vi beställde in en av varje och då var det svårt att veta vilken som var vilken, men jag tog en 4, 5 bitar av olika sorter och vissa var goda och andra mindre goda ;).

Måste dock säga att Kimchi inte heller var riktigt min kopp te! Har hört mycket om Kimchi på jobbet, verkar vara sjukt poppis över i Sydkorea. Jag fattar dock inte varför! Men smaken är ju som baken så det är ju roligt för dom att de gillar det! Men de äter ju massa insekter också, nuff said.

Tempuran var rätt så smaklös, ska nog testa någon annan sort nästa gång, provade bara potatisen och då är det kanske inte så konstigt att det var smaklöst. Spring rolls var riktigt goda dock.

All in all en mycket lyckad måltid och man fick jäkligt mycket mat för pengarna! Det gick på 100 spänn per person ungefär, vilket är helt överkomligt tycker jag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.