Saker vi bygger är rätt små ändå.

Jag tycker det är lite fint hur små saker vi bygger är egentligen, vi tycker att de är stora grejer som vi lyckas åstadkomma och blir stolta över det. Vi står där och tittar på saken vi gjort och tänker “oj oj oj så bra vi är som har gjort detta, oj så bra, så bra så bra”. Ibland stämmer det säkert och nog ska man känna stolthet över vad man gör är i livet. Ibland måste det dock sättas i proportion!

Vancouver

Vancouver

Jag tycker bilden visar det ganska så tydligt att staden är så oerhört liten i jämförelse med berget i bakgrunden! Och berget finns där och tänker inte så mycket på det meden vi springer runt som yra höns och härjar med att bygga saker hela tiden. Det är något speciellt med berg ändå, berg och naturen i allmänhet. Det spelar ingen roll hur mycket vi än försöker forma världen till våra behov och våra önskemål. Om krafterna i naturen får för sig att “Nej men nu ska jag nog röra lite på mig här” så skiter sig allt i alla fall. Är nog dags att inte ta så mycket för givet längre! Oj vad jag låter som en hippie här, och nej jag tror inte att naturen är ett enda “väsen” som lever och har ett medvetande och yadayadayada. Jag tänker mest på hur skört vårt samhälle egentligen är när minsta nyck från naturen får oss på fall. Se bara när vattnafjäknafrujöflukul bestämde sig för att få ett utbrott, hela flygtrafiken bara stannade i Europa, totally awesome 😀

För övrigt så såg jag en ganska komisk sak här om dagen. En hemlös man gick runt på gatan utanför jobbet och bad folk om pengar. Ingen stannade för att ge honom pengar. En kvinna går förbi och ger inget, men så stannar hon upp, vänder sig om och erbjuder honom en av sina munkar hon hade i en påse. Då skakar bara mannen på huvudet, vänder sig om och går därifrån. Inte för att jag tycker att det är komiskt att vara hemlös, men jag tycker det är lite underligt att tacka nej till gåvor om man är ute och tigger. Beggars can’t be choosers som det så vackert heter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *