Japan – Håll en låg profil.

Min sista dag i Japan för denna gång. Vad skulle denna dag bjuda på, en härlig blandning visade det sig för idag skulle allt jag inte gjort göras. Kanske var lite överdrivet, inte allt men nästan allt.

Det jag helst av allt ville var att få tag på en Animéfigur… Tyvärr hittade jag den inte i alla affärer jag var inne i så det får bli nästa gång ;). Sedan har jag ju varit på alla möjliga olika kaféer utom ett Maid-café. Så efter att vi hade sprungit runt i ett par butiker så gick jag och Jason in på ett sådant kafé för att ta lite fika. Detta var en upplevelse utöver det vanliga, jag kände mig så  obekväm i hela situationen! Ett Maidcafé går ut på att man får en servitris som är extremt vänlig och pratglad, skrattar mycket och uppmärksammar gästerna. Man kan tro att det bara är ensamma killar som går dit för att få lite sällskap, men så är verkligen inte fallet.

Det var helt fullt där inne när vi kom och det var personer i alla åldrar, män och kvinnor och alla verkade ha trevligt. Vi beställde glass och satt där en stund, de kom fram och pratade med oss och skrattade en massa. Det var lite festligt men jag kände mig ändå ganska obekväm i hela situationen. Men är man i Japan så borde man testa det i alla fall, finns huuur många som helst i speciellt Tokyo.

När detta uppdrag var utfört så for vi hem till Jason en snabbis där vi hämtade upp två cyklar för att bege oss ut på en cykeltur. Här fick jag uppleva något rent fysiskt som jag sett under hela min vistelse här. Folk på cyklar där INGEN har höjt sadeln en enda millimeter över cykelramen. Detta gällde även cykeln jag fick cykla runt på så där var det extremt låg profil som gällde. Med stor risk för att slå knäna i hakan så cyklade vi runt och gjorde stan osäker, måste verkligen tänka ett par gånger extra när de kör på fel sida vägen. Cyklarna tog oss till vattnet, till en sushirestaurang, till ett ställe där man kunde slå lite baseball-bollar och hem till Konomis mamma och syster där middag var på gång.

Jag har aldrig spelat Baseball innan så det var väldigt roligt att stå där med ett trä och vänta på att bollen skulle skjutas mot en, jag träffade rätt många bollar fast med ganska varierande resultat, det enda jag kan säga var att jag tyckte det var roligt!

Middagen var jättehärlig hos Konomis familj och vi hade det väldigt trevligt! Konomis mamma bjöd på hemlagad Japansk mat och allt var hur gott som helst, väldigt mycket friterat blev det men det gör inte mig något ;). Sedan så var det kul att få komma in i ett riktigt Japanskt hem, här hemma hos Jason och Konomi är det en blandning mellan Svenskt och Japanskt medan där var det 100% Japanskt vilket var skoj!

Nu har jag i alla fall packat väskorna och tänkte hoppa ner i bingen, fixa det sista i morgon och sedan bege mig till flygplatsen. Så nu kommer det dröja en stund innan nästa inlägg kommer, men det får ni leva med ;). Beräknad hemkomst till Skövde är på Tisdag runt 20-snåret på kvällen tror jag (har glömt bort vilken tid jag bokade mitt tåg :O ).

Puss å kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *