Japan – Ögonen på vääägeeen!

Vaknar upp på golvet och känner mig härligt utvilad. Idag skulle vi upp tidigt för att ge oss av på utflykt med en av Jasons lärarinnor. Vi hade ingen riktigt aning om vart vi skulle. Hon hade snackat något om nån skog, om nån nationalpark och nån vulkan… Jag trodde väl lite att det skulle ta nån timme att komma fram till destinationen och till min förtjusning så stannade vi efter ungefär en timma! Men då var det bara kisspaus tydligen. Sedan stannade vi efter en timma till! Ännu en kisspaus. Efter 3 timmar i bil kom vi fram till bergen och vulkanen vi skulle kika lite på!

Tyvärr var vulkanen lite för aktiv idag för att vi skulle kunna åka upp och titta på den så vi fick nöja oss med att titta på håll. Men den låg i kanten av en jättekrater så runt om oss var det bara massa berg, ganska mäktigt faktiskt. Dessutom så hade Jason tagit med både frisbee och en drake som vi lekte med på ett öppet fält en bit bort från där vulkanen var. Riktigt härligt!

Uppe bland bergen fanns det riktigt mycket snö och detta var väldigt poppis hos Konomi, hon älskar tydligen snö! Det var så pass bra kramsnö att vi faktiskt gjorde en snögubbe! Det hade jag inte direkt räknat med att jag skulle göra här under mitt besök i Japan 😉

Lärarinnan som körde bilen var lite disträ dock, så det var en livlig upplevelse att åka med som passagerare. Hon kunde helt gå in i ett samtal och börja gestikulera med armar o.s.v. så till den milda grad att hon ibland fick tvärnita för att hon höll på att köra in i fordonet framför. Man fick veta att man levde i alla fall! Dessutom så har de inga vinterdäck så när vi kom till en väg med massa snö på fick vi snällt vända och åka tillbaka!

När vi kom tillbaka till Fukuoka så var det ganska sent, vi blev avsläppta vid Fukuoka Tower som vi åkte upp i och kollade utsikten lite och lyckades få lite solnedgång där också, så det var najs, efter det vankades det middag och afffärskoll inne i stan innan vi åkte tillbaka till lägenheten.

I morgon blir min sista dag i Japan och då är det ett fullspäckat schema! Men det får ni höra lite mer om i morgon 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *