Fytti-rackarn

Jag kände igen uttrycket så väl, jag vart väldigt paff när jag såg det också. Ja ni läste rätt, jag såg uttrycket, jag hörde det inte.

Började kolla på säsong fyra av The Wire idag, säsongen jag även kallar “Shiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeet”-säsongen. Orsaken till detta kan ni se här!

I alla fall så har jag på textning när jag kollar på The Wire för ibland så uppfattar jag inte allt i all slang o.s.v. Jag brukar vara ganska bra på att tyda men för att vara på den säkra sidan så håller jag mig med text. Och det var här jag såg uttrycket, och det var här jag blev paff.

När han säger “Shiiiiiieeeeeeeeeeet” på ett ställe så översätter de det till “Fytti-rackarn”, och jag kände igen det! Kunde inte riktigt placera det men sedan så sa jag det högt för mig själv och då satt det som en smäck!

https://youtu.be/5mPsaezefYA?t=57

Ibland är det bra att ha högsta betyg i Sällskapsresanvetenskap!

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *