Ryōgoku Kokugikan – Sumosumo!

Jag och Billy var i Tokyo och knatade runt, vi gick och gick tills sulorna på skorna försvann. En av dagarna så gick vi förbi Ryōgoku Kokugikan, den stora Sumobrottningsarenan i Tokyo. Vi hade hoppats på att få syn på nån brottare där men de höll sig borta tyvärr.

Bilden är en av väggarna på arenan, till vänster om den fanns det ett museum där de visade upp alla olika vinnande grepp en kan göra i Sumobrottning, vi gled in och där var vi med ett helt gäng med pensionärer. Verkar vara mest de som intresserar sig för just sådana saker!

02

Att jag valde att ha med den bilden är mest för att jag tycker att den är fin! Jag är lite fascinerad av Sumobrottning, har alltid tyckt det är roligt att se på. De visade en hel del av det på Eurosport förr. Kanske de gör nu med fast jag inte har kanalen så vågar inte uttala mig om det!

Det var en riktigt fräck plats i alla fall, även om det var synd att de inte hade några tävlingar just då.

Sumobrottning är tydligen en ambulerande sport, de åker runt i landet och har tävlingar. Så när de väl kommit till ett av ställena de ska vara på så håller de sig där i några veckor för att sedan dra vidare till nästa.

Jag tänker helt klart försöka få till min nästa resa till Japan då Sumo-säsongen är i krokarna dit jag ska, och ska jag hälsa på i Fukuoka igen så blir det i November om jag minns rätt!

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *