Ett hyfsat högt berg

Dags för ännu en banner-bild och faktiskt den sista i ordningen! Måste faktiskt börja leta upp lite nya bilder att lägga upp, för så här roligt kan jag ju inte sluta ha, att skriva förklaringar alltså.

21

Bilden är tagen i Japan, berget på bilden är Mount Fuji och det är helt fantastiskt. Jag önskar att jag kunnat få en bättre kik på berget när jag ändå var där borta i österlandet. Men tyvärr så fanns inte tiden till det riktigt.

Bilden är tagen i all hast när jag satt på tåget från Kyoto till Tokyo. Jag försökte knäppa så många bilder som möjligt men tyvärr var rutan på tåget lite skitig och en massa andra saker kom i vägen. Vad för saker? Jo mest tunnlar faktiskt, jäkla sätt.

Men den där bilden blev jag i alla fall ganska nöjd med så den fick duga. Vill en ha en bättre bild så är det bara googla!

Fridens.

Jämtlandstriangeln

Dags för ännu en banner-bild. Vi börjar närma oss slutet här nu, känns nästan som om det är dags för mig att lägga upp några nya!

Jag och två vänner drog upp till Jämtland för att vandra Jämtlandstriangeln. Året var 2012 och det var helt fantastiskt.

Det var vår första vandring, och det blev en riktig lyxvandring kan en säga. Vi tältade inte en enda gång utan sov på fjällstationer istället. På två av ställena åt vi även 3-rätters. Så vi försmäktade inte direkt, det ska gudarna veta!

19

Som ni ser så är bilden tagen mitt mellan Storulvån (där vi utgick från), och Sylarna (första fjällstationen). Sedan går en till Blåhammaren för att efter det fortsätta ner mot Storulvån igen.

Jag kan verkligen rekommendera att göra denna tripp. Vi tog en etapp per dag och det var rätt så lagom. Vi vart sådär lagom trötta, vilket ni kan se på denna magnifika bild av Patrik!

IMG_1874

Men jag ska inte vara orättvis. Han var även pigg och glad!

IMG_1776

För att inte tala om Magnus! Han var nöjdast av dom alla!

IMG_1762

Som sagt, en väldigt fin tur. Fin tur med fina grabbar. Det är grejer det!

Fridens.

Gå ut ur ett flygplan

Dags för ännu en banner-bild! Denna gång en högtflygande sådan.

Jag och Sten gjorde en road-trip ner till Seattle för att hoppa fallskärm. Det var något av det fräckaste jag upplevt. Fast jag förstod det inte riktigt förrän efteråt.

18

Ett tips är helt klart att om det finns möjlighet att få det filmat, betala de extra kronorna för att få det. För det är när du ser det på film som du förstår att det har hänt. Fick nästan mer sug i magen när jag kollade på filmen än när jag hoppade!

Det var helt fantastiskt och jag skulle göra om det när som helst! Och hur många gånger som helst!

Kommer faktiskt inte ihåg så mycket av det! Jag tror att jag bara var så fokuserad på vad det var som skulle hända att jag inte lyckades registrera alla smådetaljer. Så som vad jag säger när han frågar mig saker…

Fridens.

Vancouver Kayak

Jag skulle säga att detta är en av mina favoritbilder på mig. Tagen i Vancouver när jag var ute och paddlade lite kayak med Sten. Det är han som har tagit bilden.

Vi hittade en groupon för att paddla kayak och slog till direkt. Det vart väldigt billigt och en mycket fin stund där ute på vattnet. Jag kommer ihåg dagen som om den var igår, nästan i alla fall. Jag kommer dessutom väl ihåg dagarna efter.

17

I någon form av hybris bestämde jag mig för att ta med mig löpargrejer till stället vi skulle hyra kayakerna. För jag tänkte att…

DÅ KAN JAG SPRINGA HEM SEN!

Mycket bra idé tyckte jag då. Visade sig att det inte var en jättebra idé lite senare. Jag hade helt enkelt räknat lite fel på hur långt det var. Jag skrev ner lite tankar om det när det begav sig.

Sträckan blev 13,67km, jag joggade inte hela vägen. Fick ont i ena foten efter typ 8km, sedan gick jag en bit och joggade de sista 2km. Till saken hör väl att jag även hade en 6kilosväska på ryggen. Axlarna dog av detta också 😀

Till saken här hör också då att axlarna var lite möra efter kayakandet innan, så jo, jag hade en hel del med träningsvärk dagarna efter!

jericho-swmarine

12:e Juni 2011. Var i så sjukt mycket bättre form då än jag är nu så det finns inte. Nog fan dags att ta tag i det där igen…

Fridens.

Vad är det där?

Visst ser jag lite fundersam ut, jag antar att jag var det också. Bilden är tagen på en liten buss som tog mig, syrran, Tobbe och Madde till Capilano Suspensionbridge i Vancouver.

IMG_7010

Jag gillar verkligen den här bilden, jag tycker att jag gör mig i den.

16

Det var inte jättemycket utrymme i bussen dock, ganska små men väldigt fina säten!

IMG_7005

IMG_7004

Hela trippen till den där hängbron var också intressant. Det var en incident med min syster som är höjdrädd. Hon hävdar att hon tog sig ut halvvägs, vi hävdar att hon knappt kom ut en fjärdedel. Det kanske finns bild på det nånstans, kanske inte, oavsett kommer striden att fortsätta!

IMG_7017

Där är bron i alla fall, den är ganska lång! Sen hittade jag dessa två pärlor!

IMG_7104IMG_1879

Så söta så, Tobben och jag!

Fridens.

 

 

Cykeln min

Tror detta är från en av de första turerna jag gjorde med cykeln. Här var den nyinköpt och fin, den var min trogne vän och följeslagare. Det är den fortfarande även fast den får stå stilla lite mer än vad jag kanske egentligen vill. Jag har inte ens givit den vinterdäck för säsongen än, så elak är jag. Usch för mig!

15

Bilden är tagen vid Karlsholme i Mariestad, det var en riktigt härlig dag för en cykeltur och om jag inte missminner mig var detta dagen då jag cyklade ut till Torsö också. Dock kan jag ha helt fel här, men även om jag har det så var den turen till Torsö mycket fin också. Vem vet, kanske kommer upp en bild på det också nån gång!

En sak är säker i alla fall. Cykla mera, det är härligt, fint och miljövänligt. Vad mer kan en önska sig?

Fridens.

Karlsborgs kyla

Denna känns ganska passande på nuvarande klimat får jag säga. Det var någon gång under vintern 2012 som jag gav mig iväg till Karlsborg för att ta lite kort. Jag var väl snarare ute med bilen för att ta kort och det råkade sig så att jag drog till Karlsborg.

Jag tyckte att det var förjäkla fräckt att isen lade sig så runt grenarna på trädet. Kylan var verkligen påtaglig och hela sjön såg ut att vara under attack från isjätten.

14

Så om ni vill bli kalla, åk till Karlsborg… ja det är väl det jag vill ha sagt med allt detta! Och att jag tycker att bilden är fin.

Fridens.

Ymseborg, denna borg av Ymsen!

Detta kort tog jag ganska kort efter att jag skaffat min kamera 2012. Jag gav mig ut till Ymseborg som ligger strax bredvid sjön Ymsen. Ymsen ligger mellan Töreboda och Mariestad i Västergötland.

Jag gillade krispigheten på dagen, frosten och hur stilla och vackert allt var. Jag kommer inte riktigt ihåg vilken tid på dygnet jag var där men fint var det

13

Det har legat en bosättning där vid Ymseborg för längesedan. Stället verkar ha ridit lite på den där ARN-crazen som var när filmerna kom, för det finns en skylt med information i närheten där det står “I Arns fotspår”, så kan en ringa till ett nummer och det läses upp nån historia där. Jag har aldrig ringt men nån gång kanske!

Fridens.

Dripp, dropp

Jag och min vän Torbjörn gav oss ut en dag för att fotografera lite runt om i Skövde. Detta var väl i April 2012 tror jag. Vi tog bilen och stannade vid ett par ställen, mest höll vi till vid Simsjön och stenbrottet på väg dit ut.

12

Bilden är tagen vid stenbrottet, jag försökte fånga lite droppar som droppade ner längst med klipporna, jag fick ett par som jag blev nöjd med. Detta är en av dem, jag tycker att den är fin jag!

Det var längesen jag gav mig ut på en tur för att bara fotografera lite, behöver nog göra det för att lära mig behärska kameran lite bättre, är allt för dålig på att fotografera!

IMG_0822

Får snacka med Tobbe, han kanske vill ge sig ut i April i år, var ju ändå fyra år sedan sist. Shit. Fyra år, galet! Men ni ser ju, han har kameran i högsta hugg och är redo för att ta de fräckaste bilder som finns!

Fridens.

Snö, sånt som inte finns

En vet aldrig vad en har förrän en blir av med det.

Lite så känns det nu faktiskt när snön lyser med all sin frånvaro. Jag brukar vanligtvis kalla snö för “Den vita pesten”, men i år har jag inte haft anledning att göra det. Vad har vi haft här nere, 2 dagar med snö eller något?

Jag saknar kylan, jag vill att det ska bita lite i mina kinder. Jag saknar frosten i skägget och hur ljust det blir när snön ligger på marken. Samtidigt vet jag hur drygt det kan vara och hur jag hatar slask. Slask är det värsta som finns. Jag är kluven.

11

Bilden är tagen i Stockholm, månaden var nog Mars, året 2014. Jag tyckte den blev riktigt bra om jag ska vara ärlig, jag gillar Stockholm och just då gillade jag snö. Det är något vackert med det ibland, eller det är väl lite så att jag gillar snö när jag åker till snö. När snön kommer till mig så gillar jag den inte.

Men just nu känner jag faktiskt att jag vill ha lite snö, så nu vore den välkommen. I alla fall om temperaturen håller sig under nollan så att vi slipper allt slask!

Fridens.