Strumpkungen

Ibland så får en syn på en sak som gör att pusselbitarna bara faller på plats. Allt får en mening och inget är längre underligt. Det hände mig i liten skala här om dagen. Det var dagen som jag stötte på strumpkungen.

Hade slutat jobbet, fått av mig arbetskläderna och stod och duschade. Jag har börjat duscha på jobbet nu eftersom det sparar mig så himla mycket tid. Istället för att byta om, helt svett, och sätta på mig privata kläder och sedan sitta svettig i bilen i en timma. Sen efter det försöka hinna att duscha här hemma med barn som springer runt och skriker på mig. Nej då tar jag hellre 10 minuter extra på jobbet och får duscheriet gjort!

Hur som helst så stod jag där i godan ro och vred upp värmen stegvis tills dess att jag blev helt skållad på ryggen. Då skymtade jag något i ögonvrån. Svarta strumpor… I duschen?! Det stod en mani ett av båsen och duschade med strumporna på?!

Va i hela… Försökte att inte tänka mer på det utan vred upp värmen ett steg till, slösa på varmvatten kan jag allt göra när det inte är jag som betalar för den! Strumpkungen pratar med en annan man i duschen, han förklarar att alla tyckte han var galen när han satte in en ny vedpanna istället för bergvärme för några år sedan. “MEN VEM SKRATTAR NU?! NÄR JAG VÄRMER HUSET HELA VINTERN FÖR 1500 SPÄNN, OCH DE SITTER DÄR OCH BETALAR 10.000 I MÅNADEN I EL!”

Jag sneglar bort igen, strumporna hade nu åkt av. Det var alltså inte till för någon sorts underlig “jag vill inte få fotsvamps”-anledning, det var något annat. Alla duschar färdigt under tiden som jag vrider upp värmen ytterligare några steg. Sedan förstår jag vad som hänt, jag har fått klarhet i hela situationen. Pusselbitarna faller på plats.

Orsaken att han går in i duschen med strumporna och sedan tar av sig dom i duschen är såklart för att han tvättar dom! Strumpkungen tvättar strumporna i duschen, sköljer av dom och sedan hänger han upp dom på ett av elementen i omklädningsrummet. Jag har alltid undrat vad det är för vansinniga människor som hänger upp gamla svettiga strumpor på elementet i omklädningsrummet. Men det är ju rena, nytvättade strumpor som väntar på att få göra ytterligare en arbetsdag när de torkat.

Tanken har aldrig slagit mig, det var så mycket utanför boxen att jag fick svindel. Jag funderade på om jag skulle börja göra samma sak. Men om jag ska vara ärlig så är jag nog inte redo att bli en strumpkung. Inte än.

Fridens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *