Japan – Bygg ett hus i ett hus. Sjukt husligt?

Denna härliga Onsdag så blev det lite av en mellandag. Inte jättemycket gång, ganska mycket sevärdhet och mycket affärer. Det är svårt att beskriva hur mycket affärer det finns i denna galna stad. Idag hittade vi en till butik som såg jätteliten ut på utsidan men var jättestor inuti. Man ser knappt ingången för allt klutter utanför, sedan så är våningarna gigantiska och just i denna affär var det 6 våningar fulla av figurer och samlarkort. Ena våningen var full med dockor och tillbehör till dom. Helt fantastiskt.

Vi styrde i alla fall kosan mot Edo-Tokyo-museet som låg inte jättelångt från där vi bor. Det är ett ställe där de går igenom hur Tokyo har utvecklats sedan det grundades. Lite historia och hur folk bodde o.s.v. Tokyo hette Edo fram till 1868. Det var GIGANTISKT i det museet. På riktigt gigantiskt, när man först gick in så såg man bara ett stort tak. Sedan insåg man att de byggt upp ett par hus inne i museet. Replikor från hus som fanns under den tiden, så de var skalenliga och så. Rätt mäktigt och riktigt fint. Det var ett bra museum fast det var nästan lite för stort. Efter ett tag så tappar man fokus oavsett hur intressant det är. Väl värt besöket var det tycker jag dock 🙂

På väg dit så gick vi igenom SUMO-distriktet också, det var fräckt att få se arenan där de fightas. Tyvärr är vi här i helt fel årstid för att se på sumobrottning så vi fick klara oss med att titta på utsidan av byggnaden. De hade även ett museum där lite historia kring det visades samt alla olika sätt man kan vinna en sumomatch. Det var jag, Billy och 200000 pensionärer där inne.

Något som vi lagt märke till är att det inte finns så många fik här omkring. Vi har bara sett ett par stycken och när man är ute och knatar så ser man de aldrig. När man inte vill sätta sig ner för att ta en kopp dock, då ser man hur många som helst… varför är det alltid så?

Eftermiddagen tillbringades även den i Akihabara där vi hittade en gata som vi inte hade varit å tidigare! Och gissa vad som fanns där? AFFÄRER, sjukt oväntat, vi blev helt paffa ;). Vi kom dit rätt sent dock så det får bli ett besök i morgon också.

I morgon Torsdag blir min sista heldag i Tokyo!  Tiden går vansinnigt fort…

2 thoughts on “Japan – Bygg ett hus i ett hus. Sjukt husligt?

  1. Thank you for writing about your travels Henrik, This will be nice to look back at what you did while you were there.

  2. Thanks Alison! 🙂

    Yea that is one of the reasons I do it! When I look back at the posts I wrote during my time in Canada I kind of relive it again, so it’s awesome for reminiscence 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.