Hund och katt.

Det finns en man här på området som verkar tro att hans katt är en hund. Jag tycker att det är lite lustigt att se.

Han brukar gå och och sätta sig på innegården med katten. Han har någon pinne som han sätter fast i gräsmattan som han sedan kopplar fast katten i som då kan springa runt och härja ute. Det måste vara skönt för katten att få springa runt lite utanför lägenheten helt klart. Men det som blir lite underligt är när han är ute och “går” med katten.

Katten är inte riktigt med på noterna hela tiden, som ni vet så är det enorma skillnader mellan katter och hundars rörelsemönster när de är ute och springer runt. Katter är lite mer smygare än rättframmare så att säga. Så när denna man är ute med katten och går så vill katten gärna stryka längst med väggar och gå mycket långsammare än vad mannen vill.

Det är inte sällan som katten känner att “nej men jag vill nog stanna här, bäst jag lägger mig ner” och helt sonika lägger sig ner. Vilket medför att mannen fortsätter gå och katten börjar släpas efter kopplet i någon sekund innan den reser sig upp och lunkar vidare. Katten vill så gärna bestämma men det går liksom inte.

Det är inte lätt att vara katt!