Sker det en fördumning?

Det känns som om samhället går igenom en fördumning för tillfället, och har väl gjort ett bra tag i och för sig. Jag vet inte om det är symptomatiskt med sociala mediers spridning och den nischning som sker i den. Hela grejen med att saker du klickar på göder vilka länkar du får att klicka på senare. Ditt flöde dras genom något filter som du själv omedvetet skapat och sedan blir det en spiral rakt ner i mörker där du enbart får se saker du vill se. Det är besvärande.

I en tid där vi har alla möjligheter att ta reda på precis vad som helst så nöjer många sig med att bara sitta och bli matade. Jag anar att det även göder en viss känsla av att en själv är det som är viktigast. Som att allt en tycker är viktigt, banbrytande och omvälvande. Det hjälper inte heller att medierna idag lever av en klickhets som är helt galen, vilket i och för sig är en historia helt för sig själv så jag lämnar den där.

Men det jag reagerade på var två artiklar i Aftonbladet här om dagen. Två artiklar som handlade om personer som ville dela med sig av något till sina medmänniskor. Och känslan jag fick av det var att “Men… detta är väl inget nytt?” Låt oss se om ni håller med mig.

vetekudde

Här har vi då första incidenten som hände, en incident som är allvarlig i sig, för hon blev bränd i nacken av denna uppvärmda vetekudde. Men jag tycker samtidigt att det inte är jätteförvånande att ens nacke kan bli bränd om en värmer upp vetekudden i mikron och lägger den rakt på huden. Jag tycker att denna varning är lite i överkant, och det verkade även butiken som sålde kudden tycka då de sålt hur många som helst och inga andra haft problem, vad de visste.

Andra incidenten handlar om en ung kille som vill sprida ordet om hur farligt det kan vara på denna vår jord.

åska

Jimmie här vädjar sina medmänniskor att hålla sig inne när det åskar. För tydligen så kan det slå ner blixtar och grejer då. Jag vill inte verka okänslig och jag vet att jag kanske raljerar här. Men rent spontant så skulle jag säga att människans instinkter har varit att hålla sig så skyddad som möjligt när det börjat åska och blixtra runt omkring dem.

Det är lite charmigt på ett sätt att Jimme här vill att vi ska hålla oss inne, han är orolig för att vi ska ge oss ut på gator och torg när det åskar. Han är orolig för att vi inte vet om att det är farligt, han vill berätta för oss att det är farligt. Jag blir lite upprörd över att han tror att majoriteten av oss vet om detta redan, hur kan det vara en nyhet?!

Och det är väl hit jag vill komma. Har fördumningen gått så långt att vi måste börja varna om alla dessa saker igen? Har vi gått bakåt i utvecklingen så att våra instinkter slutat fungera? Ska vi börja varna om att inte gå ut för stup? Att inte gå ut på tunn is? Att inte försöka andas under vatten?

För var dag som går så verkar dagens tidningar bli mindre och mindre relevanta. Men även detta är ett ämne för ett annat inlägg. Nu ska jag sätta mig på min kammare och fundera över hur jag ska undvika åskan.

Fridens.

Tio i Tolv!

Ni kommer inte undan mellanstadiediscot nu heller. För detta är en riktig sån fräck låt. Jag ÄLSKADE detta när jag var yngling. Måste dock erkänna att jag gillar det minst lika mycket nu.

2 Unlimited – No Limit

https://www.youtube.com/watch?v=RkEXGgdqMz8

Fridens.