Soppatorsk

Rätt lustigt ord det där, soppatorsk. Hur som helst så var det något som hände idag.

H var iväg med barnen för att fira en släkting som fyllde år. Kalaset var på dagen så jag kunde inte följa med då jag slutade jobbet för sent. Jag for hem istället och började greja med grejer. Så som en grejare gör.

H ringer mig och säger att hon fått bensinstopp på vägen hem. Det är soppatorsk helt enkelt. Hon berättar vart hon står och jag slänger på mig mina finaste kläder (vitt linne och grå mjuiksbyxor) och ger mig iväg med bensindunken. Tänker att om man ska iväg och försöka få igång en bil så är det just de kläderna som krävs.

Jag parkerade vid närmsta lämpliga ställe och knatade iväg, på vägen tappar jag min telefon så att den flyger över asfalten… Den gick dock inte sönder som tur var, hade den gjort det hade jag nog brutit ihop! Bensin hälldes i, barn bytte bil och jag skulle starta SAABen. Men den startade inte, höll på ett tag innan jag kom på att det kanske inte är rättvist för bilen att behöva stå i uppförsbacke under uppstartningsförsöken.

Jag lägger i neutral och rullar ner för backen och gör nya försök. DEN STARTAR. Prisad vare gud i höjden! bilen den är gjort i slöjden! Den går väldigt ojämnt dock, så det tar mig ett bra tag att krampa mig upp för backen, behöver rulla ner och starta om bilen ett par gånger. Tillslut så kommer jag upp och bilen får stå och vila lite. Motorlampan har börjat lysa men det struntar jag i. När jag känner att det gått nog med tid så åker jag iväg hemåt och håller tummarna för att bilens ojämna gång enbart var på grund av dåligt bensinflöde just i början.

Så det var en spännande kväll får jag nog ta och säga. Och det känns lite som att SAABen håller på att säga hej då på nåt vis. Vi får se om detta blev den sista färden eller om det blir nån mer långtur.

Fridens.

Svenska Truckers

Det är ett så himla mysigt program tycker jag. De har hittat goa personligheter till serien. Varje gång jag och H ser en specialtransport på vägarna frågar vi varandra “Är det Jörgen tro?!”

Avsnittet jag såg idag så gick det en transport från min gamla hemort Töreboda! Alltid roligt att se sina gamla hemtrakter på tv!

Sen är Max en favorit, han kör sopor i Stockholm han, en rolig prick!

Det är roligt att få en liten inblick i hur det kan vara att köra lastbil. Min far körde lastbil i många år, så jag har allt åkt några mil i en tradare en i alla fall. En liten rolig grej är ju att jag varit med när far min kört motorer upp till Volvo i Arvika, det är ju där jag jobbar nu! Cirkeln är sluten!

Fridens.

Första arbetsdagen gjord!

Då var semestern officiellt över och jag är tillbaka på jobbet igen. Det kändes bra att komma tillbaka faktiskt, ingen jobbångest alls, och det är nog första gången i mitt liv som det är så. Kanske betyder att jag hamnat rätt på nåt sätt?

Efter jobbet så hetsade jag iväg för att hämta en rem till snöslungan också, de stängde 16.15 och jag slutar 16.00. Lyckades rusa iväg vid 15.55, rekord-duscha och sen till bilen fort som tusan. Ringde affären på vägen för att se att de var kvar. Kom dit typ 16.18 och allt gick så bra så! Så nu ska remmarna bara monteras på slungan så är den redo för vintern.

Måste kanske röja ur garaget först så att den kan komma ut… hmm, ja det får bli nån dag!

Bild för uppmärksamhet: Solnedgång i Vancouver 2015

Men nu, mina kära vänner, ska jag ta och sova!

Fridens.

Två mål med semestern.

Dagen efter att jag gick på min semester så sa jag till H att jag bara hade två mål med semestern. Egentligen var det tre, men tyckte det lät bra att säga två.

  1. Skaffa en ryggsäck att ha till jobbet
  2. Skaffa en påse/väska att ha till matlådor

Nu har jag då varit ledig i 8 veckor. Tror ni att jag har införskaffat någon ryggsäck? Att jag har ett helt lager med matväskor att ta med till jobbet nu när jag börjar i morgon?

NEJ. NEJ DET HAR JAG INTE!

För detta har jag helt glömt bort. Vet att jag köpte en matväska tidigt på semestern, den kom hem och jag insåg att den inte var något att ha så jag tog och skickade tillbaka den. Men sen blev det inget mer med det.

Det kanske får bli mitt nya mål med hösten helt enkelt. Ja så får det bli.

Vad var den tredje grejen då tro? Jo det var att rensa i garaget. HA! HAHA! Nej det blev det verkligen inget med. Vad ser jag ut som? en doer! HA!

Hur som helst så har jag nu packat vår enda ryggsäck med kläder inför arbetsveckan och gjort lite matlådor. För i morgon smäller det! Jävlar vad jag ska bygga hjullastare!

Fridens.

Dop!

Idag var det dags för dop. Det var vår lilla kille E som skulle få sig ett namn och bli medlem i den Svenska kyrkan!

Jag måste säga att det gick väldigt bra. Han var otroligt snäll i kyrkan, gjorde knappt ett ljud från sig. Han var liksom bara med och tyckte det var lite gött.

Det hela började med att Värmlandsvisan spelades av gudmoderns stråtrio. Fantastiskt fint var det. Sen mot slutet av dopet så sjöng min brorsdotter “Utan dina andetag” jag blev rörd till tårar av det. Måste dock säga att det var varmt så in i bomben!

Som var det kalas med smörgåstårta och vanlig tårta till efterrätt. En väldigt lyckad dag.

Jag tänker att jag ska skriva ett inlägg om när E kom till världen nån dag också. Men det blir en annan dag

Fridens!

Inga fingeravtryck kvar

Om ni känner att ni inte har behov av några fingeravtryck längre så kan jag med gott samvete rekommendera ballongknytning!

Blåste upp och knöt ett hundratal ballonger idag och kan nu inte känna mina fingertoppar. Så det tycker jag är ett bra tips. Utgå!

En liten del av alla ballonger

Fridens.

Barnfamiljs-strögat i Åmål

Idag har jag strögat i Åmål ska ni veta. Det har varit helt fantastiskt. Vet i och för sig inte om det riktigt räknas som strög då jag varken hade någon hög musik som spelade eller nån som dunkade plåt. En lite lagom barnfamiljsströg kanske det kan kallas. Finns det? Kanske vore något att starta.

“I morgon Onsdag är det barnfamiljsströg! Kör runt, runt, runt i stan utan att göra väsen av er, åk sedan hem och byt ett par blöjor”

Först hade vi en tid bokad hos banken i Säffle. Efter det hade H klipptid i Åmål, jag och E hängde med, CA var hemma med Farmor och Farfar som är på besök. Så vi for till Åmål, släppte av H vid salongen och sedan strögade vi loss. Vi strögade så himla mycket att vi fick byta bil två gånger. Mest på skoj då såklart, skoj för mig. Varför inte fördriva tiden med att provköra lite bilar?

Jag skulle inte säga att det var helt slöseri med tid för varken mig, E eller försäljaren. För bilarna jag provkörde var sådana som jag är genuint intresserad av!

Dessutom var det bra att ha med ett babyskydd så jag fick se hur det passade i de olika bilarna. Perfekt helt enkelt.

Det är inte som när jag var i Malmö för att träffa Magnus och hade 3 timmar att döda inne i centrum. Då gick jag in i alla butiker jag såg och ställde så himla mycket frågor. Tror jag satt inne på Ticket och pratade kryssningar i 45 minuter, minst… Det var lite mer slöseri av annans tid det.

Bild för uppmärksamhet (Badgastein)

Fridens.

Lifehack #3

Jag får ofta frågan “Hörru Henrik, vilket är ditt bästa lifehack för att underlätta tvättsituationen där hemma? Du som är så himla vettig och fantastisk. Snälla berätta!”

Oftast brukar jag inte svara så mycket. Kanske bara att använda tvättmaskinen och inte skita ner så mycket eller något annat trams. Men nu mina vänner så ska ni få det tips som kanske kommer att ändra och vända upp och ner på ett tillvaro!

Skaffa er ett matsalsbord. Ty matsalsbord är den bästa platsen för att förvara tvätt av olika slag. Ren tvätt det vill säga. Smutstvätt slänger man ju på golvet, det är sen gammalt.

Det är så otroligt praktiskt att ha allt på ett stort bord, bara att gå och ta. Tänk vad mycket plats ni sparar på att slippa ha byråer och garderober också! Det kommer alltså att bli besparingar på tusentals kronor! Och så miljömedvetet dessutom. Det finns inga nackdelar.

Det mytiska tvättbordet

Så där har vi det, kan bara säga en sak till. Varsågoda!

Fridens.

En dag i Augusti!

Dagen till ära hade vi i pipeline, som det heter, att åka till Arvika en sväng, men innan det skulle nån från Anticimex komma och besiktiga huset för försäkringsbolagets räkning. Hen skulle dyka upp nån gång mellan 8-10 på morgonen. Som vanligt så gick CA upp vid 05.10 så jag hade ändå lite tid på mig att fixa i ordning lite saker. Så som att rensa avloppet i tvättstugan… Något som jag tydligen gör på tok för sällan, för det var ingen trevlig upplevelse!

Hur som helst så dök han upp vid 10-hugget och började gå igenom det mesta, hade inget direkt att anmärka på då det mesta är rätt nygjort här hemma. Han kunde prata dock, och min fru är inte bet hon heller så det gick i ett! Tror besöket tog 90 minuter ungefär. Det som var sagt var att det skulle ta runt 45 minuter. Men skönt att få det gjort och han var mycket trevlig!

Sen släpade vi oss iväg till Värmskog där det finns ett café, ett café med mäktiga räkmackor. Vi brukar alltid ge oss iväg dit minst en gång per år för att inmundiga en finfin räksmörgås, vanligtvis sker detta lite tidigare under sommaren, men nu fick det bli i slutet av den istället. Vilket inte gjorde ett endaste dugg då vi slapp allt köande. Ofta när en är där under högsäsong så är det kö ut till parkeringen. Tror det längsta vi väntat var 20 minuter eller så, inte så jättefarligt.

Just ja, lyckades gå ett varv med trimmern i trädgården också. Även det väldigt eftersatt detta år. Mest på grund av tidsbrist men också lite intresse. Inte varit så himla sugen på trädgården i år. Får se om det blir bättring nästa!

Däremot blev det aldrig nån tur till Arvika. Behöver dit för att hämta en rem jag beställt till snöslungan… Har även börjat kolla runt efter vinterdäck till bilen. Känns som om jag tar ut vintern i förskott!

Bild för uppmärksamhet.

Fridens.

Lifehack #2!

Jag får ofta frågan “Hörru Henrik, vilket är ditt bästa lifehack för att underlätta städningen där hemma? Du som är så himla vettig och fantastisk. Snälla berätta!”

Oftast brukar jag inte svara så mycket. Kanske bara att använda dammsugaren och inte stöka ner så mycket eller något annat trams. Men nu mina vänner så ska ni få det tips som kanske kommer att ändra och vända upp och ner på ett tillvaro!

Om ni har barn, och de äter mat så som makaroner eller ris. Då händer det, hör och häpna, att det kanske faller ner någon makaron eller riskorn på deras stol, eller ner till golvet.

Slappna av och låt det ligga kvar ett par dagar. Det finns många positiva saker med att ha torkade makaroner och riskorn på golvet.

  1. Det härdar dina fötter när du trampar på dom
  2. Du går helst i strumpor för att undvika att de fastnar under fötterna
  3. Har du ett ljust golv så syns de knappt, och syns det inte så finns det inte. Det är sen gammalt.
  4. Något husdjur, inbjudet eller oinbjudet, kanske är hungrigt och behöver föda
  5. Om det krisar kan du säkert koka om resterna och försöka äta de igen

Och sist men inte minst!

6. Det blir mycket lättare att dammsuga upp matresterna när de torkat, speciellt om de inte är kladdiga. Rekommenderar inte detta med t.ex. köttfärssås som kommit på villovägar, det är ett rent helvete!

Torra makaroner

Fridens.