Stor dag idag

Och nu snackar jag inte enbart om att U-21-landslaget precis tog EM-guld, vilket är helt fantastiskt. Det är en stor dag även för att jag än en gång anmälde mig till GBG-varvet.

Jag sprang inte i år, men nästa år så ska det jävlar i mig springas så att det ryker under fötterna!

Skönt att kunna para ihop två så monumentala händelser känner jag. En av händelserna kommer att bli ihågkommen i historien som den kanske största händelsen någonsin. Vilken av dom det återstår att se!

Fridens.

Spola knarket till pensionen

Jag såg en film idag som heter “Fira med Ferris” eller “Ferris Bueller’s day off” beroende på vilket språk en vill använda sig av. Den är gjord 1986 och är en av alla de där ungdomsfilmerna från 80-talet som borde ses. I alla fall så har Charlie Sheen en liten roll i denna film och han såg så ung ut så jag kände mig nödgad att kolla hur gammal han är.

Charlie Sheen är då alltså 50 år i år, han är förr 1965. Detta fick mig att fundera på hur gammal hans bror är. Emilio Estevez. Det var här som jag blev helt förbryllad. För tydligen så är Emilio STOREBROR till Charlie. Jag har alltid trott att det var tvärt om…

Emilio Estevez

Charlie Sheen

Vet inte hur ni känner här, men jag tycker att Charlie ser bra mycket äldre ut. Det första jag tänker när jag ser det är att Charlie nog knarkat och krökat en hel del mer än sin storebror. Emilio är ändå tre år äldre.

Så det jag vill säga är väl helt enkelt att om en ska börja röka och knarka o.s.v. så är det lika bra att vänta tills en är runt 70, för då spelar det ingen roll i alla fall!

Fridens.

Go-Kart!

Det var dags för att köra Go-kart med jobbet igår. Det var hur roligt som helst kan jag berätta. Väldigt bra uppslutning för körningen var det också, tror vi var 28 personer som körde. Så 14 personer i varje heat, då blir det lite omkörningar och snurrningar o.s.v. Mycket mysigt!

11647426_10153069366192989_424957160_n

Inför denna batalj har det varit mycket snack på jobbet, i alla fall om Erik skulle ta hand om segern i detta vårt första Oxen-GP. Han har tydligen aldrig förlorat i Go-kart så det hade varit fantastiskt att få ändra på den saken.

Vi körde två kval, sedan så var det B och A-final. De 13 snabbaste gick till A-finalen och sedan så fick den som vann B-finalen vara med i A-finalen.

Stämningen var god och uppsluppen, men jag tror allt att det låt lite nervositet i luften. Jag var i alla fall lite nervös då jag hypat upp hur bra jag är på att köra, nu var det upp till bevis!

Erik kvalade in som etta med ganska stor marginal, tvåa kom Jonas på 1.40.20 om jag minns rätt, trea så kom jag på 1.40.70, så det var inte med mycket jag missade andra startrutan.

Starten gick och Erik drog iväg, Jonas tätt efter och jag lyckades behålla tredjeplatsen. Jag kände ganska tidigt att jag var snabbare än Jonas i vissa partier och vi låg titt som tätt jämsides men jag kunde inte pressa mig om. Han började köra defensivt och jag såg att han tittade bakåt ganska ofta för att hålla koll på vart jag var. Under detta så inser jag att Erik kommer få fri väg hela vägen och vara ohotad, för när jag och Jonas fightas så kör vi långsammare, det blir så när en kör defensivt.

I alla fall så bestämmer jag mig efter några varv för att inte attackera så mycket utan bara ligga bakom och stressa så mycket det bara går och hoppas på att Jonas gör något misstag så jag kan gå om. Denna taktik lyckas då han råkar snurra vid en av hårnålarna och jag kan gå om och börja jakten på Erik.

Erik är dessvärre på tok för långt före för att jag skulle kunna göra något åt det, så då var mitt enda alternativ att bara sitta och nöta varv efter varv och själv inte göra några misstag, jag såg att Blomman låg bakom och väntade på att jag skulle göra ett misstag. Och nog var det nära ett par gånger men jag höll mig in i mål. Dessvärre som silvermedaljör men det är inte mycket att göra åt. Kanske hade det blivit annorlunda om jag kommit om Jonas i starten, men det får vi aldrig veta!

Mycket bra kört av Erik får jag säga, värdig vinnare helt klart, men nästa år så tar jag honom!

Inte en så liten utläggning ur mitt perspektiv om vårt finalrace på Oxen-GP.

Slutligen så vill jag säga att det var mycket roligare att köra när det var så många på banan, jag har tidigare bara kört med 4 andra som mest, detta blev mer på riktigt!

Tack för en underbar dag mina kära arbetskamrater <3

Fridens.

Hemvändaren

Idag så skjutsade jag min Holländske vän till flygplatsen. Det var dags för honom att åka hem efter att ha spenderat en vecka här i Sverige.

Över lag tycker jag att han verkade vara väldigt nöjd med vistelsen, även om de inte släppte igenom honom med flaggpunsch och kalles kaviar på flyget. Han hade inget incheckat bagage nämligen utan bara en väska med som handbagage… Tydligen så funkade det bra att dricka Flaggpunsch och äta kaviar vid 9-snåret på morgonen, fin frukost det! För vad gör en inte för att slippa vaska fingrejer?

Det har varit en väldigt fin vecka även för mig, mycket turistande har det blivit och en hel del foton har tagits, ska gå igenom dom någon dag här och se om det blev något som vart bra i alla fall, men det märks!

Inte nog med att jag körde honom till Landvetter på morgonen, nu på kvällen har jag varit på personalfest, mycket trevligt! Den började med Go-Kart, men det får ni höra mer om någon annan dag, för nu måste jag faktiskt sova!

Fridens.

Heldag i Göteborg

En sak är helt säker mina vänner, och det är att jag är sjukt dålig på Göteborg. Stockholm kan jag helt okej, jag hittar och har ett hum om hur staden ser ut och vart vilka gator går och så vidare. I Göteborg är jag helt lost.

Jag spenderade dagen i Göteborg med min vän Sten. Jag var nog den sämsta guide en kan ha tror jag. Jag hade typ två eller tre grejer i huvudet som vi kunde göra, varav två av dom inte riktigt föll min kompis i smaken, så det enda vi gjorde var att glida runt och ta en tur i Slottsskogen!

Inte nog med det, jag har inte direkt lärt mig hur alla spårvagnar går heller, eller bussar så bara det tog en hel del tid att ordna upp. Nej tacka vet jag Stockholm…

Fast det hela löser sig väl om jag återvänder till Göteborg lite oftare och försöker lära mig den stan också, antagligen kommer jag väl gilla den ungefär lika mycket… kanske är just det jag inte vill?

Fridens.

Turistande gör en trött

Jag har min Holländske vän här på besök och vi har turistat så mycket nu de senaste dagarna att mitt huvud börjar kännas lite som en geleklump.

Det är sjukt najs att åka runt och kolla på grejer, gå på museer och bara chilla. Men efter ett tag så blir en liksom matt av det. Det kände jag verkligen efter 3 dagar i Stockholm. Den sista dagen så var vi inne på Historiska museet och vi bara gick rakt igenom utan att knappt orka kolla på någonting, och det vi såg var rätt så skumt kände vi. Jag tar det som att vi helt enkelt blivit mätta på museum!

I morgon är tanken att vi ska ta oss till Göteborg och göra stan, får se vad det blir av det, försöker just nu hitta någon guidad cykeltur i staden för att få se den på ett fint sätt. Verkar inte jättelätt och speciellt inte när vi är ute i så här god tid! Jag menar, klockan är bara 23.20 dagen innan liksom.

Men nu när vi kuskat runt på Schlätta i ett par dagar så ska det bli skönt med lite storstad igen, blir en regionen runt så kör vi bara så det ryker!

Fridens.

Oväntade repliker 2

Stockholm levererar verkligen oväntade repliker på löpande band. Jag som var så sjukt nöjd med att få “Oj, det var vågat!”, det kom en till härlig kommentar under vistelsen.

Vi tog en guidad cykeltur genom Stockholm, runt gamla stan, slottet, söder, östermalm, stadshuset, slussen… ja det mesta helt enkelt i de centralare delarna.

Vi cyklade från Stadshuset till gamla stan och höll oss på en cykelväg, det var lite farthinder i vägen på ett ställe, där stod det ett gäng med pensionärer. Guiden plingar på klockan ett par gånger och säger sedan “Ursäkta, ni står mitt på en cykelväg!”

En av de äldre herrarna tittar på henne och säger

“JA det må väl vara hänt!”, och går väldigt långsamt därifrån.

JA DET MÅ VÄL VARA HÄNT!

Ska lätt börja använda detta, snacka om att vara obrydd.

Fridens.

What is in our oxygen supply?!

I came to think about a clip I saw a while back, like years back. It always make me giggle so I really want to share it with you!

Yes, what is in our oxygen supply?! This is so creepy!

I wonder if schmoyoho has done a song on this one, if not they really should!

Can we learn anything from this video? Yes, yes we can. Atleast do some research before posting stuff like this. But then again, if you did.. we wouldn’t have these gems to watch.

Not sure if I want people to become more aware of what goes around in the world or if I want to have videos like this posted for my amusement.

Life is hard.

Fridens.

666

Kommer ni ihåg den här godingen?

Jag hoppas verkligen att ni gör det ,för det är ju fantastiskt på så många sätt. När jag lyssnar på den så tas jag tillbaka till gymnasiet, jag går över torget i Mariestad med 666’s album i min cd-freestyle och lyssnar på det härliga dunket. Tydligen ser en kompis till min syster mig, jag ser inte henne. Får senare reda på att jag tydligen gått förbi henne på ganska nära håll utan att lägga märke till henne och samtidigt diggat loss så in i bänken, det var som om mitt huvud inte satt fast på axlarna, så fräckt diggade jag.

Kanske dags att återuppleva detta, måste bara köpa mig en cd-freestyle!

Fridens.