Tio i Tolv!

Lite galet är det väl ändå, att jag lyckades lägga upp en låt om dagen under det gångna året? Jag tycker det i alla fall även om fantasin har fått jobba övertid vissa dagar. Det känns skönt att vara klar med det om jag ska vara helt ärlig.

Nu kommer det svåraste av allt, vad ska en avsluta detta med egentligen? Vad kan sammanfatta ett år, behöver jag sammanfatta året, räcker det kanske med att bara ha en riktigt bra låt som den sista?

Jag tror att vi gör såhär. Jag tar den artist som kanske varit med mest under detta år. Jag tar en låt som passar in bra i tiden, såhär i December. En låt som är trallig och som gör mig glad. Det tycker jag är ett bra avslut på året.

Så håll till godo nu alla mina fina vänner, för här kommer den. Den sista låten för 2016.

Cornelis Vreeswijk – Jultomten är faktiskt död

Fridens.

Tio i Tolv!

Nu är det inte många dagar kvar på 2016 och detta lilla projekt. Det är svårt att välja låtar, ju närmre nyår jag kommer desto större blir ansvaret känner jag. Vilket såklart är helt vansinnigt. Men ändå! Vad tror ni om denna goding, nästan lite passande. Låten eskalerar till slutet, så gör ock året!

Ewert Ljusberg – 25 minuter kvar

Fridens.

Tio i Tolv!

Lite märkligt detta faktiskt. Satte på låten och kände igen namnet “Thoméegränd”, sen när låten väl drog igång så var det något sjukt bekant med den.

Insåg sedan att låten jag kände igen den ifrån, som heter Östersönder.. tydligen är en cover på denna låt! Tänk vad en får lära sig!

Vapnet – Thoméegränd

Fridens.

Tio i Tolv!

Give it away, give it away, give it away now! Ja det är väl det ni har gjort nu i juletider, ge bort saker. Oftast är det mer bortgivande än emottagande, det gillar jag, mycket roligare att ge paket än att få!

Jag antar att det är vad denna låt handlar om? Fast vad vet jag, är inte så bra på låttexter!

Busta Rhymes – Break Ya Neck

Fridens.

Tio i Tolv!

Juldagen, den dagen då julen firas i andra länder. Vi är lite häftigare i Sverige och firar på själva aftonen. För det är så vi jobbar!

Hur som helst så kommer här “Säg då” av Fritjof & Pikanen! Kanske lite träffande såhär efter all klapphets!

Fritjof & Pikanen – Säg då

Fridens.