VM i Billy-bygge

Idag hände det som alla har väntat på, efter att i två månader har legat på golvet i vardagsrummet så har jag byggt ihop Billybokhyllorna!

Dessa bokhyllor införskaffades i November tror jag, eller i början av December och har sedan dess legat där och pockat på min uppmärksamhet, men inte har jag givit dem någon, nej nej. Jag har ignorerat dem så in i bängen att jag knappt vetat om att de legat kvar.

Men denna Lördag gjorde jag slag i saken, jag byggde ihop alla tre! TRE!

Det roliga med att bygga ihop tre bokhyllor efter varandra är att en kan se hur ens färdigheter ökar för varje hylla. Instruktionen lästes faktiskt en gång i alla fall men sedan lades den åt sidan!

Resultatet blev i alla fall att jag på den tredje hyllan fick ner ihopsättningstiden till 23 minuter. Så från kartong till färdig hylla, 23 minuter. Jag blev lite nöjd måste jag erkänna!

Berättelsen om varför jag skaffade en tredje hylla tar jag dock en annan gång, för den gör mig lite småirriterad!

Fridens.

Fredag den 30e

Idag har varit en riktig sån där dag där en bara velat vända sig om och somna om. Vilket var precis det jag gjorde både en och två gånger vilket då ledde till att jag slog upp ögonen 06.19, 19 minuter efter att jag börjat jobbet. Kan väl även meddela att jag bor cirka fyra mil från jobbet. Det blir helt enkelt lite jobbigt när en försover sig så pass till vida.

Med hjärtat smått i halsgropen slängde jag mig iväg till jobbet, det fick bli bilen denna morgon då situationen krävde det. Sedan väl på jobbet så blev det stressigt och grejer hände, inget farligt men lite mer än vanligt. Det i samband med att jag var lite småirriterad på mig själv för försovningen ledde till ett inte jättebra humör, men det reder sig alltid!

Väl hemma så tänkte jag att det var dags att boka en hotellnatt av de poäng jag tjänade in när jag var i Japan förra året. Jag ska på kurs i Stockholm i Mars, så jag tänkte åka upp en dag tidigare och ta övernattningen då. Sagt och gjort, en hotellnatt i Stockholm bokades mellan 15-16e.

Någon minut efter att jag bokat det så gick det en kall kår ner genom min ryggrad, “Något är fel”… Då hade jag alltså bokat hotellnatten i Februari istället för Mars. Tydligen är 15-16:e Februari också en Söndag-Måndag… Samma datum som i Mars. Otroligt irriterad satt jag på min kammare och gruvade mig över att ha slösat bort en gratisnatt sådär. Men jag ringde i alla fall upp hotellbokningsföretaget och förklarade mitt predikament.

Hon förstod problemet och sa att hon skulle ringa och kolla med hotellet om det gick att ändra till Mars. Men eftersom priset skiljer på helgerna så kommer jag då få betala det dyrare priset. “Absolut, bara det ordnar sig!” svarade jag. Hon ber mig vänta medan hon ringer och kollar.

Efter ett tag kommer hon tillbaka och berättar att allt har ordnat sig! Hotellnatten är ombokad.

“HURRA!” Utbrister jag

“Men…” replikerar hon

“ja?”

“Ja nu är det så att jag inte kan använda de bonuspoängen för just denna bokningen så du får tillbaka de poängen på ditt konto”

“okej, vad kostar natten då?”

“Den kostar 1000 kronor”

Jahapp, det fick ju bli så då, så nu blev det så att jag istället för att få en lite förlängd “gratis”-semester i Stockholm så blev det att hosta upp surt förtjänade slantar. Så nu funderar jag dock på att ta ännu en natt i Stockholm och använda min nu outnyttjade gratisnatt till det, fast då boka i Mars och inte i Februari.

Vi får hoppas på en bättre Lördag!

Fridens.

Handledare

Så har jag varit på en handledarkurs för att få övningsköra, alltså vara handledare för en som övningskör. Tydligen behöver en gå en sådan kurs nu för tiden för att ens få börja övningsköra. Kan väl tycka att det är helt okej. Vet inte om körskolorna tycker det är bra eller dåligt, anar att de tappar ganska många lektioner när eleverna privatkör mycket, så de tar nästan in en körlektion i avgift för själva kursen. Men så är det här i världen!

Vi var 5 pers som var där och gick den, den varade i 3 timmar men det känns som om det hade räckt med 2 timmar. Vet inte varför han drog ut på det men anar att det är någon riktlinje att utbildningen måste vara 3 timmar för att gälla.

Lite intressant var det allt, fick lite tips och idéer om hur en ska vara som handledare i en bil o.s.v. Lite på vad jag ska vara uppmärksam på och vad jag borde lägga vikt vid när jag sitter bredvid. Bra att få uppfräschat minne ibland!

Det ska i alla fall bli väldigt spännande att ge sig ut på vägarna, orsaken till att jag gick kursen var att en vän frågade om jag ville övningsköra med hen, och det är klart att jag kan tänka mig det, stort ansvar, får se om jag lyckas axla det 🙂

Fridens.

Jag kallar den “Vaggan”

Det kändes helt enkelt rätt att kalla den för vaggan, för det kändes lite så när jag höll på med det.

Jag fick ett litet ryck och bestämde mig för att ge mig ut och springa intervaller. Detta brukar börja med att jag funderar väldigt mycket över hur jag ska göra just detta, ska jag springa vanligt och sedan öka takten mellan ett visst antal lyktstolpar? Mäta intervallerna i tid? Bestämma intervallerna via vilka sorters bilar som åker förbi? Möjligheterna är helt enkelt oändliga men jag lyckades bestämma mig för en typ som jag nu mer kallar vaggan.

Egentligen är det ganska så klassiska backintervaller fast i en annan liten tappning. Jag har en cykelväg ganska nära där jag bor, den cykelvägen går längst med en större väg, vid ett parti så går den ner till en tunnel som går under vägen, men en behöver inte gå igenom tunneln utan det går lika bra att fortsätta längst med vägen istället. Eftersom det är en tunnel så går det nedför till tunneln och sedan uppför när en passerat den.

Så jag joggade lätt ner för backen och sedan blev det full fart upp för backen, väl på toppen vände jag och joggade lätt ner till botten på backen för att sedan maxa upp till toppen på andra sidan, upprepa i all evighet!

25 minuter blev det och hjärtat dunkade bra skönt efter kan jag meddela de som undrar.

Jag skulle rekommendera “vaggan” till en vän.

Fridens.

Tomheten som kommer

Den är hemsk, den där tomheten som kommer framkrypande efter att en sett klart på en tv-serie och vet om att det inte kommer att komma fler avsnitt på ett bra tag. Just precis nu såg jag klart det sista avsnittet av Hard Knocks, det var dom 9 säsongerna och jag har inte direkt blivit mindre sugen på NFL! Kommer nog bli en och annan match i år.

Konstigt att en aldrig vänjer sig vid post-tvseries-blues ändå, så många serier jag har sett så är jag ändå inte van vid att de tar slut och att det inte finns mer att se. Det är svårt att bli mättad, omöjligt.

Jag får se det som en möjlighet att hitta något annat att kika på helt enkelt, svårare är det faktiskt inte, många saker är svåra här i livet men det är inte en av dom, en annan sak som inte alls är svår är att gå att lägga sig nu, det kommer bli jättelätt för jag är väldigt trött!

Fridens.

Kan ju inte missa ett KLIPP!

Det är rea i vårt land just nu, nästan alla butiker verkar ha det och alla blir glada! Det är en sportaffär i staden där jag arbetar som ska bryta sig loss från sin nuvarande franchise för att gå in i en annan och bli mer självständiga och inte så toppstyrda. Detta firar de med att rea ut hela sitt sortiment.

Jag såg det i lokalblaskan nu på morgonen och fick höra att det började redan i Torsdags och att det då skulle varit riktigt mycket kaos i butiken. Folk hade tagit nummerlappar och insett att de var 200 nummer från att komma till kassan, det är rätt brutalt ändå.

Efter att jag slutat jobbet så gick jag dit i alla fall, eftersom jag har lite av en udda storlek så tänkte jag att det kanske kunde finnas några saker kvar som jag kunde ha. När jag stegade in i affärslokalen så var det väldigt mycket folk där och jag tvekade men tänkte att “NEJ NU JÄVLAR” och stampade vidare.

Efter att jag gått runt ett tag och kollat så började jag inse att det inte verkade finnas något intressant för mig att handla i denna affär. Det var inget jag kände riktigt sug för. Men det konstiga var att jag faktiskt blev lite stressad över att så var fallet. “Vafan det är klart det måste finnas något, jag måste ju göra ett klipp nu, kom igen Henrik”, ungefär så gick tankegångarna.

Vad är det för sjukt sätt att tänka på egentligen? Det är nästan som om det är en mänsklig rättighet att få göra ett klipp. Jag visste alltså att jag inte ville ha något i affären men ändå så gick jag runt i kanske 10, 15 minuter till för att verkligen kolla så det inte var något jag missade. Det är helt rubbat, jag vet inte ens varför jag gick in då jag inte direkt har något behov av något.

Jag tror att det är lite sådär.. “Tänk om jag missar något som nån annan köper”, så har jag varit där inne och missat det extrema klippet! Hur ska jag kunna leva med mig själv?!

“Skärp dig grabbjävel! Att handla för handlandets skull är idioti, köp grejer du behöver istället för en massa skit!” sa jag till mig själv och gick därifrån. Ut i mörkret kom jag och bakom min rygg så sprang folk runt inne i butikens osympatiska ljus som yra höns och försökte göra sitt livs deal.

Good riddance I say!

Fridens.

Skäggets öde

Det är läskigt hur verkliga vissa drömmar kan vara. I natt så drömde jag t.ex. att skägget rakades bort, och det satte sig verkligen i huvudet. När jag vaknat upp ur min dvala och klivit ur sängen, vandrat in i badrummet så såg jag mig i spegeln och blev uppriktigt förvånad över att skägget satt kvar. Det är läskigt att det kan sätta sig så tycker jag.

Apropå skägget så har det nu hängt med i 25 veckor, det är bara en vecka kort från ett halvår det. Jag har givit hintar om att det kommer ryka efter ett halvår men jag är inte lika säker längre.

Ibland så är jag bra trött på det, det är som en god vän till mig sa att “det går inte att äta något med värdighet när en har skägg/mustasch”, och det ligger något i det. Det fastnar grejer i det hela tiden och det kan bli riktigt irriterande.

Jag har en liten fundering om att åka till någon barberare och få det fixat istället när det gått ett halvår. Göra en liten service på det liksom så att det inte ser så vildvuxet ut. Just nu låter jag det bara växa så mycket det går och försöker hålla lite styrsel på det, men det är inte lätt alla gånger ska ni veta.

Så om det är nån som har tips på någon bra barberare i närheten av Skövde så får ni gärna höra av er! Jag kan väl tänka mig att åka som längst till Göteborg för att få det fixat skulle jag säga, att åka längre skulle kännas rätt fånigt. I alla fall om jag åker enbart för just den orsaken.

Fridens.

Kunders beteende

Ibland så blir jag förvånad över hur kunder kan bete sig i en butik. Eller det är inte direkt deras interagerande med mig som anställd som är konstigt, det är mer sakerna de gör när de tror att ingen ser.

Det händer nästan varje dag att någon tappar något eller råkar köra in i en exponering så saker välter, dock är det ytterst få som säger till utan de bara glider vidare som om ingenting hade hänt. Så kommer en förbi där en stund senare, hur länge det har legat har en ingen aning om, och får ta hand om det. Jag vet inte riktigt vad de tror ska hända om de säger till? Att de ska få betala för det som gått sönder?

Kan nästan garanter att du aldrig kommer behöva betala för en ketchupflaska som du råkat ha i golvet så den går sönder, om du inte gjort det med flit dvs. Men då är du bar dum i huvudet ändå så då går det nog inte att hjälpa dig ändå.

Men det som stör mig mest av allt är när de tar en kylvara, säg ett paket med potatisgratäng. Sedan går de vidare i butiken och känner att “nej men fan, den här vill jag inte ha längre”. Då kan en tycka att de går tillbaka med varan och lägger den där den ska vara, eller i alla fall lägger den i en kyl. Nej nej, den lägger vi bland tvättmedlet eller vad som helst bara så att den inte är precis där jag är längre. Out of sight, out of mind.

En annan favorit är att lägga saker i frysen. Speciellt glasflaskor som spricker, eller kött eller vad som helst.

Om en skulle ta och lägga ihop alla butiker i Sverige och räkna ihop det matsvinn som utgörs av varor som folk lägger lite varstans i butiken så tror jag faktiskt att den siffran skulle bli enorm. För nej, om du lägger en kylvara bland kaffet så att den blir varm så säljs den inte sen, den slängs eftersom den blivit förstörd.

Nog vet jag att merparten av kunderna lägger tillbaka sakerna där de ska vara när de byter, men många gör det inte.

Det händer att vi hittar fulla korgar stå i något litet hörn av butiken också, antagligen ställda där av en kund som insett att pengarna lämnats hemma. Fine, gör så, men ta för i helvete och lägg tillbaka kylvarorna i alla fall så att vi slipper slänga dom!

Tänk efter före.

Fridens.

Pendlingen

Det finns ett par saker som är lite dryga med att pendla, men allt kokas ner till att det tar längre tid än om en inte pendlar. Vilket i sig är väldigt logiskt men fortfarande lika irriterande.

Något som är än mer irriterande är när det krånglar och ens avfärd blir 20 minuter senare än beräknat, då kan det bli som ikväll, att jag kommer innanför dörren hemma vid 23:20. Jag är glad att jag inte arbetar tidigt i morgon i alla fall, det hade jag knappt fixat.

Komma hem, varva ner, lägga sig, sova. Nu blir det till att äta lite mat samtidigt som någon chill tv-serie domnar bort min hjärna för att sedan dra mig till sängen och sova så gott så gott!

Fridens.

Avskärmningen

Det är skönt att leva en tillvaro där mitt största problem är att min internetanslutning har problem, samtidigt som jag förfäras lite av att jag faktiskt tycker att det är irriterande. Det finns ändå så mycket annat jag skulle kunna irritera mig på så som orättvisor i samhället o.s.v. Just denna dag var det dock internetproblem som överskuggade allt annat.

Egentligen är det inte så farligt att det händer då det finns bra mycket andra saker jag kan göra med min dag som inte är beroende av internet. Det är bara det att när det inte funkar så blir jag frustrerad och vill att det ska börja fungera så jag håller på och pillar, felsöker och försöker hitta vad det är som är problemet. Är det hos mig problemet ligger? I kabeln? Modemet? Datorn? Comhem?

Jag har väl kommit fram till att det inte är kabeln eller datorn som är problemet, så med största sannolikhet är det modemet som är boven eller så är det Comhem, med lägst odds på att det är comhem som ställer till det hela.

… En dag senare …

Fick reda på vad problemet var, tydligen så har Comhem något trubbel här i närheten som de håller på att fixa, problemet var just att uppkopplingen gick ner i perioder. Men nu så ska det vara lagat tydligen och ja, det verkar fungera igen. WoopWoop!

Det som jag tycker är jobbigast när sådant här händer och min frustration stegras är att jag inte kan fokusera på något annat förrän jag vet vad det är som har hänt. Inte så bra alltid då jag blir kvar här hemma tills jag vet mer istället för att bara släppa det och göra något annat så länge. Det är något jag borde jobba lite på!

Fridens.