The Day Is My Enemy

Jag har skrivit lite om detta tidigare, men nu är det faktiskt dags på riktigt!

The Prodigy har släppt en ny skiva, och den heter som ni kanske förstått The Day Is My Enemy!

Har ni Spotify så kan ni lyssna på den där, måste mitt första intryck är positivt. Tog mig en promenad med den i öronen och ångrar inte det en sekund. Måste lyssna igenom den ett par gånger till innan jag kan ge ett slutgiltigt omdöme. Men det känns lite som om dom har hittat tillbaka tycker jag.

Så nu väntar jag bara på att Maskinen ska släppa sin nya skiva också, har för mig att den ska komma nu snart. Spännande!

Fridens.

Lunchlåda

Hela Söndagen var tanken att jag skulle rodda ihop lite matlådor inför veckan, dock hände det så mycket under Söndagen så att jag inte tog mig för att göra det. Största orsaken var att middagen inmundigades i Töreboda hos Mor och Far där även min Syster samt min Bror med familj deltog. Detta gjorde att jag ej lagade någon mat själv och då blev det ingen låda! Anyway.

Idag när jag var på jobbet så bestämde jag mig för att “Nej nu jävlar, när jag kommer hem ska jag ordna upp matlådor så det sprutar om det!”

Kan väl säga att så inte direkt blev fallet. När jag kom hem så blev jag sittande istället, jag vet inte ens vad jag gjorde, så vettigt var det… Det får helt enkelt bli nya tag i morgon eller på Onsdag!

Konstigt det där hur en kan vara så jäkla taggad på att göra en sak på dagen och sedan helt låta det skeppas ut genom fönstret när en kommer hem. Jag hoppas att det inte bara är jag som är sådan utan att det är ett mer generellt problem… Annars behöver jag nog söka hjälp!

Fridens.

Påsken i antågande

Snart är det Påsk, det är rätt vansinnigt vad fort tiden går faktiskt, i och för sig så är Påsken en sån där helg som ligger olika på våren varje år. Vilket i sig är lite smått förvirrande men det är bara att anpassa sig.

Att det är Påsk betyder att det blir mycket att göra på jobbet, kommer vara full fart hela veckan, men Torsdag och Fredag kommer bli helt galna, som vanligt.

För min del så blir det inget ledigt denna Påsk heller, kommer jobba på som vanligt och ta det lugnt, Är ledig på Påskdagen men annars rullar det på. Jag lider inte direkt av det i och för sig, men ibland vore det skönt att ha helger som andra har!

Men nu är det verkligen dags att sova för att kickstarta denna Påsk.

Fridens.

Det bränner

Jag vill bara göra er medvetna om att mina ben bränner. Det är helt fantastiskt härligt, jag hade glömt hur skönt jag tycker att träningsvärk är! Mer av den varan tack!

Det är väldigt typiskt mig att som första joggingtur på bra länge ge mig ut för att ta 10km, jag vet att det inte är optimalt för varken kroppen eller något annat men nog fan gör jag det ändå. Något felkopplat är det väl i huvudet på mig helt enkelt.

Nu blir det att ställa om alla klockor och gå och lägga sig, upp tidigt i morgon för att titta på Formel 1 med Måns, han kommer hit vid 8-snåret.. måste hinna röja lite innan det också, hur reagerar grannar på att en dammsuger vid 7.45-tiden en Söndag? Kan enbart tas positivt väl?

Fridens.

Den gröna milen

Tog mig upp på berget idag, hade hört att den gröna milen i stort sett var ren från snö så jag tänkte ge det ett litet försök. Sätta en tid att gå mot och slå resten av året liksom, är väl bäst att sätta det när en är i dålig form så att det blir lätt att slå, eller? 😉

Här har ni hur det kändes på ett ungefär. Jag gick ut vid 15:00.

Efter en kilometer: Benen kändes otroligt tunga, de kändes lite som om jag hade träningsvärk vilket jag absolut inte hade. (7:02/km)

Efter två kilometer: Benen känns ännu tyngre och jag vill helst av allt vända om, ta mig ner för berget och krypa upp i en soffa med två ton godis. (6:57/km)

Efter tre kilometer: Det har släppt i benen lite, skönt! Men jobbigt är det fan. (6:55/km)

Efter fyra kilometer: Nu går det rätt lätt ändå! Men fan, hade glömt att det var en lång jäkla raksträcka, HATAR RAKSTRÄCKOR, och vad var det där? HAr jag en sten i skon?! Stannar och petar ur den från hälen. (7:08/km)

Efter fem kilometer: Vad är detta nu då, varför har jag ingen känsel i högerfoten för? Somna inte för mig nu vi är ju halvvägs! Bäst att stampa på lite och se om det släpper. (6:41/km)

Efter sex kilometer: Men kom igen fotjävel, vakna! Och hörru vänsterfoten, börja inte somna du också detta börjar ju bli rena rama farsen! Värst vad backigt det var! (7:23/km)

Efter sju kilometer: Har jag en sten i vänsterskon? Det känns nästan så, skönt att jag kan fokusera på att det är en sten i skon istället för att mina ben bränner!, mmm lite nedförsbacke, härligt. (6:53/km)

Efter åtta kilometer: Måste jag verkligen ställa ett alarm för att få dig att vakna fotjävel? Skönt att vänsterfoten har piggnat till i alla fall, då har jag någon att umgås med. (7:07/km)

Efter nio kilometer: Trött, trött, trött, trött, trött, snart framme, trött, trött, trött, aj, aj, aj, trött, fan har jag en sten i högerskon också? Hmm kanske borde ätit något mellan 10:00 och 15:00 trots allt. (7:21/km)

Efter tio kilometer: GOD MORGON FOTJÄVEL! Ah det var därför jag började känna att jag hade en sten i den skon också. Knappt styrfart på väg mot milen jävlar så trött. (7:31/km)

Jag tog mig runt miljäveln och tydligen hade jag inga sten i skorna, dock var skorna nya och de gav mig lite skav… Får hoppas att det ger med sig vad det lider.

1 timma och 11 minuter tog skiten, tror det kommer bli lätt att kapa tider på det där så det ser jag fram emot. Ska försöka stoppa i mig lite mat innan nästa gång så jag inte helt tar slut runt 8-10km.

Fridens.

En dag i skolan

Gårdagen spenderades med styckning hela dagen. Vi fick lära oss att hantera helfall, alltså ett helt djur som en sedan delar upp i anatomiska delar. Mycket lärorikt och roligt, har aldrig gjort det innan och igår fick vi prova på både nöt och gris. Så nu är jag en erfarenhet rikare.

Det vart en väldigt lång dag, vi lämnade hotellet vid 07.45 för att sedan spendera hela dagen på en gymnasieskola. Vi var väl klara runt 22-snåret med allt, då hade vi även lagat och ätit middag.

Att spendera dagen på en gymnasieskola var lite spännande, ångesten satt verkligen i väggarna och jag längtade inte tillbaka ett dugg till min gymnasietid. Detta förstärktes en hel del när vi under lunchen fick en liten dramascen utspelad då en elev helt plötsligt skrek “MEN HÅLL KÄFTEN FÖR HELVETE DU ÄR SÅ JÄVLA ÄCKLIG”. Mer såg/hörde vi inte men det räckte för att skickas tillbaka 15 år i tiden 😀

När vi var klara med lektionerna så skulle vi laga mat till gruppen, en mängd olika ingredienser lades upp framför oss och varje deltagare fick göra en maträtt att bjuda på. Det vart allt från rullader till schweitzerschnitzel och lite annat. Jag fick tag i fjärilskotletter och fyllde dom med färskost, skinka, salami, ost och grillad paprika. Det blev riktigt gott!

Idag blir det besök i olika butiker och lite butiksmatte, kul!

Fridens.

Sitta stilla

Jag är verkligen inte van vid att sitta stilla och lyssna en hel dag. Vanligtvis så springer jag runt och bär på saker. Men inte nu, nu är det skolbänken som gäller. Förstår inte hur en klarade det i ungdomen, men det är klart att då var en ju van vid det, nu är det döden även om det är intressant.

Givande första dag i alla fall och nu idag blir det en heldag med styckning och på kvällen är det matlagning som gäller. Ska bli skönt att få arbeta lite med kroppen igen efter all denna korvstoppning av information.

Väldigt spridd grupp även fast vi bara är sex personer. Från Åre i Norr till Smålandsstenar i söder.

Hotellet är helt okej om än lite slitet, det märks att det har stått här ett tag om en säger så! Känns som om jag blivit någon form av hotellrecensent nu de senaste veckorna. Får hoppas att jag slipper få alla åkommor han i Oceans Thirteen får, även om jag kanske vill ha det han får för allt lidande 😉

Fridens.

Jag kände en doft

När jag stod på perrongen för att åka hem från Stockholm förra veckan så kände jag en doft i luften. Jag kände igen den väldigt väl och letade vart den kan ha kommit från. Den försvann periodvis och sedan kom den tillbaka, ytterst irriterande.

Sedan anlände ett tåg på motsatt sida från där mitt tåg skulle gå från, alltså samma perrong men fel spår. Då känner jag lukten igen och en kille kommer fram från bakom en pelare och fimpar en cigarett.

Ja fast det var ingen cigarett, det var marijuana han hade stått och puffat på, inte konstigt att jag kände igen lukten och till slut kunde placera den. Jag var nog helt enkelt inte beredd på att stöta på den doften på en allmän plats här i Sverige. Har det verkligen blivit så drogliberalt?

Orsaken till att jag känner igen den lukten är att i Vancouver så fanns den överallt. Och då menar jag verkligen överallt. Vet inte hur många gånger jag fick tacka nej till att röka lite. Sedan jag kom hem så var detta nog första gången doften letat sig in i näsan min, inte konstigt det tog ett tag att registrera vad det var.

Vet inte riktigt vad jag känner för detta om jag ska vara helt ärlig. Jag är kluven mitt i tu där ena delen känner att vuxna människor ska väl få göra vad de vill så länge det inte skadar någon annan? Samtidigt tycker jag att det är illa nog med de två lagliga droger vi redan har och rent spontant är nog alkohol mycket mer skadligt. Svårt att göra jämförelsen dock med tanke på att alkoholanvändningen är så otroligt mer utbrett, hade alla gått runt och rökt på lika mycket som folk dricker nu så hade vi antagligen sett väldiga effekter av det också.

Medberoendeproblematiken är hemsk oavsett vilken drog vi än pratar om. Varför är så få saker Ja eller Nej, allt svävar omkring i den där kanske-sfären mitt emellan. Magkänslan i mig säger ett Nej här, men sedan kommer den där “jaaa en har det inte väldigt positiva effekter när det kommer till smärtlindring för cancersjuka o.s.v? Ska de verkligen behöva lida extra mycket när hjälpmedel finns, är du helt hjärtlös?”. Och det vill en ju inte vara.

Jag tror helt enkelt att jag får sväva runt i min kanskebubbla ett tag till, pendla mellan ja och nej tills jag har mer på fötterna så att säga.

Åtta år, fyra månader, tolv dagar.

Så var jag här i Uppsala. Denna stad som ska bli mitt hem under nästkommande 3 nätter.

Resan gick bra, hamnade bredvid en äldre dam som i sina försök till samtal nästan verkade gå in för att få mig att tro att jag skulle missa bytet i Stockholm för ja “tågen är aldrig i tid nu för tiden” o.s.v. Sedan när det visade sig att vi inte skulle bli så försenad utan bara 10 minuter eller så, så va hon tyst ett tag. Då ropade de ut vilket spår tåget mot Uppsala skulle gå från, då gick hon igång igen!

“Jaha, spår 3 alltså, ja men då kan det nog bli lite tajt för dig ändå, det är på gatuplan så då måste du upp hela vägen och ut där vettu, du får nog springa ja det tror jag nog!”

Hennes oro var ogrundad då jag var vid tåget 15 minuter innan det skulle gå. Dock fick det mig lite stressad ändå så jag stannade aldrig och köpte något på vägen som jag kunde knapra på, så hungern rev i min buk! Nu är den dock stillad så ni kan ta det lugnt.

Uppsala alltså. Jag har inte varit här på 8 år, 4 månader och 12 dagar. Då åkte jag hit för att träffa massa personer som jag spelade World of Warcraft med. En sak kan jag säga, de har byggt om lite på 8 år, stationen ser inte alls ut nu som den gjorde då, skandal!

Nu dags för sängen så jag är utvilad när prövningarna börjar i morgon!

Fridens.

Trumpetaren lockar baskrar

Under min vistelse i Stockholm så vart det så att jag hängde lite vid Sergels torg när jag väntade på min vän Tess. Hon skulle dyka upp där från tunnelbanan, jag vart lite tidig så ställde mig bara för att titta på folk, så som en gör.

Mitt på plattan så står en man och spelar trumpet, och han gör det med en väldig känsla, det var riktigt härligt att lyssna på.

Det står lite personer runt honom och tittar, men på avstånd så står det en man med basker. Han ser väldigt intresserad ut av Trumpetaren.

IMG_4054

På denna bild har han vågat sig fram lite närmre den härliga musikanten, han står där och riktigt njuter av tonerna från bleckblåsinstrumentet. När Trumpetaren slutar att spela så händer det något magiskt.

IMG_4055

Baskern lämnar sin plats på torget och närmar sig Trumpetaren! De har ett samtal och vid ett tillfälle så ansluter det faktiskt en till äldre herre, även han med basker, fantastiskt! Jag fick dock ingen bild på när de två Baskrarna samtalade med Trumpetaren.

Jag vill tro att de enbart talade om konsten att spela Trumpet och hur duktig Trumpetaren är. Efter att Baskermannen gått fram första gången så upprepar han det varje gång en låt är slut, detta håller på i kanske 10 minuter innan han går iväg för att göra det han egentligen skulle göra denna Söndag.

Jag tyckte det var väldigt fint.

Fridens.