Musik och dess effekter

Det är lite underligt det där med musik och takt ändå. Jag har börjat tänka på det mer och mer när jag är ute och går med musik i mina öron där jag stillsamt glider fram i stadens snabba tempo och smeker med blicken över byggnader, bilar, människor och djur.

Dels har jag upptäckt att jag själv varierar min hastighet väldigt beroende på hur fort musiken går i mina öron just för stunden. Det blir smärtsamt tydligt när det byter låt från en snabb till en långsam då jag i steget helt sonika börjar gå långsammare utan att ens tänka på det. Jag tänker på det först efter att det har hänt “Shit vad lustigt” tänker jag då och går vidare.

Sedan har jag till mitt stora nöje upptäckt att folk ute på stan väldigt ofta går i samma takt som housemusik spelas i. Eller som Electro house spelas i. Alltså mellan 125-140BMP och förvånansvärt många stegar runt i de intervallerna faktiskt! Vilket jag känner är väldigt fascinerande! Jag vet inte riktigt varför jag tycker att det är det men det är det bara! Och inget ni säger kan få mig att ändra mig!

Går alltid runt och småfnittrar för mig själv när nån kostymnisse eller gammal hetsig kinesisk dam knatar runt till

Leva utan musik? I think not!

Julens afton

Hej hallå dagboken!

Så har man då spenderat sin första julafton utanför Sverige och utanför familjen. Jag måste ju säga att det var ganska vemodigt och hemlängtan har nog aldrig varit större än under julen! Men jag red ut stormen och nu så är allt återställt till det normala igen.

Jag och Johan var bjudna till Alison och hennes familj på en middag på julafton. Alison är en kvinna som hjälpte Johan hitta rätt någon gång i Augusti, det hela slutade i alla fall med att han gick in på ett kontor och frågade efter vägen, Alison satt där inne och sa “Jag kör dig!” så körde hon runt med Johan i typ 30 minuter innan de hittade rätt. Efter det så har hon bjudit in honom till lite tillställningar så som Thanksgiving och nu då Jul, å då fick jag följa med!

Det var en mycket trevlig kväll och att vara i ett hem med gran och julklappar samt ha lite annat folk omkring sig gjorde att julaftonen inte kändes så ensam och hemskt som den skulle kunnat göra. Jag fick en fin present av Alison, en Kanadahalsduk! Får ta kort på den nån dag! Sen fick vi sjuukt mycket mat också, och kakor… Var dödsmätt när jag kom därifrån.

Juldagen spenderades hos Johan med pizza och film, var rätt gött att bara slappa loss deluxe, måste dock säga att en turkpizza inte hade suttit helt fel 😉

Sedan snackade jag ju med min kära familj på deras julafton. Syrran hade med sig sin laptop så vi skypade lite och jag fick webcama med hela släkten! Var nästan som att vara där, fast utan all underbar mat då! Och på Juldagen så skypade jag igen fast då med andra sidan släkten 🙂 Så mysigt så!

Så all in all en mycket trevlig Jul, men inte alls som hemma 🙂

Whistler!

Så denna helgen var ju helgen då vi drog till whistler! Och här kommer det lite bilder. Vi som åkte var då Jag, Johan, Thomas och Maddy!

Det var hur härligt som helst måste jag faktiskt säga. Stugan var helt fantastiskt trots att jag glömde ta kort där inne. Var nästintill lyxboende. Relativt nära till backarna och en varm badtunna på altanen.

Det blev 3 dagars skidåkning, eller 2½ egentligen och faktiskt så satt skidåkningen kvar i benen sedan i April! Så nu har jag hela 6 dagars skidor i mitt liv och det blir bara roligare och roligare. Det var lite skillnad på backarna här och i Sälen måste jag väl ändå medge. Sjukt mycket större här och till viss del svårare 🙂

Det får bli ett litet album här!

Självmordsbombare och religion i övrigt.

Helt ärligt så borde jag gå och sova nu men jag måste bara skriva av mig lite om mina tankar angående denna självmordsbombare som tyckte det var en bra idé att avsluta sitt liv i Stockholm med lite sprängämnen. Egentligen vem kan klandra honom, finns väl knappt nån finare stad att dö i än Stockholm så han valde ju rätt stad i alla fall.

Jag har en känsla av att denna händelse kommer spela främlingsfientliga partier och grupper rakt i händerna nu i dagens Sverige vilket jag finner lite oroande. Inte minst sagt för att det bevisar hur enkelspårigt det Svenska folket är. Här gör jag ett antagande att det Svenska folket ÄR enkelspåriga och inte tänker längre än näsan räcker som ni kanske märker, men tro mig, jag hoppas verkligen att jag har fel och att detta inte kommer påverka det Svenska folkets syn på Islam.

Men man måste ändå ta och poängtera att alla dessa terrorhot och självmordsbombare faktiskt springer runt och dyrkar någon egen tolkning av Islam och inte alls slänger sig med den otroligt mycket mer vanliga fredliga formen av religionen. Det finns idioter precis över allt och när idioter samlas i grupper kan det gå väldigt illa. Det jag vill ha sagt är väl att det inte är religionerna man ska skylla på i första läget utan mer individerna, för jag kan ju lova att idioter och galningar finns det i alla religioner, det är inte bara de vrickade formerna av Islam som lockar till sig dom.

Kristendomen är inte förskonad från galenskap den heller. Släng ett öga på Knutbymorden, eller alla präster som utnyttjade små barn, eller dra tillbaka klockan ett par hundra år och kika på korstågen. Sjukt mycket saker görs i religionens namn oavsett om det har med religion att göra eller inte. Som att den där mannen med den stora hatten sitter nere i Italien och tycker att de inte ska använda kondomer i Afrika för det är emot gud, och på så vis får HIV/AIDS att sprida sig ännu mer än vad det redan gör. Eller varför inte den fina sekten Aum Shinriko som utförde en gasattack i Tokyos tunnelbana, också ett attentat fast denna gång grundat ur buddismen.

Jag är inget stort fan av religion, allt som allt så tycker jag att den har gjort mer ont än nytta i vår kära värld. Folk tycker att den har gjort mycket gott för att hjälpa personer o.s.v. Men helt ärligt talat så varför ska man inte kunna hjälpa varandra utan religion? Vill personer inte hjälpas åt utan gör det bara för att stå på god sida med gud? Är inte det lite genomskinligt?

Med det sagt kan jag ju berätta att jag har vänner som är troende i diverse religioner och jag respekterar dem inte mindre för det. De är jättefina människor och de får tro på vilka gudar de vill, så länge de inte försöker få mig att följa deras gudar så försöker inte jag få de att sluta tro på sina. Lite samma sak som att jag inte försöker få andra att sluta dricka alkohol och hoppas att andra inte ska försöka få mig att börja dricka alkohol, kan väl tillägga att det är fler som försöker få mig att börja dricka alkohol än som försöker få mig att tro på gud.

Det känns som om jag tappade bort vart jag ville komma med detta inlägg, så jag avslutar här med en lista.

  1. Visa respekt inför andra människor
  2. Tänk efter före
  3. Döm inte på förhand
  4. Skyll inte på något ni inte förstår, ta reda på fakta istället
  5. Okunskap skapar rädsla
  6. Vad hade hänt om självmordsbombaren skrikit “SKALMAN” precis innan han sprängde sig och lämnat meddelande om att Bamse fick honom att göra det?

//Henrik

Vecka i filmens tecken.

Förra veckan var rätt galen rent biomässigt måste jag nog nästan ta och erkänna. Det är nästan så jag får lite ångest över hur mycket popcorn och läsk jag drog i mig under 3 dagar…

Det började på Söndagen då jag hade sjukt lite att göra, så när klockan var 12 så tog jag mig in till stan för att gå på en klassiker igen… Och japp det var samma klassiker en gång till! Jag tyckte den ar så charmig att jag bara var tvungen att se den en gång till nu när jag ändå hade chansen.

The Maltese Falcon

The Maltese Falcon

Den var minst lika bra andra gången ;).

På Måndagen så gled jag och en från jobbet till en gammal biograf där de visar filmer som precis håller på att gå ner från bioscenen, och de visar dom för ett billigare pris. 2 filmer för 7 dollar. Så vi drog dit och tittade på Inception, för han hade inte sett den och jag ville se den igen. Och jag måste väl erkänna att den blev lite bättre andra gången man såg den 🙂

Sedan så avslutades biokavalkaden på tisdagen med att gå på nya Harry Potter! Fy fan säger jag :D:D:D Fy faaaan vilken jävla skitfilm det var, USCH… Jag blir bara arg när jag tänker på det så jag ska sluta tänka på det och gå till jobbet istället. Pusshej 🙂

Go-Cart!

Oh yes!

Nu var det ju ett tag sedan detta skedde då. 24e november för att vara exakt men det gör det ju inte mindre roligt! Eller ja det hade väl varit roligare om det hänt varje onsdag…. men sån tur har man ju inte.

Dansken på jobbet kom med förslaget att vi skulle åka iväg och köra lite Go-Cart ute i Richmond med jobbet för att ha lite roligt, alla tyckte att det var en jättebra idé och även cheferna tyckte det var en riktigt bra idé, så bra att de stod för hela kalaset!

Vi var 16 personer som drog iväg och körde, så hela banan var full med folk och man fick göra lite omkörningar och fightas där ute på banan, otroligt roligt!

Vi körde 4 race á 8 minuter och allt som allt gick det ganska bra för mig måste jag väl medge. Inte lika bra som för tysken dock. Han dominerade helt och vann race 2, 3 och 4. Vem vann då race 1? Jo det var jag! Sedan fick jag bästa snittid i 2 av loppen också, så det gick bra tyckte jag!

Något vi märkte ganska tydligt var att folk från Europa dominerade helt på go-cartbanan. Top5 var, utan inbördes ordning, Tyskland, Sverige, Holland, Danmark och Canada. Och jag riktigt älskade det!

Hade inte kört Go-cart sedan någon gång på högstadiet då min far frågade mig en dag om vi skulle åka ut på en runda. Han gillar att bara sätta sig i bilen och åka runt och kika lite på saker, ta en tur runt om och bara vara liksom, och det är klart man följer med för det är rätt rogivande och härligt! Nu slutade det ju i att han åkte iväg till en go-cartbana så jag fick köra ett par race! Sjukt roligt hade jag minns jag. Och jag gjorde fel i varenda skarp kurva 😉

Allt som allt en riktigt rolig dag! 🙂

Julfest

Det händer saker till höger och till vänster så jag vet inte riktigt vart man ska börja berätta eller vart man ska sluta. En sak är säker i alla fall. I like it!

Det var ju julfest med jobbet den 27e november.  Det var väl inte så mycket jul över den i och för sig men cheferna bjöd de anställda på middag på en restaurang inne i stan. Det var mycket trevligt och maten var helt okej, inget spektakulärt… iofs så var kalven jäkligt mör och mysig och kladdkakan till efterrätt var massor med god så jag kanske inte ska knacka ner på den allt för mycket.

När middagen var gjord och alla var mätta och belåtna så gick vi upp till kontoret igen, för där väntade något extra spektakulärt.. Footsie awards… Veckan innan fick vi ge förslag på kategorier som vi skulle rösta fram våra kära kollegor i. Saker som röstades var i sådan form som “Who is more likley to… break a leg… to put ketchup on every meal…” Ja ni fattar säkert. Jag vann ett sådant pris. Mitt blev “Best Meat Sauce of the year!”. Mycket stolt och glad tog jag emot priset med huvudet högt!

Efter att vi gjort allt det där så började folk skingras, klockan närmade sig 12snåret och många gick hem till sitt. Jag och ett par andra drog vidare ut till en pub där vi satt en stund, jag gick efter nån halvtimma för att hinna med mitt sista tåg hem. Tydligen slutade pubkvällen med att en arbetskompis inte riktigt hittade till toaletten och ställde sig och urinerade i något han trodde var en “gränd” men den “gränden” var inomhus och var i anslutning till puben… Han blev tillbedd att lämna lokalen efter den lilla fadäsen. (Yes, han är dansk 😉 ).

Allt som allt en trevlig kväll! 🙂