Snitt i handen

En sak jag har funderat på under så länge jag kan minnas är det här med att skära sig i handflatan.

Skära sig i handflatan tänker ni? Vad menar du nu, det gör väl ingen?

Nej det är precis det jag menar, det gör väl ingen? Men i filmer så görs det hela tiden! Varje gång det ska skakas hand i brutala och ärorika sammanhang så ska det göras i blod. De skär sig alltså i handflatan och skakar hand. Verkar jättedumt.

Har även sett det i andra filmsammanhang när de behöver blod för något, idioterna skär sig i handflatan för att dumpa ut lite blod ur kroppen. Idioti! Rispa lite på armen istället och sätt på ett plåster. Mycket mer rimligt, men nej nej, här ska handflatsskäras och gå runt med ett öppet sår på stället som används mest hela tiden.

Skräddaren säger nej!

Fridens.

Grön och grann som granen.

En vet att det har varit torrt länge när vattenmätaren behöver tas in och diskas för att det är så mycket damm och skräp i den. Det hände idag.

Tyckte det var lite roligt, har jag aldrig varit med om innan faktiskt, alltid kul när en blir överraskad!

Men nu är den så vacker och fin, skiner så grön och grann där ute i trädgården. Lite som en gran faktiskt, fast liten, cylinderformad och uppsatt på en vit pinne. Så i och för sig knappt en gran alls, men grön!

Fridens.

En sån dag idag.

Själva dagen har det inte varit några fel på får jag lov att säga, det är mer mitt tillstånd som inte riktigt har stämt in med resten.

Jag vaknade med huvudvärk som sedan höll i sig hela dagen, det är bara nu på kvällskvisten som den har släppt lite. Hatar såna dagar.

Jag antar att det beror på att jag går upp tidigare nu än jag gjort under semestern. Detta då på grund av jobbet. Inte för att jag brukar gå upp så himla sent vanligtvis, runt 7 kanske? Men nu ska jag vara vid arbetet vid 06.00. Då vill det till att gå upp vid 5-snåret, annars blir det bråda tider!

Men det är bara att härda ut, vänja sig och se glad ut.

Så det ska jag göra nu, hela vägen till sängen.

Fridens.

Hetsmåla

Dagar kan bara försvinna. Vi har liksom vetat om att det ska upp ett element i gamla pannrummet ganska länge. Vi har på ett ungefär vetat vart det ska sitta. Här om dagen fick vi reda på när de ska komma hit och sätta upp det, det blir i morgon.

Så på lunchen idag fick jag ge mig in till färgaffären och köpa väggfärg, sedan efter jobbet blev det till att köra hem och sätta igång.

Dammsuga väggen, tvätta väggen, torka väggen, måla väggen, se på när färgen torkar i 3 timmar, måla väggen igen.

Kände att det var en bra grej att ha väggen målad innan elementet sätts upp, så en slipper härja med det efter.

Så himla smart!

Så nu är det nog ändå lite sömndags tror jag. Japp, så är det, jag kollade precis.

Fridens.

Semestern är över

Så var det dags att återgå till verkligheten.

Det känns konstigt.

Hade gärna haft ett par veckor till. Eller ja, kanske månader. År? Pension, är det för tidigt för att gå i pension? Värt att kolla upp!

Men det är väl bara nu det känns så, i morgon när en jobbat i 15 minuter så känns allt som vanligt igen.

Ni som fortfarande har semester, njut av den.

Ni som ska gå tillbaka till jobbet i morgon så som jag. Eller som redan har börjat jobba igen. Nu kör vi, vi gör det tillsammans, vi håller igång landet!

Fridens.

Säsongsöverraskning

Ibland är det lite kul att bara glömma bort TV-serier. En gör annat i några år, hittar andra serier att se och sen bara, PANG, så dyker det upp!

Last Chance U på Netflix är en sån.

Spenderat större delen av dagen med att se säsong 2 av denna serie, fantastiskt härligt. Sedan att det är 2 säsonger till efter gör mig inte det minsta, det gör det bara bättre!

Gillar ni Amerikansk Fotboll, kolla in den på Netflix!

Fridens.

Konsten att tåga

Efter att ha spenderat några dagar i Stockholm var det idag dags att styra hemåt igen. Hemfärden, så som ditfärden, var med fortskaffningsmedlet Tåg.

Jag har inga större problem med tåg. Speciellt inte om jag inte har något annat att passa. Ska jag bara från A till B så är det klockrent. Däremot skulle jag nog inte boka allt för tajta byten om det behövdes. Sitter hellre och väntar 4 timmar på bytet istället för att komma 1 timma sent till det som var tänkt.

Idag var det också tur att vi inte behövde byta då tåget var 45 minuter sent vid ankomst till Karlstad.

Men så är det väl, är ett tåg försenat redan så får det vänta på andra tåg så att inte de blir sena också, Det är alltid fördelaktigt att sitta i tåget som inte är försenat (no shit!)

Men annars gick det bra, det är bekvämt och härligt. Och om tåget är i tid, väldigt bekymmersfritt.

Däremot kan jag inte förstå hur H kunde gå med på att åka iväg med tåget i Onsdags vid 05.57, från Karlstad. Vi fick gå upp vid 04.30! Imponerad, det är jag det!

Fridens.

Dags att röja upp

Är det inte underligt att det kan bli så stökigt i ens hem när en har semester och knappt är hemma? Det måste väl ändå ha att göra med att en springer in och ut genom huset och liksom bara lägger saker “temporärt” under några veckor, så bara PANG! Helt plötsligt är huset fullt med grejer överallt som ligger i en enda stor oordning.

Det börjar bli så i huset nu, speciellt två rum. Kontoret och ett rum i källaren där vi har lite verktyg och grejer. Kaos. KAOS!

Sista helgen på semestern får nog spenderas på att fixa lite sånt småtjafs tror jag. Det kan vara skönt att få ur vägen. Hade egentligen behövt köpa massa pärmar och lådor å så också, sortera upp riktigt jävla ordentligt.

Nu när jag kommer att tänka på det så har vi faktiskt köpt en sån där dymo-märkare, här ska märkas upp! Inte en pinal ska vara utan etikett om vilken som är dess angivna plats.

Jag känner mig taggad.

Hur känner ni er?

Fridens.

Kommunen del 2.

Så igår var vi på byggnadskontoret. Det var spännande, eller ja det kanske inte var så jättespännande ändå. Det som hände var att en kontrollansvarig satt och gick igenom ett stort dokument med olika punkter på som måste göras under varje utbygge/nybygge när bygglov sökts. Så den här snubben ska då komma och kolla hur bygget fortlöper under tiden som det byggs.

På ett sätt förstår jag varför allt detta behövs, varför det måste få ta tid och blablablabla. Men rent själsligt så tar det lite död på mig att allt går så in i h-vete långsamt. Men nu är i alla fall det hindret ur vägen också och vi har faktiskt fått klart för att börja! Så det är spännande i kvadrat.

Byggaren kommer hem till oss i början på nästa vecka så får vi se när allt kan dra igång på riktigt o.s.v. Äntligen.

Måste bara komma ihåg att ta ordentligt med kort på hur huset ser ut just nu så det finns något att jämföra med när allt är klart sen.

Fridens.