Ansiktstatuering

Såg en dokumentär igår som handlade om en ex-nazi som hade massa härliga tatueringar i ansiktet. Tatueringar som nu, när han är en normal Svensson, inte riktigt går hem. Kan inte få jobb och så, verkar väldigt smidigt.

Därför funderar jag nu på att skaffa mig en ansiktstatuering, för lite sport ska det väl ändå vara att leva? Tänker mig en stjärnhimmel på pannan eller nåt sånt. Vad tror ni, bra idé?

Han fick sina tatueringar borttagna med laser. Det tog 24 behandlingar och gjorde så ont att han var tvungen att bli nedsövd med narkos för att klara smärtan. Verkar också väldigt lockande.

Fridens

 

Vet inte om Spotify vill säga mig något

Som ni vet så gillar jag funktionen “Discover Weekly” som ska ge en tips på musik som borde passa beroende på vad en lyssnar på i övrigt. Ibland funkar det jättebra, annars fungerar det inte så bra.

De senaste två veckorna har jag bland annat fått låtar av Thore Skogman, Owe Thörnkvist, Max Kiusalaas (var en väldigt fin bit som hette En Speciell Vals). För att inte tala om den eminenta låten Termosen av Eddie Meduza.

Jag kan väl säga att jag blev smått förvånad över dessa tips då de inte alls är något jag brukar lyssna på. En annan sak som är väldigt underlig är den att jag väldigt många veckor får olika sportlåtar. Såna supporterlåtar för sportlag. Som många av er vet så klappar mitt hjärta för Hammarby.

Kan säga att jag inte fått en enda Hammarby-låt i den där listan, men däremot får jag määängder från AIK, Djurgården, Elfsborg, Malmö FF, IFK Göteborg o.s.v. Vet inte hur jag ska ta detta, rent allmänt ser jag det som en skymf och förolämpning!

Nu ska jag gå och gubbgrina nånstans till Storfiskarvalsen!

Fridens.

Helgen går fort

Är inte det lite konstigt ändå, att två dagar kan gå så himla fort, men när det är Onsdag så går två dagar inte så fort. Allt är relativt, precis allt.

Nu är jag relativt trött, så då ska jag sova.

Håll tummarna för att tågen inte är inställda i morgon!

Fridens

 

Hemmadoft

Det är något speciellt med den där doften som finns i ens barndomshem. Det känns speciellt på något vis när en träder in genom dörrarna till där en växte upp. Det är som att gå in i en vägg av minnen och intryck. Fascinerande.

Men det är ofta så med dofter, har för mig jag läst/hört någonstans att luktsinnet är det kraftigaste sinnet vi har när det kommer till att komma ihåg saker med. som jag skrivit ett par gånger tidigare här på bloggen så slungas jag alltid tillbaka till baksidan av simhallen här i Töreboda varje gång jag känner doften av klor.

Nu är det dags att gå och lägga sig, dagen har inneburit en hel del åkande, en hel del fikande och mycket trevligt umgänge.

Kan även flika in att jag nu ätit Tacos inte mindre än fyra gånger på tre dagar. All lagad mat jag ätit sedan torsdags kväll har varit Tacos. Nästan en bedrift det. Men konstigt nog har det varit lika gott varje gång!

Fridens.

Alla är i Stockholm utom jag

Just nu känns det faktiskt så. För själv sitter jag ensam i mitt barndomshem i Töreboda. mina föräldrar har åkt till Stockholm med min syster och hennes kille samt en av mina brorsöner.

Helene har åkt till Stockholm med sin syster och sin mor.

Och här sitter jag.

Nu är det inte bara Stockholm i mitt hjärta. Nu är det även Mitt hjärta i Stockholm.

jag är supertrött och måste sova, så god natt på er.

Fridens.

PS. Insåg att det lät som att jag tycker det är synd om mig. Det är inte synd om mig på något sätt, jag följde inte med till Stockholm av fri vilja! Dessutom hänger jag ju runt hembygden och träffar vänner, vilket är i samma klass helt klart!

DS.

Det går verkligen inte att vinna!

Jag tänkte vara lite smart idag. Det gick sådär.

Denna vecka har jag varit utsatt för att två tåg jag skulle åka med varit inställda. Idag var dagen detta inte skulle ske ty Helene var ledig och jag hade tillgång till bil. SCORE!

Så jag tog bilen och åkte iväg hemifrån, en hel timma innan jag började till och med, och då tar det bara 40 minuter att köra. Sjukt najs och välplanerat om jag får säga det själv.

Kommer 15 minuter från hemmet och då stannar trafiken till. Det är stopp. Kommer nån kilometer under nästkommande 20 minuter. Får ringa och säga att jag blir sen.

DET SPELAR SOM INGEN ROLL HUR JAG GÖR! DET JÄVLAS ÄNDÅ.

Blev bara en timma sen idag, det var skönt i alla fall. Får väl se det positivt!

Fridens.

Hemma sent

Skulle sluta 16 idag, vilket gör att jag kommer hem vid 17. De frågade om jag kunde jobba till 17 istället, som gör att jag är hemma vid 18.

Fine tänkte jag, klart jag kan göra det!

Kommer till tåget vid 17. Inställt. Får ta bussen tillbaka in till centrum för att ta en annan buss till Kungsbacka och sedan tåg in till Göteborg.

Alla färdmedel var sena.

ALLA.

Var hemma strax efter 19. Usch. Ibland är det verkligen djävulens påfund det där med kollektivt. Men annars inte! Gillart också, kluvet det där, lite som baken.

Fridens.

 

En räkning!

Jag har en räkning denna månad som kom per brev! Fantastiskt! Vad mycket pengar jag kommer ha över till nästa månad när jag bara fick en räkning!

I och för sig så kommer alla andra digitalt… det är bara en chimär alltihop. Inget är fan rättvist i det här jävla landet, varför ska just jag få räkningar för?! VAFAN!

Men det är väl så när en är bäst.

Nu ska jag fan gå och sova, drömma om räkningar och vakna kallsvettig.

Fridens.

Inställt tåg

Gled ner till stationen i morse för att åka med mitt vanliga tåg vid 06.25. Började ana oråd när jag kom till perrongen och inget tåg stod där, men tänkte att det är väl lite sent.

Snart kom det upp på tavlan att tåget var försenat till 06.30. Helt okej, då borde jag hinna med bussen som väntar när jag kommit fram.

Klockan blir 06.30 och ett meddelande börjar spelas.

Öresundståg mot: Halmstad med avgångstid 06.25 är inställt, resenärer hänvisas till nästa avgång

Fan är det om, det är ju 07.25! Jag börjar jobba vid 07….

Det slutade med att jag fick ta ett tåg till Kungsbacka och byta till en buss där. Jag kom bara 40 minuter för sent… Vet inte riktigt hur jag ska parera detta om jag ska vara ärlig. Vill ju åka kommunalt, men om tågen helt plötsligt bara ställs in så är det inte lätt att planera livet.

Jävla sätt.

Fridens.

Värmland

Snabbvisit till Värmland denna helg.

Var på kalas hos svärmormor.

Det första hon sa till mig var “Du behöver banta! Nu är det kalas, då kan vi äta, men sen ska du banta!”. Hon sa även till H att hon behövde klippa sig, typ 12 gånger.

Härligt att vara 94 år ändå.

Fridens.