En evig underdog

Funderade lite på det efter vi hade varit iväg och kört Go-kart med jobbet. Det verkar som om jag har någon sorts vibb som gör att folk inte tror att jag ska vara bra på saker, detta var väl tredje gången det händer där jag faktiskt reagerar på det. Har säkert hänt andra gånger också men dessa tre har fastnat. Jag tar de i omvänd ordning i när de uttrycktes. Alltså den senaste först, spännande va?!

  1. Go-Kart: Att du var så duktig på att köra kart, det kunde man inte tro!
  2. Skridskor: Du kunde ju åka skridskor! Det trodde jag inte!
  3. Engelska: Det var en riktig överraskning att du var så duktig på Engelska!

Go-Kart: Detta var som sagt med jobbet, och jag måste säga att jag verkligen inte tar illa upp av dessa kommentarer eller att jag klagar på något sätt. Jag tycker mest att det är fascinerande att jag uppfattas som en person som inte skulle varit bra på dessa saker. Men i alla fall, jag kom på andra plats i Go-Karten och det kom som en överraskning för många, nästan lite synd att jag inte bettat lite på det!

Skridskor: Detta var också med jobbet, vi fick låna utrustning och ishallen i Mariestad för att spela lite Hockey mot varandra. Jag hade inte stått på ett par grillor på… ja, vad kan det ha varit, 17 år eller något sådant, visst hade jag åkt inlines, men det är inte riktigt samma grej. Men det kom tillbaka till mig ganska fort ändå, vilket verkar ha överraskat några stycken. Dessutom gjorde jag mål, inte illa!

Engelska: Detta var när jag pluggade upp mina betyg på Komvux, så säg runt 2002, shit, 13 år sen, jaja… Det var väl nån vecka eller två in på terminen och vårt första lilla prov skulle gå av stapeln och jag aceade det så jävla hårt att lärarinnan blev sjukt överraskad, det lät på henne som om jag inte skulle kunna ett enda ord Engelska. Hon fick dock ändra sig och hiva hit ett MVG, så gött så!

Det positiva med att slå från underläge är att det bara går att vinna, för om en inte fixar det blir det ingen stor grej, men om en klarar av det med bravur så blir det succé!

Fridens.

Expressen fredag

Retro har börjat sändas i SVT igen, senaste avsnittet så avhandlade de Z-TV och om dess uppgång och fall. I detta program så jämförde de Z-TV med en sketch från Percy Tårar och hur slående lika arbetssättet var. Detta fick mig att påminnas om hur härligt Percy Tårar är och just den sketchen.

Det är inte lätt att veta om Av är Av eller På är På, och är På fortfarande På och är Av också På? Eller har ens Av någonsin varit På?

KEEEESO!

Fridens.

En riktig högoddsare.

Här om dagen så berättade jag om hur lite detektivarbete lät mig hitta en låt som en kompis letade efter. Jag berättade detta för en annan vän, Tess, när vi satt och snackade över Skype eller liknande. Samtidigt så berättade jag om en annan låt som jag ALLTID glömmer av vad den heter, samma med gruppen.

Det slår verkligen aldrig fel, med några års mellanrum så kommer jag på mig själv med att vilja höra låten och jag kan för mitt liv inte komma på vad varken låten eller bandet heter, eller ens nynna på den, jag vet bara “känslan” i låten samt hur musikvideon ser ut. Samma denna gång, jag hittade den verkligen inte, så jag lät det vara utan större efterforskningar.

Spola fram tiden tre dagar, sitter och snackar med samma kompis och jag börjar beklaga mig lite över att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om på bloggen. Egentligen hade jag nog redan bestämt mig för att skriva om just Trafikolyckor som jag gjorde igår. Men ibland är det bara skönt att beklaga sig över något meningslöst.

Any old how, hon kläcker idén att “Men du, jag tar upp min spanskaordbok här, så slår jag upp ett ord så får du blogga om det ordet helt enkelt”. Tror jag sa att jag redan bestämt mig för att blogga om något annat, “Äh, spelar ingen roll, du ska få ett ord i alla fall!”

“LIQUIDO!” Säger hon.

Jag tystnar en stund, funderar, blir lycklig och börjar skratta. Sannolikheten är för att hon just slår upp det ordet är astronomiska, i alla fall i relation till vad ordet betyder för mig.

Där har vi den där låten som jag alltid glömmer bort vad den heter, och ja, precis, bandet heter Liquido. Här snackar vi oväntat.

Det visade sig att även Tess tycker att denna låt är otroligt bra, och detta tog oss vidare till att snacka om 90-tals-klassiker och kolla massa musikvideos, good tiems.

Vem vet, detta kanske gör att jag aldrig glömmer bort vad låten heter igen!

Fridens.

 

Trafikolyckor

På väg till jobbet idag så började en mötande bil blinka på mig så in i fanken, tänkte att det antagligen glider runt nån Älg i närheten av vägbanan så jag saktade naturligtvis in som en vettig person och kikade runt efter hindret på min väg.

Dessvärre var det inte någon Älg som hade glidit omkring, utan det var två bilar som hade kolliderat och mitträcket var ganska illa tilltygat, massa saker låg utspritt på min sida vägen också, därav allt blinkande.

Det verkade som om vänster framdäck på ena bilen hade smällt, antagligen var det väl en misslyckad omkörning så hen drog in i räcket och shit hit the fan så att säga.

Så snälla, ta det lugnt i trafiken, så jävla bråttom är det inte och inget möte i världen är värt att dö för, och om det är det så kanske du behöver omprioritera lite!

Fridens.

Chip Music

Fick ett tips om en dokumentär som visas på SVT, och alltså finns på SVT-play, den finns kvar där till 24e Augusti så kolla in den innan det försvinner!

http://www.svtplay.se/video/3127247/chip-music-plipp-och-plopp-far-nytt-liv/chip-music-plipp-och-plopp-far-nytt-liv-avsnitt-1

Handlar om chip-musik och dess uppkomst och hur den fortsatt att utvecklas!

Jag gillade den!

Fridens.

Detektivarbete – Hitta låten!

Fick ett inlägg på min Facebookvägg här om dagen som löd:

typ… russian house music eller nåt i den stilen. ringer det några klockor?
Fått en låt på huvet, en lite äldre, men google hjälper mig inte.
Du är ju bäst så du ba MÅSTE veta.

Känns skönt att ha ett sådant förtroende får jag erkänna, eftersom det där inte var så mycket att gå på så ville jag veta lite mer information om låten, en annan vän ville också hjälpa till, det är inte så långt från “russian house music” till “Russian Boyband” kände han och flexade in ett förslag

Men det var inte detta praktexemplar till låt tyvärr, istället bad jag han som letade efter låten om han inte kunde nynna på melodin, allt blir så mycket lättare då!

Sagt och gjort, en video kom där han nynnade låten, och den fastnade i mitt huvud DIREKT, jag kände så väl igen den och det gjorde mig helt vansinnig. Dags att djupdyka i min låtskatt för att försöka fixa detta.

Efter att ha bläddrat igenom katalog efter katalog med låtar så inser jag hur mycket detta liknar att hitta en nål i en höstack, jag bestämmer mig för att söka på “russian” och se om det kan ligga något i hans ursprungliga idé om en låttitel. Jag hittar inte mycket, men tydligen hade en grupp som heter PPK gjort en låt som hette något med russia, jag lyssnade lite och det kändes igen, men var inte rätt… Men PPK däremot, där tog det fart i hjärnan, för nog helvete är det en PPK-låt som nynnandet var?

Två sekunder senare hade jag hittat låten, den glädjen! Dessutom så fick jag höra en låt jag nästan glömt bort att den fanns, mycket fint!

Delen som jag fick nynnat till mig börjar vid 1:52!

https://youtu.be/ipE9QFiWhzQ?t=109

Skönt att kunna hjälpa mänskligheten, och skönt att faktiskt vara bäst!

Fridens!

 

Harry Potter

Avslutade precis sista boken av Harry Potter igen, även denna gång på ljudbok. Fick lite längtan efter böckerna efter att vi kollat igenom alla filmer. Jag kände inte för att dra igenom alla böcker, så jag gjorde helt enkelt valet att lyssna på bok 5, 6 och 7, alltså de tre sista.

De är mysiga, jag gillar de som sjutton, vilket passar sig då det är antagligen det antal gånger jag lyssnat/läst böckerna, sjutton alltså.

Men. Här kommer det…

Jag börjar störa mig lite på de där små luckorna som finns, inte så små heller, de är väl superstora egentligen men jag har valt att bortse från dem, och gör det till viss del än, men som sagt, de gnager lite i mig!

Det finns så många ställen i dessa böcker där en sitter och tänker “Vafan, det där verkar sjukt onödigt, varför krångla till det?!” eller “Oj vad det där inte stämmer in med det som stått innan” o.s.v.

Men det spelar ingen roll, ingen roll alls, för jag blir alltid gråtmild och känslosam när jag närmar mig slutet av böckerna. Mysigt.

Dessutom är den Amerikanska versionen av ljudböckerna helt fantastisk. Det är Jim Dale som läser och, ja, det är helt enkelt fantastiskt!

Fridens.

Games Done Quick

Games Done Quick drar igång nu på Söndag och håller på i en vecka. Vad är nu detta frågar ni er? Så jag saxar det direkt från deras hemsida.

Games Done Quick is a series of charity video game marathons. These events feature high-level play by speedrunners raising money for charity. Games Done Quick has teamed up with several charities in its five-year history, such as Doctors Without Borders and the Prevent Cancer Foundation.

De spelar helt enkelt igenom olika spel så fort som det bara går, det är riktigt underhållande att titta på, se hur duktiga folk är på att spela. Jag gillart! Även om jag inte just tittat på detta evenemang så många gånger, har mest kollat på vanliga speed-runs på youtube.

Anyway, jag kollade in schemat de har, för att se vilka spel de kommer köra i veckan. Där lägger de upp tiderna de ska börja spela varje spel och så har de en uppskattad tid över hur lång tid varje spel kommer ta.

Insåg här att ett av mina absoluta favoritspel är med denna gång, Chrono Trigger! Ett gigantiskt RPG till Supernes. Jag log lite när jag såg hur lång tid det skulle ta dem att köra igenom hela.

De spelar även igenom några av spelen i Zelda-serien. The Wind Waker kommer ta dem 4 timmar och 15 minuter. Men Chrono Trigger kommer ta dom 5 timmar och 30 minuter. För en speed-run, det gillar jag! De flesta andra spelen som är med i veckan är gjorda på en timma ungefär.

Kolla in så mycket ni kan av det folks!

Fridens.

Vad har ni för superkrafter?

Funderade lite på det här om dagen, vad har jag för superkrafter egentligen? Nu snackar vi inte om att kunna flyga, bli osynlig eller läsa tankar. Släpp hela X-Men och Marvelgrejen för en stund, nu pratar vi om vardagssuperkrafter. Helt enkelt, saker en är bra på och när en utför dem så blir det bra i 98% av fallen.

Jag vet att jag kom på två stycken som jag har, men nu kan jag för mitt liv inte komma på vad den andra var. Så vi kan direkt säga att en av mina superkrafter INTE är att komma ihåg saker, skönt att få det överstökat!

Nu till den superkraft som jag faktiskt kommer ihåg att jag besitter.

Jag är en jävel på att uppskatta hur lång tid det tar att ta sig från punkt A till punkt B. Om jag är på väg för att träffa någon och ska säga när jag är framme så kan jag oftast minutbestämma det.

“Vart ska vi ses? Ah, okej, jag är där 14.32”

Och vart är jag 14.32? Jo precis på det stället där vi hade bestämt, det är helt fantastiskt. Detta gäller inte enbart när jag kör bil och därigenom kan anpassa hastighet efter hur mycket tid jag har kvar, kan göra samma sak med buss, tåg, tunnelbana, båt, flyg, you name it.

Jag får helt enkelt återkomma när jag kommer ihåg vad min andra superkraft är, för jag vet att jag har en till!

Fridens.

Inequality for all

I watched a documentary earlier today that was called Inequality for all, and I really enjoyed it. I felt that it hit home on a lot of points. Of course it’s somewhat bias, but in it’s core I think the point get through to the viewer in a good way.

It’s about the economic system of USA, how it works now and how it used to work in the past. It goes through important changes that were made politicially to take the economy from where it was to where it is now. You get a nice picture of the whole thing really.

The main issue in the documentary is that too few people own too much of the wealth in order for the country to be healthy. The point is that every country needs a thriving middle class in order to maintain a decent living standard. Which pretty much means that you don’t have to work 3 full time jobs in order to pay rent and get food on the table. USA is pretty much working with something they call “Trickle down economics” these days, which sounds pretty amazing and sound, but if you think about it, it really doesn’t make much sense. Not in my mind anyway.

Trickle down economics pretty much boils down to that if you stimulate the wealthy people with tax-cuts and things like that, they will have more money to start companies which will hire more workers, and thus the wealth “trickles down” from the top to the bottom. Sounds reasonable enough, but it doesn’t work. Too much money is stuck with the wealthy people in order for the middle class to thrive. In other words, it doesn’t create jobs, it just gives more money to the wealthy while the people who are just trying to survive pay all the taxes and don’t get any benefits or exclusive treatment as the wealthy. The inequality continues.

When the gap between the poor, middle class, and the wealthy increase, so does social issues as well. Sure, I’m super bias in this since I am a socialist at heart and hate when people get mistreated.

Damn I’m going on a real rant here, nice! Anyway, one simple way of putting it is that if you make 200 times more money than average Jill and Joe, you don’t spend 200 times more money than them.

Let’s do a simple thought experiment. I’ll ask you a question and you get to choose from two answers.

Q: I want to donate 100 million dollars, in which way will I stimulate more spending?

A: 1. I give 1 person 100 million dollars.
A: 2. I give 400 people 250.000 dollars.

What do you think?

Fridens.