Ett ufo.

Hur fan flyger ett ufo?

Är det inte så att man måste veta hur ett UFO flyger för att man ska kunna säkerställa att det faktiskt är ett UFO som man ser där uppe i skyn? Är det inte själva flygmönstret som gör det till ett UFO och inte ett flygplan? Eller är det mer formen på själva farkosten som avgör om det är från denna jord eller från någon annan planet. För om något flyger som ett flygplan men råkar ha någon annan form så är det väl större chans att någon flygplanstillverkare eller liknande bara kommit på någon ny modell av sina flygplan. Ett flygplan i ett nytt chassi. Om det däremot är något som ser ut som ett flygplan men som rör sig helt i motsatt till vad ett flygplan ska kunna göra… Då blir det hela mer suspekt och utomjordiskt. Jag tror att jag avgör vad som är ett UFO på hur farkosten flyger och inte hur den ser ut.

Slutsats: Inget UFO

“Nej ni kan vara lugna, det är inget UFO, bara något nytt sorts flygplan”

Barnen tittade på henne med stora ögon. Hon tittade tillbaka och såg hur besvikna de blev, de ville verkligen att det skulle vara ett UFO, att de äntligen kommit hit. Hon ändrade sig.

“Eller vänta, det var ett UFO tror jag bestämt, ni såg väl hur blankt och fint det var?”

Barnens ögon började glöda av intresse och lycka, det var verkligen ett UFO de hade sett.

David: “WOW! Vad häftigt med ett UFO!”
Jesper: “Ja såg ni den bara WRoooooooooooom och åkte in bakom molnen!”
Olle: “Jag såg den först! Den blänkte jättehäftigt”

Hon log, “Ja det var verkligen en galen syn”, ibland måste man låta barnasinnet sitta kvar oavsett om all logik talar emot det. Barnen kommer prata om detta länge, och det gör sig väldigt bra som teckningsuppgift när de väl är tillbaka på skolan.

För det var väl inget UFO, eller?

Helgen tamefan.

Helgen har varit rätt så lugn måste jag säga. Men med det sagt kan jag väl även tillägga att den har varit trevlig och givande samtidigt. Så en helt okej upplevelse helt enkelt.

Fredagen spenderades med att bara chilla, ta det piano och handla lite. Det var på lördagen som skit skulle hända. Vad skulle hända? Många saker!

1. Jag skulle till en PUB med Conor och titta på när Irland fick stryk av New Zealand i Rugby. Så blev inte fallet dock för det flyttade på sig och jag vetetusan, egentligen var det meningen vi skulle vara vid puben vid 10 på morgonen, men det stämde inte och sedan ringde han mig vid 13.15 och sa att matchen började 13.30 på en annan pub. men då hade jag redan dragit iväg och gjort annat så jag hängde inte med och kollade på Rubgy, får ta det en annan dag helt enkelt.

2. Jag hängde med Thomas, Eleonor och Johan till COSCOTs, vilket är en affär där man säljer grejer i stora förpackningar. Eller ja, stort antal saker. Så istället för att köpa säg 500gram köttfärs så finns det bara köttfärs i 3.5kgsförpackningar. Där handlade vi massa saker och lämnade glada i hågen.

3. TACOFROSSA. Efter att vi handlat på superaffären drog vi hem till Johan där det vankades Tacos deluxe. Conor kom också dit men Eleonor stannade hemma. Så det var jag, Thomas, Johan och Conor. Vi åt och kollade på Avatar och snackade skit, en trevlig kväll helt enkelt!

Ja det var väl min helg! Söndagen är ju inte slut än men jag lagade lite mat och tog det mest lugnt! Sitter just nu och hänger med Johan i hans skola. Mest för att jag ville komma ut från  lägenheten lite idag och för att det är trevligt förstås!

Ska väl dra hemmåt om nån timma kanske. TA TA!

When it rains,

it pours!

Fick precis reda på att jag ska ut och dansa lite den 11e December!

Mark Knight

Mark Knight

Mr. Mark Knight kommer och spelar här i Vancouver och det kan jag VERKLIGEN inte missa! Började lyssna på Mark Knight 2008 när jag och Jason var iväg till London för en liten weekend med utgång, då headlineade Mark Knight på Fabric och det var mycket kompetent!

Detta ser jag verkligen fram emot 😀

Bio!

Något helt fantastiskt har hänt! Något magiskt och oroligt underbart!

The Maltese Falcon

The Maltese Falcon!

Inte nog med att filmen är en klassiker! Den går upp på BIO här i stan, vilket är otroligt fint. Jag ser fram emot det! Klockan 19.o0 så börjar den! Iofs så är det ju Kanada detta så reklamen börjar väl 19 och filmen 19.30. Men ändå jag är lycklig i alla fall 😀

Mmmmm Film noir, mmmmm <3

Intervju…

Idag så hände det en lite oväntad sak faktiskt. Jag satt på jobbet och arbetade, ringde mina samtal, skickade lite brev, allt sånt viktigt som jag håller på med! Men idag så hände det, som sagt, något oväntat! Fick ett meddelande från Will där han helt enkelt sa “Henrik, Dave är sjuk idag, har du lust att ta hans två intervjuer?”

Förra veckan så gick jag igenom en intervjuträning på jobbet, den var rätt basic iofs och det vi gör är ganska så basic också. Men i alla fall, träning för att genomföra en intervju. Så jag har suttit med och lyssnat på intervjuer och härjat. Nu var det dags att sätta min träning på prov!

“ABSOLUT” svarade jag och nervositeten började stiga i mitt inre. Så klockan började närma sig 13, timmen I så att säga. Förberedde pappren, läste igenom personens cv och lite grejer. Ringde upp och allt gick… jättebra :). Jag har lite problem med att hinna lyssna och koncentrera mig på svaren samtidigt som jag ska skriva ner dom, men jag hoppas att det är något som kommer med tiden. Vilket vore riktigt bra, aldrig fel att lära sig lite simultanförmåga 🙂

Det slutade i alla fall med att jag hade 2 intervjuer idag och båda gick bra. Dock snackade den andra snubben så sjuukt mycket. Jag måste nog lära mig att hindra folk att prata också, intervjun tog 40 minuter istället för 30 minuter. Menmen, så är det!

Ska faktiskt bli roligt att fortsätta med intervjuerna! 🙂

Lagen om 3

Jag vet inte om jag har pratat om detta tidigare eller om jag fått det från nånstans eller om det är något jag har filurat ut själv. Det är så svårt att veta nu för tiden när man är bombarderad av information i stort sett vart man än befinner sig. Man tar in saker, glömmer dom och sedan glider de upp till ytan igen och helt plötsligt så känns det som en orginell ide! Så om ni har någon källa på detta sedan tidigare berätta gärna 😀

Lagen om 3

Jag har under mina dagar som människa upptäckt vissa saker när det gäller humor som jag var tvungen att sätta ett namn på. Namnet blev, i brist på annat, lagen om 3. Jag hade kunnat döpa det till vad som helst egentligen men det fick bli ett namn som halvt förklarar vad som det hela handlar om och som lämnar lite åt fantasin!

Det hela handlar om humor. Min tes är att vad man än säger så blir det roligt om man repeterar det 3 gånger. Detta har fungerat de gånger jag har provat det och jag tror att själva idén är sund. Dock så finns det ju vissa regler man måste hålla sig till för att få det att fungera på ett bra och naturligt sätt. Du kan inte bara säga samma sak 3 gånger rakt efter varandra så blir det roligt 3e gången. Lite mer finess krävs det.

För att lyckas med det måste man ha en gnutta timing, en nypa sinnesnärvaro och kunna känna in vibbar runt omkring, vad kan bli roligt i just den situationen du befinner dig i?

Jag har utövat detta ett par gånger här i Kanada, men det hela började i början av sommaren när jag arbetade på ICA Oxen. Det är svårt att förklara situationerna i text men jag ska försöka.

Jag höll på att plocka in varor i ett skåp och runt hörnet pratade två arbetskamrater med varandra under tiden som de arbetade, E och M. Jag sticker fram huvudet bakom hörnet och säger “Va?” De slutar prata och E tittar på mig lite konstigt, jag fortsätter plocka in saker i skåpet. E och M fortsätter att prata. 30 sekunder senare så sticker jag fram huvudet igen och säger “VA?!” igen, de stannar upp och tittar på mig igen. Jag återvänder till mitt plockande, de fortsätter prata. 30-40 sekunder går och jag sticker fram huvudet ännu en gång och säger “VA?!?”.

Här dör E i stort sett, han ramlar nästan ihop på golvet av skratt. Det var så jag uppfattade det i alla fall. Detta låter nog inte så roligt, man måste ha varit där. Och den gör sig bättre när man berättar den live.

På liknande sätt har jag fortsatt med denna lag av 3. Och som sagt, hittills har det fungerat perfekt. Slump? Kanske, jag har inte testat det tillräckligt länge och noga än. Det krävs lite mer undersökningar helt klart men jag tror nästan att jag har en stabil grund att stå på.

Den får även oanade effekter när flera i en grupp känner till regeln. Här om dagen när vi satt ett par stycken och åt en episk tacofrossa så kom lagen om 3 upp på tapeten. Folk visste inte riktigt vad det var så jag började förklara, då händer det underliga! J börjar skratta när jag börjar förklara, för han vet vad jag snackar om. “Vad skrattar du åt?” frågar jag, J svarar “Jag tror att det är 3e gången du förklarar detta nu!” Så är man medveten om Lagen om 3 kan effekten alltså hålla i sig flera månader och kan komma att bubbla upp när som helst.

Några tankar på det?  😉

Födelsedagen.

I onsdags var det ju dags för den dagen varje år då jag blir ett år äldre. Så jag fyllde mina 28 år denna dag och tog dagen för en helt vanlig dag. Vilket det var men med några små överaskningar!

Jag gick ut och käkade lunch med Johan denna dag så jag ville “lyxa” till det lite och inte äta matlåda på denna dödens dag. Dödens dag? Ja jag kommer ju ett år närmare döden… 😉 Iaf så åt vi och åt och åt, efter det gick jag upp till kontoret igen och satte mig i 2 minuter, Dave frågar om jag vill hänga med till fiket och köpa kaffe/varm choklad? ABSOLUT säger jag och hänger med, köper mig lite choklad och en kaka, vi går upp till kontoret igen. JAg börjar dricka lite choklad och äta lite kaka… Så märker jag hur alla försvinner ut från kontoret och in i köket, tänker inte så mycket mer på det utan fortsätter jobba. Will kommer ut och ber mig komma med till köket lite. Jag gör som han säger och beger mig mot köket…

Där möts jag av alla mina arbetskamrater som står och sjunger Happy Birthday till mig :). Så fick jag ett fint kort där alla hade skrivit små kommentarer på och så bjöd de på massa munkar! Jag hade på känn att något sådant skulle hända då jag varit med och gjort det för andra på kontoret, men jag trodde inte jag skulle bli så glad som jag faktiskt blev :).

Sedan när jag kom hem så hade Alicia köpt en liten bakelse till mig! Så det blev mycket sötsaker och så denna dag men det var jag värd tyckte jag!

Sen så fick jag även en jättestor klubba av Josefin, Josef och Moa igår som present! Vi hade mysfredag med tacos! Tyvärr kunde inte Josefin deltaga då hon inte mådde bra, men vi andra åt så in i helvete! Johan och en tjej från hans skola var med också, Alexa!

Jag vill passa på och tacka för alla gratulationer jag fick! TACKTACKTACK, det värmer en gamlings hjärta 🙂

Allt som allt en mycket lyckad dag 🙂

SEATTLE!

Det var ju faktiskt förra helgen som jag var iväg till Seattle och sprang runt lite! Och det är först nu som inlägget om det kommer up, VAD ÄR DET SOM HÄNDER?! Helt ärligt så vet jag inte, men bättre sent än aldrig är min melodi ;). Så här kommer det en liten beskrivning av denna otroligt härliga resa!

OJ jag hittade en ny funktion i bloggen, det var ju roligt… ett galleri! och här i mitt galleri finns det inga galler i.. Där är man… nej jag kan inte forsätta, jag mår alltid dåligt när jag sjunger på robert rimbergs låtar. Nej men ärligt, klickar ni på galleriet så får ni upp bilder och en liten bildtext till varje bild!

Planen var i alla fall att lämna på lördagen och komma hem på söndagen. Lördagen skulle tillbringas på ett outlet där det skulle handlas så in i HELVETE. Vilket det gjordes också! Var riktigt nära att jag köpte mig en ny skinnjacka men alla var så jäkla korta så jag struntade i det tillslut. Johan köpte sig en ny skinnpaj som var ruskigt fin dock! Grattis till Johan! Själv blev det 1 skjorta, 2 luvtröjor, 1 sportjacka, 1 tröja, 1 par tofflor. Och allt detta för under 1000lappen, så lite nöjd är jag ändå!

När vi kommit därifrån så var det full fart hem till Thomas föräldrar där vi skulle tillbringa natten, och inte nog med det, vi fick en jäkligt god middag också, 3-rätters! Med jäkligt god mat och trevligt umgänge så somnade man gott uppe på vinden. Huset var GIGANTISKT och på vinden lät det mycket underligt titt som tätt. Men som en riktig man så somnade jag ändå utan att bli rädd för några spöken. Så är det!

Söndagen började med att kolla på fotboll med Thomas föräldrar, Liverpool – Chelsea. Liverpool vann välförtjänt! Efter det blev det frukost och sedan iväg för att hitta THE NEEDLE samt massa Twin Peaksgrejer. Eleonor är såndär galen Twin Peaksfan vilket visade sig tydligt under denna Söndag.

Efter en god lunch med sjuuukt flottiga pommes från cafét i Twin Peaks som har en “Damn good cup of coffee” och en berömd körsbärspaj så gav vi oss iväg för att jaga fler ställen där de spelat in scener från serien. Mycket kompetent! När vi var vid vattenfallet så noterade jag efter lite iaktagande att ställen som dessa måste vara de platser på jorden där flest fejkade leenden görs varje dag. Alla ska ha en bild på sig och det som är så fint i bakgrunden och så ska de le sitt allra finaste leende! Men det blir ju aldrig äkta… Så jag och Johan var också tvugna att le lite fejkat. DET ÄR VI MOT ETABLISSEMANGET!

Det blev väl 4, 5 stopp eller något sådant innan vi vände bilen mot norr och körde hem till Vancouver igen. En sak jag reflekterade över på vägen hem var hur otroligt mycket bilar det rullar runt på vägarna. Trafikflödet stannade aldrig i stort sett och det var på 2 timmar. Helt galet… Men inte nog med det, vi hade även minst 1 timma i bilkö när vi skulle in i Kanada igen. En timma som vi roade oss med att rimma, härlig liten billek :D.

Jag höll ju på att glömma att vi fick vänta i minst 1 timma på väg in till USA också, dessutom glida in i en byggnad där och lämna fingeravtryck och få vårt kort taget. Inte illa att bli fotograferad sådär på en lördag :).

Allt som allt en mycket trevlig helg med mycket skratt och trevligt umgänge! Men jag måste till Seattle igen, vill se lite mer av själva staden och lite mindre av Twin Peaks 😉

Jobbet!

Jobbet rullar på kan jag meddela, jag har börjat få mer och mer arbetsuppgifter och stämningen är bra! Jag har börjat få igång ringandet nu och min engelska telefonröst blir mer och mer van allt eftersom tiden går. Innan så brukade jag i stort sett läsa innantill när jag ställde frågor och lämnade meddelanden i röstbrevlådor. Men jag har slutat med det, jag kände att det hindrade mig i min språkutveckling så nu försöker jag variera varje meddelande, inte så mycket men lite i alla fall.

Och nu nästa vecka så ska jag tydligen börja intervjuträna också! Jag ska börja göra telefonintervjuer med nya kandidater och så, det ska bli riktigt roligt och spännande! Men även en utmaning och jag tror verkligen att om något får min engelska att bli bättre så är det av det här!

Annars är det same old same old på jobbet, sitter och uppdaterar filer och härjar runt! Jag har börjat jobba lite för georgienavdelningen också, vilket är rätt stor skillnad från korea! Mycket mer filhantering och dokumentläsande för min del, men ändå rätt mycket samma sak. Massor med samtal och lämnande av röstmeddelanden.

Jag hoppas att jag får förlängt efter februari måste jag faktiskt säga, hade varit skönt att ha ett jobb klart och sen fortsätta utvecklas i det arbetet är roligt! Vi får se, annars får jag hitta något annat jobb de sista månaderna! Något måste jag ju göra, även om jag kanske har råd att bo och leva här utan jobb i 6 månader så räcker ju inte de pengarna till några större utflykter och så, vilket vore trist!

Världsliga ting 😉

Joråsåatteh!

Nej men bilen går bra? jorå det gör den allt! Men egentligen inte för jag äger ingen bil! Inte i Kanada i alla fall. Och så ska det förbli!

Jag har ont i armbågarna! Livet är hårt kan man säga, riktigt hårt. Hårt tufft och fräsigt!

Jag har kommit igång med träningen lite bättre nu och har hållt igång de flesta dagar under veckan, det är i stort sett bara idag som jag har vilat. Det är Bike to work week här i Vancouver, och eftersom jag inte har någon cykel så tog jag och gjorde min egen version av denna veckan så det fick bli en “Walk to work week”, eller ja mer “Walk a few days to work week” stämmer väl mer då jag bara gått två av 4 dagar. Jag skyller det på att jag har bra nära en mil till jobbet enkel väg så tiden fick avgöra lite!

Men ska väl ta och förtälja lite om träningen som varit under veckan… Men jag tar och börjar förra veckan också. Jag var och körde styrka på gymmet i Lördags, det där konstiga PUMPpasset som innehåller både step, power och funktionell träning, gärna kombinerat. Det lämnade mig med en öm och mörande kropp, så det var lite stelt när jag tog och gick milen till jobbet på måndagen.

Måndagen fortsatte med att gå på nybörjarboxning med ett par från jobbet, det var riktigt roligt faktiskt och jag hade gärna fortsatt träna boxning på det viset, men det blir inget med det. Det gymmet var mycket dyrare än det jag har nu och deras spinning var rena rama skämtet :D. Riktigt bra träning var det i alla fall, men jag blev inte så trött som jag trodde att jag skulle bli, men det var ju nybörjarboxning så han körde inte med oss så jättemycket.

På tisdagen så var det dags att gå hem från jobbet istället för att gå till jobbet, vädret var strålande vackert väder, vilket det inte var på måndagen då det faktiskt ösregnade! Och den promenaden fick faktiskt bli den träning som jag gjorde i tisdags, men jag tyckte att det räckte gott och väl. Oturligt nog glömde jag min kamera… När jag gått upp för den långa backen och kommit till toppen så vände jag mig om och såg en underbar utsikt över alla berg. Men det får bli någon annan dag 🙂

Onsdagens träning fick bli lite löpning, jag köpte nya joggingskor här om dagen och jag tyckte det var dags att inviga dom. Så jag tog min “vanliga” runda och sprang upp till vinona park, sprang två varv runt parken, det är 1km på ett varv. När jag kommit två varv så drog jag två svängar rakt genom parken också, vilket innebar tre ganska branta stigningar vilka jag ökade farten i och sen höll jag igen lite på de flacka partierna. Totalt blev det 4km och det var sjukt skönt!

Och ja det är väl helt enkelt där jag ligger i träningen denna vecka. Tänkte gå till gymmet och köra lite PUMP i morgon också, får se hur det blir med det!

Men jag tror att boxningen gjorde att jag har värk eller träningsvärk i armbågarna, muskeln precis vid armbågsfästena är lite ansträngda! Men lite smärta har man inte dött av!