Lördagshäng

Vaknade upp denna Lördag och kände “Åh vad skönt att det är Söndag!” sedan insåg jag att det bara var Lördag och att jag var tvungen att gå upp och åka iväg till jobbet :D. Vissa dagar är det segare att gå upp än andra, varför vet jag inte men så är det!

Jobbet gick bra och inga konstigheter hände, det rullade på fint helt enkelt. Efter jobbet blev det en tur till Skövde för att hälsa på Tobbe å Madde, mycket trevligt! Blev fika å fika å film å promenad å härligt Lördagsmys helt enkelt. Nöjd med dagen? Oh yes!

På väg hem så kom jag ihåg en annan kväll när jag åkte in till Skövde… Jag var lite stressad och körde kanske lite över hastigheten, det låg en Volvo 745a framför mig som jag körde om. Döm om min förvåning när samma Volvo verkligen följer efter mig, inget avstånd alls utan slickar mig utan någon som helst skam i kroppen. Strax därefter så kör han om, en riktig vansinnesomkörning i en kurva för att sedan dra på. Jag bara satt och stirrade på tuffingen, skakade på huvudet och log stort. Jag trodde knappt sådant folk fanns :D. Jag hade roligt åt det i alla fall!

Anyhow. Väl hos Tobbe å Madde så fick jag äntligen kopierat bilderna från resan, så nu ska det allt bli lite gallring och förhoppningsvis kommer jag att lägga upp ett gäng här. När vågar jag inte ens försöka säga, för så blir ni bara besvikna när det drar ut på tiden. Men nu har jag i alla fall bilderna, så ett steg närmare målet.

Hopprep är min nya last…

Så det började för ett par veckor sedan, jag tog upp hopprepet på gymmet och började hoppa lite smått. Först blev det väldigt stapplande och trevande. Körde dubbelhopp mellan varje snurrning om ni fattar. Vevade så pass långsamt att jag hoppade två gånger innan repet kom runt igen. Jag slog mig på benen, trampade på repet, kom knappt tio hopp innan jag var tvungen att börja om bara för att jag inte fick in perfekt tajming. Men skam den som ger sig.

Repetition är kunskapens moder!

Så jag fortsatte att snubbla å slå mig på benen, armarna, ryggen… ansiktet… sakta men säkert kom tekniken. Jag tog hjälp av diverse youtubefilmer för att få lite inspiration på vad man kan göra med repet och hur man gjorde dessa saker. Jag övade och övade, började skutta, hoppa isär med benen, springa på plats, korslägga armarna och så vidare.

För tillfället kör jag styrketräning två dagar i veckan, och som uppvärmning kör jag 20 minuter med hopprep, sedan när jag är klar kör jag 20 minuter till som “nedvarvning”, riktigt jobbigt att hålla koordinationen på plats när man är trött, men det är så kul när man sätter det. Jag har börjat med lite olika kombinationer som jag försöker göra. Och när man väl kommer in i ett flow så är det så jäkla roligt! Mestadels består den av… Ja det är ju inte lätt att skriva det i ord, får försöka spela in en film med det nångång, iaf. Det innefattar hopp på stället, korsläggande av armar, veva lite med repet på sidorna av mig, lite slalomåkning och liknande.

Det gick ju faktiskt så långt att jag åkte iväg och köpte mig ett eget hopprep då jag tröttnat på de som var på gymmet. Så nu har jag mig ett kullagrat hopprep av vajer som är omsluten med plats, så det är ett relativt snabbt hopprep. Och jag kan ju säga att det svider rätt så ordentligt när man missar och träffar sig på benen, armarna, ryggen eller andra delar av kroppen. Värst är det när ryggen får sig en snärt, för då är det oftast en bra hastighet på repet också. Hade ett rejält märke efter ett pass… Gött så!

Det jag märkt med hopprep är att vaderna får sig en rejäl omgång, brukar kännas bra länge efteråt, vilket är bra då jag inte tränar vader under styrkan.

Ruskigt roligt är det och jag kan verkligen rekommendera det om ni känner för att få lite variation till er vanliga träning 🙂

 

Fotbollsincidenten.

Jag kom precis att tänka på en sak som hände i Kanada i våras någon gång. Jag har tänkt skriva om det massa gånger men har alltid glömt av det när jag väl satt mig vid datorn. Men just nu så dök minnet upp och när jag ändå hade rutan öppnad så varför inte skriva om det? Man kan väl kanske tänka att om jag glömt det så många gånger så var det väl inte så hemskt viktigt att skriva om. Å andra sidan så är ju inte allt man glömmer oviktigt, igår glömde jag köpa Saffran t.ex!

I alla fall så var jag ute och sprang en runda och hade det gött, det var inte samma tillfälle som en äldre herre sa till mig “TRAIN HARD, WIN EASY” utan en annan gång, det var dock awesome och jag har skrivit om det innan :D. MEN jag tror jag hade sprungit nånstans mellan 5 och 8 kilometer, jag är på väg hem till lägenheten igen och jag svänger in på området. Jag hör hur barn leker på gården utanför och helt plötsligt så materialiserar sig en fotboll från ingenstans. Den studsar ut från gården och är på väg mot den stora vägen som ligger precis utanför. Men där kom jag springande i full karriär och hade precis svängt upp så jag mötte bollen! What is a man to do?! Jo det är klart att jag räddar dagen och sparkar till bolljäkeln så att den inte ger sig ut på vägen. Precis efter att jag sparkat till den så dyker det upp en unge bakom hörnet och han får bollen RAKT I ANSIKTET! Eller nej vänta, nej det där var ljug, men han fångade bollen och tittade storögt på mig, vände sig om och skrek till sin kompis “YOU WILL NEVER BELIEVE WHAT HAPPENED!” Jag fortsatte springa de 10 metrarna som var kvar till min dörr som om inget hade hänt fast med ett stort leende på läpparna :).

Tintin!

Var iväg på bio här om veckan och såg Tintin ( http://www.imdb.com/title/tt0983193/ ) i 3D, den Engelska versionen. Jag tyckte att filmen var riktigt bra och jag skrattade gott under tiden som jag satt där i salongen. Mycket referenser till de gamla böckerna/filmerna och rösterna var också riktigt bra. Stundtals glömde man bort att det var animerat, dock tycker jag att hela den är 3D-grejen är lite väl överskattad och jag hade faktiskt hellre sett den utan.

Mitt största problem med det är att färgerna blir så himla dassiga av glasögonen och jag får helt enkelt inte ut tillräckligt av “3D-effekterna” för att det ska vara värt uppoffringen och den prisökningen som 3D-grejen ger..

Jag kan verkligen rekommendera filmen, jag hade kul när jag såg den och det är faktiskt det som är huvudsaken när man går ut och betalar pengar för att ha en trevlig kväll! Har ni möjlighet så gå och se den på bio då jag tror att den gör sig bäst på bio 🙂

Henriks betyg: 4 av 5.

På tiden för i…

Så var det November och tiden rullar på allt fortare känns det som. Det känns inte som om det var två månader sedan som jag skrev förra gången, det känns mer som om det vore förra veckan. Tiden är sannerligen relativ.

Det som händer här är väl mest arbete skulle jag säga. Det är fullt upp på jobbet och är jag inte där så är jag på gymmet eller ute och rör på mig. Men nog sitter jag vid datorn en hel del också, det kan jag inte sticka under stolen med. Blir bara att jag aldrig riktigt tar mig för att skriva, sad but true!

Just nu försöker jag planera upp vad jag ska göra den närmsta framtiden, det som är mest pressande är väl att få på vinterdäcken på BUPPEN. Det börjar verkligen bli tid för det (tror det är lag på det från den 1a Dec?). Men nu så kommer jag bara använda bilen i typ 5 dagar till innan jag ska göra det så jag hoppas att väglaget håller sig lugnt fram tills dess.

Orsaken till att jag inte gjort det än är ju att jag inte har några vinterdäck att sätta på… och ingen domkraft heller… Så det blir ju till att åka iväg till en däckfirma med mina gamla vinterdäck (de var i stort sett blankslitna när jag tog av dom våren 2010 :D) och be dom vränga av däckjävlarna å sätta på nytt å fräscht, så kan de ju dunka på dom på bilen också så är ju allt frid och fröjd sedan!

Fredag idag och ikväll är det min tur att stänga butiken vilket gör att jag börjar 14:00 och slutar 21:15. Så frågan är väl lite vad jag ska göra nu på dagen innan jobbet drar igång. Det är det jag hatar mest med att börja eftermiddag. Det känns inte som om man har tid att göra något innan jobbet, det är liksom för lite tid för att man ska sätta igång något större projekt och sen måste jag ju äta innan jobbet och ja, det blir lite jobbigt helt enkelt ;). Det finns en överhängande risk att jag tar mig en tur till frisören idag dock, det vore gött å bli av med lite hår såhär i vintertider.

Nästa vecka blir det en ruskigt kort jobbvecka för min del, jag jobbar bara Måndag, Onsdag och Torsdag. Jag tog Fredagen ledigt för att kunna åka och hälsa på en kompis nere i Malmö. Så på Fredag förmiddag bär kosan av, tåg hela vägen, I love to åka tåg! Dock blir det lite långa väntetider i Göteborg på bytet men det är smällar man får ta helt enkelt :). Det ska bli ruskigt roligt i alla fall att komma ner till kontinenten igen och hälsa på Magnus lite. Tydligen vankas det bio på Lördagen, Bron över floden Kwai, ser jag fram emot!

Frågan är varför jag gick upp 06:00 en dag då jag börjar 14:00. o.O