Hetsmåla

Dagar kan bara försvinna. Vi har liksom vetat om att det ska upp ett element i gamla pannrummet ganska länge. Vi har på ett ungefär vetat vart det ska sitta. Här om dagen fick vi reda på när de ska komma hit och sätta upp det, det blir i morgon.

Så på lunchen idag fick jag ge mig in till färgaffären och köpa väggfärg, sedan efter jobbet blev det till att köra hem och sätta igång.

Dammsuga väggen, tvätta väggen, torka väggen, måla väggen, se på när färgen torkar i 3 timmar, måla väggen igen.

Kände att det var en bra grej att ha väggen målad innan elementet sätts upp, så en slipper härja med det efter.

Så himla smart!

Så nu är det nog ändå lite sömndags tror jag. Japp, så är det, jag kollade precis.

Fridens.

Dags att röja upp

Är det inte underligt att det kan bli så stökigt i ens hem när en har semester och knappt är hemma? Det måste väl ändå ha att göra med att en springer in och ut genom huset och liksom bara lägger saker “temporärt” under några veckor, så bara PANG! Helt plötsligt är huset fullt med grejer överallt som ligger i en enda stor oordning.

Det börjar bli så i huset nu, speciellt två rum. Kontoret och ett rum i källaren där vi har lite verktyg och grejer. Kaos. KAOS!

Sista helgen på semestern får nog spenderas på att fixa lite sånt småtjafs tror jag. Det kan vara skönt att få ur vägen. Hade egentligen behövt köpa massa pärmar och lådor å så också, sortera upp riktigt jävla ordentligt.

Nu när jag kommer att tänka på det så har vi faktiskt köpt en sån där dymo-märkare, här ska märkas upp! Inte en pinal ska vara utan etikett om vilken som är dess angivna plats.

Jag känner mig taggad.

Hur känner ni er?

Fridens.

Kommunen del 2.

Så igår var vi på byggnadskontoret. Det var spännande, eller ja det kanske inte var så jättespännande ändå. Det som hände var att en kontrollansvarig satt och gick igenom ett stort dokument med olika punkter på som måste göras under varje utbygge/nybygge när bygglov sökts. Så den här snubben ska då komma och kolla hur bygget fortlöper under tiden som det byggs.

På ett sätt förstår jag varför allt detta behövs, varför det måste få ta tid och blablablabla. Men rent själsligt så tar det lite död på mig att allt går så in i h-vete långsamt. Men nu är i alla fall det hindret ur vägen också och vi har faktiskt fått klart för att börja! Så det är spännande i kvadrat.

Byggaren kommer hem till oss i början på nästa vecka så får vi se när allt kan dra igång på riktigt o.s.v. Äntligen.

Måste bara komma ihåg att ta ordentligt med kort på hur huset ser ut just nu så det finns något att jämföra med när allt är klart sen.

Fridens.