O HoHelolgoga NoNatottot

Jag blev galet imponerad av detta, så jag måste dela med mig.

Ja ni får lyssna själva, det är helt underbart. Att ens ha fått idén är för mig helt fantastiskt. Och att göra det på ett så fint sätt får mig att gråta av lycka. Är även mycket imponerad över att de kan hålla sig för skratt, för även om det är väldigt vackert så är det ganska roligt också…

Så vill ni imponera på julaftonskvällen kanske detta är något att öva in?

Fofroridodenonsos.

Confused Travolta

There are so many random things in the internet. It’s amazing how much time people spend on doing weird funny stuff.

Earlier my friend Magnus sent me a page with GIF’s of John Travolta looking confused. It’s a scene from Pulp Fiction that someone masked out for people to use in whatever way they want.

“I’ve been invited to Hogwars but I’m unable to find platform 9 3/4.”

I think this is so stupid and funny that I laugh out loud!

“I invite my friend’s over to watch Pulp Fiction, but none of them have showed up yet”

“I ask my daughter what she wants for Christmas and she says, “A doll.””

Well you get the idea, and since I’m such a nice guy I’ll post the url here as well so you can click away like crazy!

https://www.reddit.com/r/ConfusedTravolta/top/

Fridens.

Rocka en mustasch

Det är ändå Torsdag idag, och det vet ni ju vad det betyder. THROWBACK.

Satt och kikade igenom massa gamla mobilbilder och hittade några guldkorn. Tänkte dela med mig av ett av dom i alla fall. Om informationen stämmer så är kortet taget i Augusti 2010 och jag tror detta är tillfället då jag för första gången rockar en mustasch. Har gjort det ett par gånger efter detta men det var, så att säga, premiären!

Var när jag skulle ta en tripp till Strömstad för att hänga lite med klanen Toftedahl. Var längesen jag drog igång en mustasch nu känner jag, kanske är dags snart igen? Här dundrar jag även runt i Buppen, åh min kära bupp!

DSC01250

Jag menar, jag är inte bara snygg, jag är fan charmant också!

Fridens.

Hur hade världen sett ut utan fåglar?

Jag satt och funderade på det när jag åkte hem från jobbet idag. Ni vet hur det är, ena dagen är det moln som fastnar i huvudet och andra dagen så är det fåglar.

Det känns lite som om människans behov och vilja att flyga härstammar från att se hur fåglar flyger runt där uppe i luften och har det gött. Så jag funderade helt sonika över huruvida längtan att flyga och viljan att göra det skulle varit lika drivande om vi inte haft dessa bevingade förebilder?

Om inte fåglar funnits, hade vi då flugit? Det är min fråga.

Med största sannolikhet hade vi väl det, men jag tror faktiskt att det skulle tagit längre tid. För när fåglar flyger runt så vet en i alla fall att det är möjligt, om än inte hur det är möjligt. Men det fungerar, för det ser en där uppe i luften, massa grejer flyger runt och beter sig. Utan alla dessa förebilder då, skulle ens tanken kommit?

Det närmsta exemplet jag kan komma på just nu är hur vi nu ser på teleportering o.s.v. De första nedskrivna om att teleportera sig gjordes väl runt 1877 om jag inte minns helt fel (Haha yea right, klart som fan att jag googlade det där, jag är väl ingen nationalencyklopedi heller! (insåg precis att mina yngre läsare kanske inte ens vet vad nationalencyklopedin är eller hur svårt det är att uttala, googla det!) ).

Flyga har vi velat göra sedan tidernas begynnelse, eller näst intill i alla fall, teleportering har bara funnits hos oss i 138 år. Och teleportering finns, så vitt jag vet, inte naturligt någonstans i vår närhet, så alltså inget vi kunnat iaktta för att sedan vilja göra själva utan det är rakt taget ur fantasin.

det kanske är nånstans där som drömmen om att flyga kommit till oss om vi inte haft några fåglar. Sedan kan en fundera på hur en i så fall hade utformat flygmaskinerna utan att ha fåglar som grundmall med vingar o.s.v.

Vad tror ni?

Fridens.

 

Dagbok del 2

(Dagbok del 1)

28e Februari, 2012

Det var längesedan sist min kära dagbok, snart två hela år sedan jag skrev i dig senast och jag tänkte lämna en liten uppdatering kring vad som hänt sedan sist.

Först kan jag meddela att sänglampan som suttit så olägligt äntligen är flyttad, aldrig mer kommer jag att slå huvudet i den när jag vaknar. Dessvärre kommer jag aldrig få mörkt i mitt sovrum igen då jag i min iver att flytta den satte upp den i taket, otaktiskt när strömbrytaren sitter på lampskärmen. Men gjort är gjort och jag tänker att det löser sig när LED-lampan går sönder, enligt mina beräkningar är det inte mer än 3 år dit!

Katten mår även den bra, som du kanske kommer ihåg så annekterade katten den lilla kammaren på sitt egna lilla vis. Detta har eskalerat något enormt och jag har nu enbart tillgång till tre av de fyra vingar min boning består av. Men du kan vara lugn, jag håller på att planera en militärkupp som gör att jag än en gång blir herren i mitt eget hus.

Oj, nej nu måste jag rusa, katten kallar!

29e Februari, 2012

Du kan ana att jag blev väldigt förvirrad när jag vaknade denna morgon och faktiskt lyckades slå pannjäveln i lamphelvetet även fast skiten sitter fastlimmad i taket! In genom ytterdörren kom det åtta män med bastubor som började spela så rutorna i hela herrgården skakade.

Jag skyndade mig genast för att ta reda på vad det egentligen var som hände, och vet du vad? De påstod att jag hade bokat dem för en spelning just denna dag, ”FULL TUBA HELA DAN!” utbrast en av herrarna och fortsatte sedan sitt spelande.

Strax därefter dyker människa efter människa upp på min trapp. Den ena mer finklädd än den andra och jag förstår ingenting, INGENTING!

Tolvhundrafemtiofyra personer trillade in under loppet av denna gudsförgätna dag. Mitt barskåp är helt tömt och mitt nylagda golv av massivt mahogny är helt söndertrampat. Jag förstod inte ett någe av vad som hände ska jag be att få tala om.

Nu hinner jag inte skriva mer, jag måste få ut de sista innan de blir tokiga på riktigt!

1a Mars, 2012.

Kära dagbok. Jag insåg vad som hänt. Det är för i helvete skottår i år och alla gäster som skulle varit här för två år sedan kom igår istället! Aldrig mer fest i Februari, det ska jag säga dig, ALDRIG MER.

Polisen var här och undrade vad som hänt förresten. Tydligen hade det blivit ett jäkla liv på stan efter att jag kört ut alla härifrån. Tolvhundrafemtiofyra personer in till den lilla orten, och det enda som var öppet var ”nattdiscoteket” som de kallade det. Vi här i byn kallar det NattBIBLIOTEKET, för det är just vad det är.

Tre bibliotekarier fick åka till sjukhus, annars inga incidenter.

Om ett träd faller…

Ni vet den där filosofiska frågan:

“Om ett träd faller i skogen men ingen hör det, gör det då något ljud?”

Det finns lite olika varianter på den, de flesta gjorda för att vara lite lustiga, som denna:

“Om en man säger något mitt ute i skogen utan att en kvinna hör det – har han fortfarande fel då?”

Jag hade väl inte tänkt att teoretisera så hemskt mycket kring detta även om det är ett intressant ämne. Kanske inte det andra exemplet men i alla fall det första. Orsaken till att jag ens tar upp det var att jag kom på en egen variant av denna.

Som vanligt så är jag nog inte först med det, men jag har inte hört den innan så här får ni kanske något helt unikt!

“Om en är ute och springer och ens träningsapp inte registrerar det, har en fortfarande sprungit då?”

Där fick ni något att fundera på kära vänner.

Fridens.

Lip Sync Battle <-- Hur har jag missat?

Jag måste tacka George Takei för att hans facebook-feed svämmar över med youtubelänkar ibland. För i en av dessa har jag blivit introducerad till Lip Sync Battle. En show där kändisar battlar om vem som kan läppsynka till en låt bäst, med show och allt ofta. Riktigt mysigt!

Som vanligt tänker jag inte låta er leva i mörkret heller, utan jag ger er här några exempel!

Så njut nu, lova mig det!

Fridens.

Vapenlagar

Vapenlagarna i USA är, som de flesta vet, ganska så lösa. Vem som helst kan i stort sett gå in i en vapenaffär och införskaffa sig en puffra att leka med. Eller att ha som “säkerhet”. Det är deras rätt som Amerikaner att glida runt med vapen.

Detta är för en annan helt främmande och inte så lite skrämmande heller. Det känns rent spontant att desto svårare det är att få tag på ett vapen desto mindre chans är det att nån galning glider in på en bio eller liknande och börjar döda folk.

I alla fall så ramlade jag över en stå-upp-grej som handlade om just detta, och jag tyckte att den var väldigt bra, därför vill jag nu dela den med er! Tänk vad snäll jag är!

https://www.youtube.com/watch?v=lL8JEEt2RxI

Jim Jefferies är ganska så grov i mun så är ni väldigt känsliga kanske ni ska undvika att titta på den, men annars så GO FOR IT!

Fridens.

Jag är fast i Melodysheep.

Jag kan liksom inte få nog. Och då antar jag att ni inte heller kan det så här kommer några fler godbitar från deras katalog!

Eller varför inte en om the interwebs?

Sen kan vi avsluta med Metal songs for kids!

Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag gillar det så mycket. Men antar att det är väldigt lätt humor att ta till sig, inga komplicerade grejer här inte utan bara mysigt. Det är nog det tror jag.

Fridens.

Weebls-stuff!

Igår kom det till min kännedom att en vän till mig helt hade missat Weebls-stuff! Och eftersom jag här om dagen så villigt delade med mig av Melodysheep till lyckligt ovetandes personer så tänker jag även denna dag slå ett slag för saker som kan gått er förbi!

Min första kontakt med Weebls-stuff var 2003 när BADGER BADGER BADGER flöt upp till ytan ute på interwebben. Sedan har många andra fina låtar gjorts t.ex. Narwhals, Amazing horse, Japanse Girl och Kenya. Ja listan kan göras lång. Men här kommer just de fyra låtarna inlänkade rakt här i bloggen så ni kan förlusta er, tänk vad bra!

Kan väl även lägga till att dessa animationer i början var gjorda i Flash och gick som en loop precis så länge som du hade uppe websidan, det finns 10-timmarsversioner på youtube men de länkar jag inte till, ni får de förkortade versionerna 😉

 

 

 

 

Nej det får väl räcka där helt enkelt!

Fridens.