Bokat och klart samt uppsägning…

Så var det bokat och klart! Nej nej jag har inte bokat något men det har ett par Svenskar som hade tänkt att komma hit och hälsa på :). Tobbe, Madde och syrran kommer hit i sommar, det har varit snack om det ett tag och nu har de bokat biljetterna! Ser fram emot det som tusan faktiskt, även fast det är typ 7 månader kvar :). Så de kommer i slutet av augusti och åker hem samtidigt som jag åker hem i stort sett 🙂

Så nu håller vi på och planerar hela grejen. Vad vi ska göra och hur vi ska lägga upp det. Detta gör ju också att jag måste börja dra åt svångremmen lite och spara pengar så man har råd att roa sig lite i sommar. Jag ska försöka få med dom till ett sixflags i alla fall. Vore sjukt roligt att åka lite karusell!

Jag har även sagt upp mitt gymkort, jag använde det typ 3, 4 gånger i månaden som mest och för det betalade jag 600kronor i månaden. Lätt inte värt det när det är hyfsat väder ute, och om jag vill börja lyfta lite vikter och så kan jag göra det på gymmet på jobbet. Jag har börjat springa lite mer ute nu också så det är riktigt skönt, jag gillar verkligen att springa, det är otroligt härligt :D.

Så vi får se vart det barkar!

Jag blev positivt överraskad för övrigt. Dammsugaren som fanns här i huset gick sönder när min rumskompis morsa var här och skulle dammsuga. Den stendog, tror motorn brann eller nåt för den ger inte ett liv ifrån sig. Jaja anyway, tydligen så gick min rumskompis och köpte en ny dammsugare här om dagen. Så när jag kom in genom dörren så stod det ett stort jävla monster till dammsugare mitt i hallen och jag tänkte.. “menvafan….” Antog att jag skulle behöva betala halva dammsugarjäveln, jag har inget emot att betala halva dammsugaren om jag var med och köpte den, jag hade ju klarat mig med en standarddammsugare som kostar typ 400-500kr eller så, sån man hittar på elgiganten hemma i svedala. Så man hade betalat en 200-250kr var. Inga problem!

den här dammsugarjäveln gick på typ 1000kr. Jävla tusenlapp för en dammsugarbastard! Finns ju inte på kartan att jag pungar ut med 500 spänn för en dammsugare som jag kommer använda i 6 månader. Men, som tur var, så behövde jag inte betala nåt på den. Jag tror att hennes morsa köpte den helt enkelt, för om hon hade köpt den för sina egna pengar hade jag garanterat behövt betala. Kalla mig snål… Men vafan 😀

Lite goda nyheter!

Inget är ju skrivet i sten än, men det lutar i alla fall åt ett håll, och det är jag nöjd med än så länge!

Chefen kom och lånade mitt headset idag, när jag gick in för att höra om han var klar med det (jag hade en intervju jag skulle göra) så utspelade sig följande samtal.

Mr. Chef: Oh sorry about that Henrik, I totally forgot!
Mr. Henrik: Ah no problem!
Mr. Chef: By the way, whats up with your contract?
Mr. Henrik: Yea well it expires at the end of February.
Mr. Chef: So how long are you in Canada?
Mr. Henrik: I have a working Visa until September so If I you still need me after February I would love to stay
Mr. Chef: Oh! Yea absolutley, we would love you to stay
Mr. Henrik: I’m not sure how much work there is here during the summer but If I could stay until August that would be awesome
Mr. Chef: It’s really busy over the summer here so there will be plenty of work
Mr. Henrik: Sounds great!
Mr. Chef: Yea, but your contract doesnt end until the end of February? So we’ll talk more about it when it’s closing in
Mr. Henrik: Looking forward to it!

Och sen gick jag ut.

Så det verkar ju onekligen som om jag kommer få stanna kvar resten av tiden också, vilket jag tycker är riktigt roligt! För det känns som om jag har börjat få kläm på det hela ordentligt nu, vilket kanske är på tiden när det gått 4 månader ;). Men jag härjar runt som en tok där och jobbar i två avdelningar samt gör telefonintervjuer och videointervjuer med folk. Sorterar dokument och läser rekommendationsbrev och gud vet vad.

Måste också säga att jag har fått lite dille på foosball, vi har ju ett bord på jobbet och det är faktiskt riktigt roligt. Har börjat bli lite bättre så jag förlorar inte jättestort varje gång längre… Sedan ser jag riktigt mycket fram emot att vara med när jobbet börjar tävla i Ultimate Frisbee igen! Tydligen skitstort här borta och jobbet har ett korplag typ.

Min handledare eller vad det heter på jobbet. Han som är över mig men under chefen så att säga. Riktigt trevlig kille, han köpte sig en ny mountainbike rätt nyligen så just nu har han två stycken som står hemma hos sig, så han undrade om jag ville med upp på berget någon gång och köra lite mountainbike… Det verkar ju totalt livsfarligt så jag antar att jag måste hänga med. Verkar riktigt häftigt också, och jag hoppas att vi inte behöver ta de allra svåraste vägarna nedför 🙂

Kan även meddela att jag har börjat dricka Café Mocha… Och jag gillar det faktiskt, det är lite sådär behagligt beskt… Kan detta vara inkörsporten till kaffedrickande, spännande! 😉

There will be blood!

Det är en bra film, alltså, There will be blood. Riktigt bra har jag för mig, jag har iofs bara sett den en enda gång och det var rätt längesen men då var den jättebra. Just nu ligger jag och tittar på Shanghai noon. Inte en lika bra film, men den duger som den är! Men den är lite lustig och det är väl det jag är in the mood for så att säga!

Annars rullar livet på här borta i Canadia, jobbar lite mindre med Sydkorea just nu och lite mer med Georgien! Orsaken är att en av mina arbetskamrater har åkt tillbaka till Holland för två veckor så han kunde förnya sitt arbetsvisum och lite sådant, så då hoppar man ju in och hjälper till! Det gäller ju att göra sig så användbar som möjligt helt enkelt, och det är väl det jag försöker med 😉

Det nya året har börjat lugnt, riktigt lugnt på jobbet just nu men det kommer nog att dra igång snart igen! Dock är jag sjuuukt sugen på att åka skidor… Jag får nog försöka ta mig upp till något av de närliggande bergen och köra lite innan snön försvinner igen, har iofs ett par månader på mig innan det händer så det ska nog gå och ordna till! Lär bli svindyrt dock, men vafan, man är väl gjord av pengar?

Men om jag läser hintarna och läget rätt på företaget så tror jag faktiskt att jag kan stanna resten av tiden också! Min supervisor har givit mig små kommentarer som jag tycker lutar åt att jag ska få stanna, sedan sa chefen lite i förbigående att “Jag är säker på att vi behöver dig ett halvår till Henrik!”. Och de tycker jag gör ett bra jobb och så så vafan, det ska nog gå vägen :).

Min rumskompis har kommit tillbaka nu, hon var iväg på semester till mexico och sedan tillbringade julen och nyåret hemma i sin hemstad med sin familj. Så jag har varit själv här sedan jag kom tillbaka från Whistler, något som har varit sjukt najs! Men jag insåg nog inte hur najs det varit förrän hon kom tillbaka . Det är inte så att jag inte gillar henne och så, men det är ju mindre saker att störa sig på när hon inte är här, t.ex. att hon väntar i två dagar innan hon diskar sin skit o.s.v. Men jag ska nog överleva det också vad det lider!

Otroligt kompetent film detta, Jackie Chan är en så underbart bra skådis ;). Time for mooovie!

PS. Förkylning suger
DS.

2011, nytt år, nya möjligheter.

Så 2010 var ju ett helt okej år för min del, jobbade en hel del och hade det trevligt där på våren och sommaren, sensommaren drog jag till Kanada och har bott nu snart 4 månader här. Första gången jag är utanför Sverige längre än 3, 4 veckor, första gången jag inte firat jul eller nyår hemma i Sverige, så det har blivit en hel del nytt.

Förutom att uppleva en hel del saker som jag inte hade gjort annars så känner jag att min Engelska blir bättre och bättre vilket jag tycker är riktigt roligt, och det är ju en av de största anledningarna till att jag faktiskt är här.

Men nu ska vi blicka framåt och jag kan bara finna glädje i året som kommer, Ett par fler äventyr, avsluta tiden här med ett rätt stort äventyr och sedan komma hem till Sverige igen och se vart världen tar mig. Jag har inte givit några nyårslöften, däremot har jag satt upp ett par mål som jag ska sträva mot att fixa under 2011.

Jag kommer dock inte berätta för er vad dessa mål är då jag blivit en fanatisk följare av något som jag stötte på när jag surfade runt på internet för några månader sedan…

Fundera lite på det och ha ett underbart nytt år <3