Frustrationen av att förstå och att tala till en vägg

Jag gjorde mitt kanske största facebookmisstag här om dagen, jag gick med i en grupp i facebook där personer från min uppväxtort är med och pratar om saker som händer runt det stället. Tänkte att det kunde vara lite mysigt att få reda på vad som händer i bygden liksom.

Det går inte att beskriva hur fel jag hade. Den allra största mängden inlägg är om invandring där personer sitter och vräker ur sig den ena efter andra konstigheten. Det är så att jag sitter här på min kammare och häpnar. HÄPNAR.

Jag vet inte om det är typiskt för just denna grupp eller om det är något universellt för alla sådana smågrupper på facebook som just ska handla om en ort, oftast mindre. Men om det är så så förstår jag verkligen hur främlingsfientliga partier får ut sin agenda till gemene man.

Går jag in och läser några kommentarer och sedan går ut genom dörren så blir jag förvånad över att det fortfarande finns något kvar där ute. För det är mycket domedagssnack, INGENTING FUNGERAR I SVERIGE! Och det gör mig så frustrerad.

Okej, jag gjorde ett större misstag än att gå med i gruppen, jag gjorde misstaget att börja skriva i kommentarerna. Det var också en väldigt spännande erfarenhet, för allt jag skriver är för att jag har skygglappar och inte ser verkligheten. I ena sekunden så tycker de att det borde räcka med att jag öppnar en tidning för att se att INGENTING FUNGERAR (hur de nu fick tag i tidningen när inget fungerar). Efter att jag fört fram min mening och att det inte är så illa som att INGENTING FUNGERAR och att jag tycker det fast jag läser tidningarna. Då tycker de att jag borde se det även utan tidningar. En annan paradox här är att när de länkar till en artikel från en tidning så är den sann, men när jag länkar eller kommenterar en artikel från samma tidning fast med någon sorts kritik mot främlingsfientliga partier så är det PK-MEDIA, DET ÄR VINKLAT FÖRSTÅR DU VÄL?! 

Min frustration här är att jag förstår dem, jag förstår hur en kan sitta och tänka dessa tankar, hur det är lätt att gå dit. Jag ser i mitt huvud EXAKT hur en konversation med dem kommer te sig, jag ser alla jävla utgångar av den. Vad de kommer svara, hur jag kommer svara, hur de svarar för att sedan dras in i ett cirkelargument där de inte svarar på några frågor/påståenden utan enbart kommer till slutsatsen att INGENTING FUNGERAR! Detta resulterar i att jag inte ens ger min i diskussionerna, för jag inser hur extremt meningslöst det är när känsla är viktigare än fakta. Det spelar ingen roll hur många källor eller vetenskapliga artiklar om ett ämne som läggs fram.. för INGENTING FUNGERAR, DET MÄRKER DU VÄL NÄR DU LÄSER TIDNINGEN, JAG KÄNNER ATT INGENTING FUNGERAR!

Som exempel så var det någon som jämförde Sveriges nuvarande situation med hur ursprungsbefolkningen i Amerika hade det när kolonisatörerna började härja där borta. Liksom vad i hela HELVETE! Det är så urbota dumt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Samtidigt så ser jag exakt vart konversationen kommer gå om jag börjar tjafsa emot.

Var fan tvungen att skriva av mig lite. Kan även meddela att jag inte ens varit medlem i gruppen i en vecka. Vart ska detta sluta egentligen. Nej det är bäst jag slutar nu innan jag för huvudvärk på riktigt.

Puss på er.

Fridens.

Tio i Tolv!

Som ett bombnedslag slog denna ner när det begav sig. Så förbannat bra låt, och vilken frisyr sen, vilken häftig video. Det hela var nästan för bra för att vara sant…

The Prodigy – Firestarter

Fridens.