Harry Potter

Så idag avslutades Harry Potter-temat jag och Alvarssons har haft, vet inte riktigt hur lång tid det tog för oss att se igenom alla 8 filmer, men skulle tippa någonstans på 7-8 veckor.

Det är så mysigt med Harry Potter tycker jag, jag tycker verkligen det. Jag är helt såld både på böckerna, ljudböckerna och filmerna. Filmerna är såklart svagast av de tre men jag gillar de ändå.

Det är roligt att se hur de växer upp och förändras, både karaktärerna och skådespelarna, se hur de växer in i sina roller och hur mycket bättre skådisar de är i de sista filmerna om en jämför med de första. Kanske inte så konstigt när det skiljer typ 8 år på dom, men i alla fall.

De två första filmerna är lite ljusare och gladare medan de 6 resterande är rätt mörka, så det börjar verkligen som barnfilmer men går mer och mer mot thrillers i slutet.

Se dem, på riktigt alltså, gör det.

Jag ger hela serien 4/5 trollstavar, sista filmen träffar mig alltid in the feels så att säga, det är magiskt.

Fridens.

Jäkla naturlivet

Nu har det hänt igen, jag har införskaffat mer prylar för att överleva naturlivet. Jag tänker som så att om jag verkligen ogillar att sova i tält så ska jag väl för böveln försöka göra det så bekvämt som möjligt att sova i tält istället för att bara sitta här och härja om hur jobbigt det är. Dags att gå all-in och fixa ihop något som gör det hanterbart!

De hade nån visning på den lokala naturlivsbutiken, gick dit och kom därifrån med ett nytt liggunderlag (uppblåsbart) och en kudde (även den uppblåsbar). Provade den lite och det känns som en hit faktiskt, ska bli spännande detta.

Nu är frågan om jag ska införskaffa mig en riktig sovsäck också, för då har jag fan allt jag kan tänkas behöva. Tåligt tält, skönt madrass, kudde, och sen då en säck.

Det jag inte vill tänka på är vad allt detta kommer kosta mig om jag räknar ut vad det blir per natt jag kommer sova med det. Antagligen billigare att ta in på Grand Hôtel!

Fridens.

Badkar är farliga

Det är inte bara halkrisken som gör att de rent ut sagt är en dödsfälla, nej det finns än värre saker att råka ut för. Nog för att det är rätt jobbigt att slå tinningen i handfatet och behöva kasta in handduken på grund av att en skulle gå ur badet, men detta är nästan lite värre.

Det var en April-dag förra året då jag var på en kurs i Stockholm, hotellvistelse nalkades. När jag checkat in så ser jag till min förtjusning att det finns ett badkar! BADKAR! Jag blev helt till mig, jag hade inte badat badkar sedan jag var i Japan i stort sett och jag saknade det! Trodde aldrig att jag skulle sakna badkaret jag hade i lägenheten i Mariestad, men det gör jag tydligen.

I alla fall så bestämmer jag mig för att ta ett varmt bad innan det var dags för sängen, underbart och efter det så sov jag så gott så gott.

Vaknade trots detta ganska tidigt, utvilad var jag i alla fall, insåg här att det var tre timmar kvar innan dagens kursaktiviteter skulle gå av stapeln, så vad gör jag? Exakt, jag tar ett bad!

Nu jädrar så snålade jag inte med varmvattnet ska ni veta, jag tror faktiskt att hela hotellet immade igen efter att jag fortsatt fylla på med varmare och varmare vatten. Sedan insåg jag vad klockan var och blev lite stressad. Upp ur badet, in i duschen, fort ska det gå!

Så står jag där i duschen och börjar hyperventilera, förstår inte vad det är som händer. Det börjar svartna för ögonen, kan knappt stå upp, känner mig illamående. “Nej men va i, jag kan ju inte bli sjuk! Åka på kurs och bli sjuk, det funkar inte”. Börjar andas lugnt och stadigt, håller mig på fötterna, andas, andas, andas. Lyckas hålla mig vid medvetande och stormen är över.

Hade väl varit snyggt att bli hittad avsvimmad i duschen av städpersonalen. Tydligen tyckte kroppen att omställningen från en liggande position i ett badkar med vatten på en temperatur av 200 grader till stående i en dusch med kanske milda 30 graders vatten var lite för hastig och bestämde sig för att slå av systemet.

Kan väl säga att det inte är ett misstag jag kommer göra om, och än i dag så längtar jag till den dag jag äntrar ett hotellrum och inser att det finns ett badkar, för jävlar i mig vad det ska badas då!

Fridens.

Rollspel och nörderi

Det var väl ett år sedan nu tror jag som jag spelade rollspel för första gången i mitt liv. Och det var rätt mysigt, jag gillade det och jag tror faktiskt att jag har skrivit om det innan.

Men idag så har jag fått en länk delad till mig där en väldigt oväntad person pratar om Rollspel och vad det går ut på. Jag tyckte det var lite mysigt och därför vill jag dela med mig av den!

Rollspel – Kolla in det!

Jag tycker att det är härligt när fördomar putsas bort och försvinner, och det är uppfriskande att se en sådan här grej med en sån machokille som faktiskt gillar att spela rollspel.

Det känns som om nördkulturen håller på att normaliseras, vilket är väldigt skönt för utsatta personer. Dock tror jag att det är/var större hetsjakt på NEEEERDSSSS över i Amerika än det har varit här, själv ser jag ordet enbart i positiv bemärkelse.

Det utspridda användandet av smartphones och explosionen av mobilspel har en stor del med det att göra, nu kallar sig var och varannan person nörd. Det har nästan vänt så att de som klassar sig som “riktiga nördar” lite ser med avsky på alla “nynördar” som kommer in och tror att de är nåt. Fånigt!

En annan del av det tror jag är tv-serien “The Big Bang Theory” som verkligen handlar om ett helt gäng med nördar. Såg nån dokumentär om nördkulturen där en person hade som utgångspunkt att det finns två sorters tittare av TBBT. Antingen är en nörd och skrattar åt igenkänningsfaktorn i det hela, eller så skrattar en åt programmet för att de tycker det är fånigt med nördar. Själv känner jag att om ett program är bra och roligt så skrattar en, oavsett vad det handlar om.

Fridens.

Dia Psalma

Än en gång har jag snubblat över något som jag inte varit i kontakt med ett tag, närmare bestämt bandet Dia Psalma.

Det slog mig hur mycket jag måste ha lyssnat på deras skiva “Gryningstid” från 1994. För när jag sitter här och lyssnar så kan jag alla texter, vilket är för mig helt vansinnigt då jag vanligtvis har svårt för att komma ihåg sångtexter. Men detta kom som ett flytande vatten.

Där har ni skivan i fråga, mycket kompetent tycker jag allt! Vet inte riktigt vad som hänt med mig, ända sedan en vän skickade en liten videosnutt från en spelning han var på med DLK så har jag kommit in i en liten punk-fas. Sitter och lyssnar runt på massa gamla godingar på spotify!

En annan låt som är väldigt aktuell fortfarande är:

Det känns lite jobbigt när 20 år gamla låtar fortfarande är lika aktuella, har vi inte kommit längre?

Fridens.

 

 

Louis CK

Jag hittade Louis CK igen efter något halvår av att inte ha lyssnat på honom. Hade lite glömt hur härligt opassande och fin han är. Ibland är han så sjukt grov och opassande att jag nästan får hjärtsnörp, men sedan skrattar jag. Sedan finns det delar som är så jäkla roliga. Alltså fånigt roliga.

Som den där.. Underbar!

Jag är så irriterad över att jag helt missade att han var i Sverige 2013 och hade en show. Hade så gärna sett det!

Fridens.

Fort gick det!

Så den där långa Onsdagen jag pratade om i början på månaden, ni kanske kommer ihåg, jag gör det helt klart. Den 6:e Maj var det och det var en helt underbar dag.

Lite bakgrund till detta då.

När jag var en liten grabb så blev jag väldigt förtjust i ett specifikt fordon, Lamborghini Countach, och vem kan klandra mig? Det är en otroligt fräck bil!

284130-lamborghini-countach

 

Jag tror att min första kontakt med bilen var i filmen Cannonball Run, om det var första, andra eller filmen låter jag vara osagt då den finns med i alla tre. Japp, så häftig är bilen att den är med i alla tre filmer. Svart – Vit – Röd, fantastiskt!

Jag hade affischer på bilen i mitt pojkrum, jag hade en liten modell av den och ja, det var fantastiskt!

Många år senare fick jag faktiskt se en live då jag var på Mantorp för något event, då stod en på parkeringsplatsen och mitt hjärta tog ett extra skutt.

I alla fall så hade jag inte tänkt så mycket på det under senare år utan min kärlek till bilen hade fallit i glömska. Sedan fyllde jag 30 år i November 2012 och fick då en present. Jag skulle få köra en Lamborghini… Inte en Countach i och för sig, men en Lambo! Jag! Jag blev så glad över det att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.

Mina föräldrar var väldigt glada över att jag äntligen skulle få göra det, tydligen så hade min kärlek till Lamborghini fastnat hos dom, för enligt dem var det det enda jag pratade om när jag var mindre… Detta hade jag förträngt, nog för att jag älskade bilen, men att den kärleken gick ut så pass mycket att det fastnat hos mina föräldrar hade jag ingen aning om.

Och det är detta jag gjorde på denna Onsdag den 6e Mars. Jag fick sätta mig i en Lamborghini Gallardo och accelerera upp den på en flygraka, plattan i mattan ända in i kaklet. Och det var helt underbart. Jag frågade även om mina föräldrar ville följa med och kika, mycket för att det är rätt tråkigt att åka till Uppsala och tillbaka själv, det blir ändå 70 mil typ. Dels för att få ha sett drömmen jag haft som barn att gå i uppfyllelse, och jag tror nog allt att de vart glada!

Upplevelsen varade inte så länge, men det spelade ingen roll, det leendet jag hade efteråt var svårt att tvätta bort vill jag lova. Och jag ler fortfarande när jag tänker på det.

Jag fick även köra en Ferrari 458 Italia och göra samma sak med den.

Tyvärr hade jag inte sinnesnärvaro nog att ta bilder när jag väl var där… Men det spelar mig ingen roll egentligen då jag har det permanent fast i mitt minne.

En helt underbar dag.

Fridens!

Mellon

Det betyder inte bara “Vän” på Alviska (tack trollet <3), det är även förkortningen för Melodifestivalen som i sin tur är en deltävling till Eurovision Song Contest som igår avgjordes i Österrike.

Jag ska vara ärlig, jag har inte mycket till övers för Mellon, när jag var liten så älskade jag det, men det jag tyckte var roligast var röstningen i slutet och hur de valde att visa poängen o.s.v.

I år har jag inte sett någon av de Svenska deltävlingarna, förra året tror jag att jag såg en eller två kanske.

Men igår så kollade jag faktiskt på finalen! Såg dock inte hela, kom in till 6e låten eller så. Sedan så hade jag på röstningen på mobilen när jag gick och la mig för att se hur det slutade.

Det slutade väl, bästa låten vann helt klart. På min lista var det 1. Sverige, 2. Australien, 3. Lettland.

Mina två ören till detta spektakel som nästa år kommer gå av stapeln här hemma i Swederland. Frågan är vart de kommer sända det, blir det Stockholm eller Malmö?! Det lockar nog lite att ha det i Friends Arena, dock är ljudbilden på den arenan helt värdelös så antagligen blir det väl Nya Söderstadion i så fall.

Fridens.

Snabbare än väntat

Tog mig upp i spåret i förmiddags och blev glatt överraskad av resultatet. Det kändes ganska tungt ändå, när jag gav mig iväg. Det värkte en del i benen från rundan här om dagen samt efter allt stenbärande igår. Men det verkar bara ha suttit i huvudet det.

Jag lyckades hålla ett för mig rätt högt tempo hela vägen in till 5km.

Jag lyckades ta mig in på 30 minuter. Det var jättelängesen jag sprang i den hastigheten så det känns positivt! Nu är det bara att tappa kilon så kommer den tiden att slipas rejält.

Har en liten fundering på Billingehusloppet i höst, tror det kanske kan va något att sikta på!

Fridens.

Dag med många aktiveteter

Denna Fredag var verkligen fullspäckad vill jag lova!

Upp vid 05-snåret för att ta sig iväg till jobbet, slutade runt 13 idag.

Efter det så for jag hem för att äta en liten bit mat och direkt efter blev det en tur till Tobbe och Madde för att hjälpa till att bära mursten! Det lär jag känna i ryggen vill jag lova!

När väl det var klart så blev det en snabb visit hemmavid igen för att ta en dusch och sedan iväg igen till Toftedahls där det bjöds på Koreansk afton, vilken slutade med att vi såg på Dallas Buyers Club.

Mycket kompetent, Mycket! Alltså hela dagen, inte filmen, eller jo filmen var också kompetent men nu tänkte jag mer på hela dagen, ja ni fattar.

Dessutom, vilken otroligt god mat det bjöds på, Bibimbap <– bra skit!

Nu lär jag sova som en stock och vakna med träningsvärk!

Fridens.