Jobb, bio, spring och gatufest…

Det har hänt lite trevliga saker sedan jag skrev senast måste jag nog faktiskt erkänna! Båda saker var rätt så väntade även om jag inte riktigt vågat hoppats. Eller ja en av sakerna visste jag att det skulle hända medan den andra var ganska säker men ändå osäker. Så jag tar och berättar det sakta men säkert här så ni inte missar något!

Så nu är det klappat och klart för vad jag ska göra i de 6 månader som jag är kvar här i Kanada. Jag jobbar kvar på arbetet som jag redan har, jag har ju inte vågat att hoppas på det, eller ja, jag har ju trott att det skulle gå bra och att det inte var några problem alls med att få stanna, men har inte velat riktigt tro på det förrän jag skrivit på ett nytt kontrakt, men i fredags så hände det! I fredags så skrev jag på för 5 månader till, så jag har arbete till den 12e Augusti. Sedan kommer mina gäster hit den 19e augusti så jag har en veckas ledighet där i Augusti också vilket är lite extra trevligt måste jag väl säga! Men det är riktigt skönt att eta vad jag ska göra de nästkommande månaderna i alla fall!

Jag insåg nu också att det verkar ju lite konstigt att jag skulle skriva detta sakta men säkert… För det spelar ju ingen direkt roll hur sakta jag skriver det, ni kommer ju läsa det i den takt som ni vill läsa det. Så kan det gå helt enkelt ;). Och jag vet inte hur positivt det hade varit om jag började skriva så här. Det verkar ganska onödigt.. så jag skiter i det och fortsätter som vanligt istället!

I fredags så hade vi en liten miniavskedsgrej med en på jobbet som har slutat och ska återvända till sitt hemland om en månad. Så efter att vi fått utrymma jobbet (brandlarmet gick, dock inte vårat fel och det var falskt larm tydligen) så gick vi tvärs över gatan till en pub och satte oss en stund. Käkade poutine eller vad det heter och snackade. Myycket trevligt. Poutine är för övrigt något konstigt de gillar att käka här borta.. Det är pommes som de dränker i sås och ost. Så fånigt gott är det men ack så onyttigt, men det var ju fredag ;).

På kvällen var det dags för mig att gå på bio igen! Indiana Jones – Raiders of the lost Ark var på menyn och ett sådant tillfälle kan man ju inte missa! Så jag gick till biografen, var väldigt sen enligt mina standarder, kom dit typ 15 minuter innan föreställningen började) och det var jättelång kö utanför bion, men jag hoppades på det bästa och ställde mig i kö. Som tur var fick jag en biljett och kom in i biosalongen. Väl inne i själva lokalen så lyckades jag hitta en mycket bra plats, en ensam stol fanns ledig i mitten av en rad ganska långt bak så jag trängde mig in och satte mig. Det var 5 minuter kvar tills bion skulle börja. AWESOME, perfekt tajming! WEE HOOO…. Men nu är ju inte biobesök här i Kanada lika väl tajmade som de är i Sverige alla gånger så själva filmen satte inte igång förrän efter 40 minuter! Men vad gör väl det när man ska se Indiana Jones på bio :). Upplevelsen var mycket trevlig och det skrattades gott i publiken och stämningen var hög, salongen var helt fullsatt. Alla skrattade när Indiana sköt den onda snubben som ville börja en svärdsfight med honom, bara jag skrattade när Wilhelm skrek dock, men det är ju mer ett insideskämt mellan mig, alla som vet och filmindustrins ljudsättare! Mmhm, I’M SPECIAL!

Vaknade upp på Lördagen och kände att detta blir en bra dag. Tanken var att dra iväg och äta lite senare på dagen med bob, så förmiddagen spenderades med att titta på lite tvserier och bara chilla, vid 10snåret så gjorde jag mig i ordning för en joggingrunda. Får på mig kläderna som krävs och öppnar dörren. Snöflingor börjar falla… Jävla snöhelvete! Men skam den som låter lite snö stoppa en, har jag sprungit 8km i snöblandat regn hemma i Sverige kan jag väl för i helvete springa i lite lätt snöfall i Kanada eh? Så jag gav mig iväg, försökte att hålla lite kortare men snabbare löpsteg denna runda när jag sprang högervarvet runt golfbanan. Snöfallet var stadigt men det störde inget så det var över lag en ganska behaglig upplevelse, lite väl kallt bara, speciellt om händerna. När jag kommit hem och kollade vad tiden blev så visade det sig att jag tydligen sprungit rundan 37sekunder snabbare än vad jag gjort innan! Det tyckte jag var najs så det gjorde hala min dag, nu är jag bara typ 2 minuter från var jag låg i somras. Då sprang jag iofs med Jesper och det är lättare att hålla farten uppe när man är två. Men jag är mest glad över att jag kom ut!

Dagen avslutades med att jag drog in till stan för lite allmänhäng med bob, så vi drog till steff och plockade upp henne å sedan gick vi till den mongoliska bbq-buffén! Och så gott det var, mumsmumsfilibabba. Efter en redig paltkoma så blev det en varm choklad på Blenz med lite mer chillande, sedan lite soffhäng innan vi gav oss ut till Granville för att se på gatufesten som tydligen skulle vara där. Den skulle varit för någon vecka sedan när de firade att det var ett år sedan som invigningen av OS var. Inte för att jag förstår VARFÖR man firar något sådant… MEN det regnade så in i helvete den dagen så själva festen på kvällen ställdes in medan allt annat hölls som vanligt. Så de flyttade fram festen någon helg för att få bättre väder ;)… Haha, lite ironiskt att istället för hällande regn så blev det dödsmycket snö! Jaa, de flyttade fram den 2 veckor… hade de bara flyttat den 1 vecka så hade det varit jättefint väder, men nej, 2 veckor blev det och festen blev i snö. Men folk verkade ha roligt ändå. Jättemycket folk på gatan och alla skrek av någon konstig anledning… det var rätt underligt faktiskt 😀

Så där var min Fredag och Lördag! Idag är det Söndag och det är lite saker som måste göras. Jag måste tvätta, för tvättar jag inte kan jag inte träna i veckan, och jag vill träna i veckan. Dessutom så ska jag på bio igen, Dr. Zhivago… Jag vet inte om jag borde egentligen men vafan, bio är ju najs och filmen ska vara bra tydligen, och det är billigt så varför inte! Så ordningen på dagen bliiiir.. Frukost, Bio, Mathandling, tvättning och kanske kolla på Oscarsgalan ikväll! Inte så pjåkigt ändå 🙂

jobbjobbjobb, thewirethewirethewire, biobiobio

Denna veckan har det varit mycket jobb, inte så mycket med sydkorea dock, där har det varit det gamla vanliga och det jag kommer göra ett bra tag framöver! Hålla kontakten med massa personer som vill bli lärare. Ringa dom och snacka lite, fråga hur det går o.s.v. Skicka lite email å ja, det är väl det.. samt spela foosball! Det är väl mer på lunchen iofs. Men jaja! Denna vecka har det varit rätt mycket med Hong Kong. Men det kommer inte vara så mycket sånt nu nästa vecka för att deadline för ansökningarna är i morgon! Så då går det tillbaka till det gamla igen, vilket är skönt på ett sätt för nu har det blivit en hel del långa dagar istället för korta dagar 🙂

Har börjat titta på en tv-serie som heter The Wire. Sån polisgrej fast det är lite mer sammanhängande och vissa små trådar håller igenom flera säsonger vilket jag tycker är underbart fint! Håller intresset uppe och viljan att se vidare bara ökar! Håller nu på med 3e säsongen av 5. Det är vad jag kallar en serie som håller kvalitét det. När man bara vill se mer och mer och mer och mer och mer och mer och mer och mer och mer och mer och ja ni fattar.. mer ;). Så har ni inget för er, slå en kik!

Det har blivit en hel del med bio det senaste också… Man kunde ju köpa ett paket med flingor för typ 30spänn och samtidigt få sig en biobiljett. Så man fick en biobiljett värd 90kr för 30kr. Lite för bra för att tacka nej till tyckte jag så det har blivit två sådana… Såg True Grit här om dagen och jag ska på bio igen på måndag tror jag det blir. Fast då blir det nog The Fighter. I morgon ska jag gå på Indiana Jones är det tänkt! Och sedan Dr. Zhivago (hur det nu stavas) på söndag! Billiga nöjen är vad det är :). Min kärlek för bio har så att säga fått blomstra här borta! 🙂

Småkrämpor, kontrakt och skriverier

Jag har fått ont i ryggen! Inte jätteont i ryggen men så pass ont att det stör mig. Jag anar att det har att göra med att jag nu mer sitter ner hela dagarna på jobbet och sedan när jag kommer hem så sitter jag också ner rätt mycket. För mycket sittande helt enkelt. Så igår invigde jag gymmet vi har i huset på jobbet!

Det var riktigt skönt måste jag faktiskt erkänna. Jag brukar bli dödsuttråkad när jag står å lyfter vikter men det gick förvånansvärt smärtfritt. Körde lite allt möjligt. Rygg, bröst, armar, ben, mage. Konstigt nog verkar bara den lilla korta stunden ha hjälpt nog för att lindra ryggen något! Ska ta och fortsätta gå dit relativt frekvent i alla fall. Lite styrka för att hålla musklerna igång och sedan springa lite när vädret tillåter. Det tycker jag låter som en vettig plan!

Inte ens värken i min vänstra tricep gjorde ont när jag tränade. Väldigt konstig smärta jag har där i och för sig. Det bränner typ till när jag gör nån hastig rörelse samt när jag rullar mina axlar. Dessutom känns det lite som om det har domnat bort precis ovanför armbågen. Jaja det släpper nog 🙂

Gick in till chefen idag och frågade hur vi skulle göra med mitt kontrakt och han verkade, som förra gången, väldigt positiv till att förlänga det tills dess att jag lämnar landet. Så antagligen jobbar jag Juli ut i alla fall innan jag lämnar arbetet. Det ser ut att gå bra i alla fall, men ska inte ropa hej riktigt än då inget är skrivet!

Men som sagt, det verkar positivt och det verkar konstigt om de inte skulle behålla mig. Just nu jobbar jag med 3 olika avdelningar på jobbet samt hjälper till med lite annat smått å gott. Så det verkar ju underligt om de gör sig av med mig bara för att ta in någon ny!

Skriverier ja… Jag har börjat skriva så smått igen! Efter en stunds frånvaro av allt vad kreativitet heter så har en liten låga börjat brinna, så jag ska försöka mitt bästa att hålla den vid liv så länge jag kan! Som vanligt är berättelserna relativt underliga med inte allt för behagliga inslag. Vet inte varför det blir så när jag skriver faktiskt, det bara kommer! Men mig stör det inte så jag bara tycker det är härligt att få skapa något då och då! När jag känner att den jag jobbar på är klar så lovar jag att posta den 🙂

Jag uppskattar covers.

Men det är lite av ett dubbeleggat svärd det där med covers ändå. För de är antingen jättebra eller jättedåliga. Det finns ingen riktig mellanväg att gå. Så här kommer ett original och två bra covers på samma låt!

Original
Depeche Mode – Personal Jesus

Cover 1 från 2002:

Cover 2 från 2004:

Där har ni två covers som är rätt så annorlunda originalet i alla fall! Sedan har vi ju ett annat exempel som är helt magnifikt.

Original:

Cover:

Kan ju även tilläggas att han som skrev låten, Trent Reznor från Nine inch Nails, har sagt att han inte längre betraktar låten som sin egen utan den tillhör nu Johnny Cash pga denna fantastiska cover. Rätt mäktigt det!

Puss på er 🙂

Regn

Det är ju så att det finns ett smeknamn för Vancouver som är Raincouver för att det regnar så in i fanken här borta. Har även sett t-shirts som härmar den där klassiska “I <3 NY" fast istället står det "I *bild på moln med regn* VAN" och jag måste ju faktiskt säga att det ligger något i det helt klart. Det regnar som tusan här borta! Jag har inte så mycket emot regn, jag tar hellre regn än snö för det blir inte lika slaskigt på marken, och jag kan vara ute och springa när det regnar, jag springer aldrig när det snöar för det känns som om det är större risk att jag halkar då. Men det börjar nästan verka som om jag börjar bli immun mot detta regnande. Och när väl regnet lättar och solen kikar fram är det så jäkla vackert så det gör ont i en. I Sverige när det regnar så lämnar jag inte huset utan ett paraply, det är paraply som gäller dygnet runt där. Och så har det varit så länge jag kan minnas. Och så var det även här i Oktober, November och December. Måste dock meddela att mitt favoritparaply som jag köpte i Miami 2007 har kommit bort, det ramlade ur väskan en dag när jag sprang för att hinna med tåget... Har köpt mig ett nytt paraply men det är inte alls lika härligt som mitt gamla! Jag får åka tillbaka till Miami och köpa ett nytt: http://goo.gl/maps/quxC där köpte jag det! Men i alla fall, det verkar som om jag under Januari och nu i början av Februari månad börjat bli immun mot regnet. Jag tänker knappt på att det är här längre och jag använder knappt paraply längre. Jag går ändå. Har ingen aning om hur detta kommer sig måste jag ju faktiskt erkänna, det har mest bara blivit så. Men måste väl ändå säga att jag längtar tills dess att våren kommer, jag tror att den kan bli ganska spektakulär här borta! Då gäller det att ha kameran i högsta hugg och knäppa kort på lite allt möjligt! De dagar som nu varit varma och solen har kommit fram på har varit sådär fantastiska så man får riktig sommarkänsla av dom så det bådar gott inför framtiden! Mer sol, mindre regn, KOM IGEN! 🙂

Biohärj samt kreativitet.

Så igår var dagen D. Dagen då det var bio på schemat.. Och inte vilken bio som helst vill jag ju understryka. Det var dags för Sagan om Ringen. Alla tre filmer. På bio. Efter varandra.

Så jag äntrade biosalongen vid 11.40 och väntade storögt på när filmen skulle börja. Det var jättelängesen jag såg dom så jag har verkligen sett fram emot detta marathon. Inte alltid man får se dom filmerna på bio igen och absolut inte alltid man kan se dom i ett kör! Det var iofs 30 minuter mellan varje föreställning men det var nog väldigt nödvändigt så man kunde få i sig lite föda och sträcka på benen.

Filmerna var lika bra som jag mindes dom så ingen överraskning där. Men jag måste säga att alla parodier man sett under åren verkligen sätter sina spår. När vissa sekvenser dök upp så började jag skratta även fast det inte alls var roligt i själva filmen. Så som när Legolas står och spejar och säger “They’re taking the hobbits to Isengard!” detta fick mig ju onekligen att tänka påååå

Tell me where is Gandalf, for I much desire to speak with him…

Anyway om man bortser från dessa ögonblick så var det riktigt härligt faktiskt, jag ångrar inte att jag spenderade 11 timmar på en biograf! Jag menar, hur många gånger gör man det på en livstid? 🙂

Jag och min handledare på jobbet håller på att göra små animationer om hur man går tillväga för att legalisera vissa dokument som behövs för att söka visum i sydkorea. Så han har börjat rita bilder så ska jag ta och sätta ihop dom, musiklägga och så. Detta höll jag på med i fredags när jag kom hem och kreativiteten började flöda. Jag satt och snackade lite med Alex och när jag hittade en låt som jag tyckte verkade perfekt för jobbet så sa han “Låter nästan lite noir-aktigt!” Dååå började kugghjulen att snurra uppe i min hjärna… Så jag skrev ner ett noir-liknande manus till animationen, satte mig med en ljudinspelare och läste in det. Mest för att testa.. och det blev faktiskt riktigt bra! Ska dock spela in ljuden igen då jag inte har en bra mic här hemma. Men det kan nog bli riktigt fint tror jag! Min handledare tyckte att det blev bra också så vi kör nog på det!

Vet inte hur många filmer vi ska göra men det lutar ju åt att jag kommer skriva fler små noir-liknande-manus-grejer till dom också! Roligt!

Nu ska jag dock försöka hitta föda någonstans! Samt försöka hitta på något sätt att motionera på idag också, kanske en promenad! Men det får framtiden utvisa 🙂