Förändringar i ens utseende

Jag tycker det är spännande hur olika man tycker att vissa förändringar är.

Jag stog framför spegeln här om veckan och funderade på att ta bort dedär två strängarna med skägg jag har från mustaschen ner till skägget. Så man liksom lösgör mustaschen och sen bara har skägg som sträcker sig runt hakan. Men jag struntade i det. Nu i onsdags dock så gjorde jag det. Jag tyckte det blev jätteskillnad och undrade hur detta skulle tas emot på jobbet på torsdagen. Så jag glider dit med min nya skäggfrisyr och jobbar på som vanligt. Ingen säger något. Inte ett ljud.

Jag blir tveksam, fundersam och nästan lite orolig… “Varför säger de inget? Är det så fult att ingen vågar säga något? Inte ens lämna en kommentar… Eller ser de det inte?” så gick mina tankar! Lite fånigt kanske men så var det!

Så mot slutet av fredagen så går jag fram till min syster och säger “titta på mig, ser du någon förändring?” Hon tittar länge och väl på mig och ser inget. Jag säger att jag har bytt skäggfrisyr, hon tittar vidare.. Sen efter många om och men så hittar hon vad jag har gjort. Men det satt långt in. Samma sak gällde 4 pers till jag frågade. När jag sedan sa att jag gått hela gårdagen sådan också så började de skratta och fattade inte hur de kunnat missa det!

Skäggfrisyr!

Skäggfrisyr!

Har tyvärr ingen bra jämförelsebild att lägga till. Ska dock försöka få skägget lite jämnare vid nästa rakning så det mer är som ett streck! Men det känns ändå lite underligt att ha en mustasch som hänger och slänger där uppe 😀

I has a PHONE!

Äntligen har jag min fina telefon tillbaka. Eller ja telefonen har jag ju alltid haft, men nu har jag äntligen fått ett sim-kort till den så att jag kan använda den! Den och mitt nummer! YAY. Fick det i fredags och det var då 11e dagen utan telefon. Ringde till kundtjänst igen, väntade 30 minuter och fick snacka med en snubbe. Han var trevlig och fixade kompensation åt mig. Så 400kr laddade han på kortet och det kände jag mig nöjd med! Så nu har jag telefonen fixad fram tills dess att jag åker. Skönt att slippa tänka på det 🙂

Tankade även på med Comviq poppis för 185kr så jag fick 5000 fria sms nu under en månad. Jävlar vad här ska sms’as! 😀

Ljudbok VS Musik i bil

Jag har lyssnat på ljudböcker i bilen väldigt länge nu. Mycket mycket ljudbok, lite lite musik.

Det är lugnt, skönt och härligt att lyssna på ljudbok när man åker bil. Det fördriver tiden men är inte så distraherande att man blir trafikfarlig. Eller jag blir inte det i alla fall. Men det är nog väldigt personligt. Lite som att vissa kan läsa böcker eller tidningar utan några som helst problem i ett rum som är fullt med folk som sitter och pratar, medan andra inte alls kan göra det då det pockar alldeles för mycket på ens uppmärksamhet.

Att lyssna på musik i bilen är otroligt härligt, jag har nog underskattat det den tiden nu när jag lyssnat på ljudbok. Det har faktiskt varit så att jag nästan blivit lite irriterad över att ha med andra i bilen för då har jag inte kunnat lyssna på ljudbok. Vilket är otroligt skevt.

Men å andra sidan är jag ganska försiktig när det gäller att spela musik eller ljudbok i bilen när jag har med passagerare. Jag vill inte påtvinga andra min musik, för det jag tycker är bra kanske de tycker är riktigt uselt. Så uselt att de sitter där i bilen och lider medan jag poppar loss som värsta galningen. Gäller att inte stöta sig!

Boken jag lyssnade på har i alla fall tagit slut nu och jag tänkte ta en liten bokpaus innan jag börjar lyssna på 6e och sista boken i serien. Så jag hade med mig mitt nya spinningpass och satte på det i bilen istället. Och jag blir så glad. SÅ GLAD av att lyssna på musik i bilen! Det är när jag kör bil, lyssnar på musik och sittdansar som jag verkligen kan gå loss! Jag rör mig oblygt till rytmerna i musiken och ser med största sannolikhet inte klok ut för folk som ser mig. Men när jag sitter i bilen, volymen är hög och jag poppar som tusan så bryr jag mig inte det minsta. Inte ett dugg bryr jag mig och det är så härligt! Det är ungefär som när jag ställer mig på ett dansgolv och fångas med i musiken. I’m in the ZONE.

I LOVE IT!

Något har hänt med min vänsterhand

Vet inte vad men ont gör den!

Det började göra ont när jag var på jobbet igår, skulle lyfta upp en låda med vänsterhanden och när jag lyfte sa det PANG. Det knäckte till som tusan mitt i handen. Efter det så gör det ont i den när jag sträcker ut fingrarna eller när jag knyter handen. Så sjukt irriterande måste jag säga. Hoppas att det gör över i veckan annars får jag nog söka läkarhjälp!

SIM-kortet lyser fortfarande med sin frånvaro…

Tele2.. Klåpare!

Jag ringde och sa upp mitt telefonabonnemang förra veckan, eller ja, jag skulle göra om det till ett kontantkort. Snackar alltså mobiltelefonen här då. Och det gick så bra så! Inga problem! De skulle skicka ut ett nytt SIM-kort och allt skulle vara frid och fröjd, bara byta.

Bara det att det aldrig kom något SIM-kort. Men natten mot tisdag så ströp de tydligen mitt gamla sim-kort så när jag vaknade visades texten “Inaktivt SIM-kort” i displayen på telefonen.

VA…I…HELVETE tänkte jag då. Jag ringde till Tele2 och snackade med dom. De sa att det var konstigt men att jag skulle avvakta till torsdag och sedan ringa in igen om jag inte fått mitt SIM-kort. Jag var måttligt förtjust.

På onsdagen så inser jag att de kanske har skickat kortet till fel adress. Så jag ringde och hörde med dom vilken adress de skickade den till. Tydligen hade de postat kortet till min skövdeadress som jag lämnade för 2 år sedan(!). I något register hade de kvar den adressen… Vafan.

Ringde idag iaf då jag ej fått något nytt kort och bad de skicka ett nytt sim-kort. Förhoppningsvis får jag det i morgon… Annars börjar det brinna i huvudet på mig >_<. Ska ju begära kompensation för deras inkompetens! Sjukt störande att vara utan telefon.

JAG ÄR ISOLERAD FRÅN OMVÄRLDEN! 😉

En intressant söndag.

Ibland är det spännande att arbeta på ICA! Ibland blir det ännu mer spännande när allt händer samtidigt!

I söndags hände allt samtidigt!

Fick ett samtal om att något hade hänt nere i parkeringsgaraget. De sa inte vad det var för det var lite svårt att förklara. Så jag går bort dit och får reda på att en bil har fastnat på något sätt nere i garaget.

Vi har rännor i garaget som tar hand om vatten som rinner ner och så vidare, i dessa rännor ligger det stålskenor så man inte snubblar på alla rännor och så vidare. Den här herren hade kört med sin bil längs med dessa stålskenor. Och helt plötsligt hade en av dom hakat i bilen på något konstigt sätt. Trycket hade ökat och den hade vikt sig upp under bilen och preciiis missat både tanken och bakaxeln. Skenan hade trätt sig emellan tanken och bakaxeln. Hade den gått lite mer åt ena eller andra hållet hade det gått riktigt illa. Vi lyckades tillslut få loss bilen genom att höja upp den med domkraft och lirka ut stålskenan. Den hade demolerat bagaget på bilen ganska bra men att det inte blev större skador är helt galet faktiskt.

Kommer upp ur garaget, telefonen ringer och det berättas för mig att det läcker vatten ur något i lunchrummet. Mycket vatten. För 2 veckor sedan ungefär blev det vattenskadat i lunchrummet o.s.v. efter att en diskmaskin gått sönder. Så sedan dess har det gått avfuktare dygnet runt och samlat in vatten. Vattnet samlades i en stor grön fin låda. Bara det att lådan blev full och det började rinna ut vatten igen… Att den samlade upp vatten eller att vi skulle tömma lådan var det ingen som sagt till oss. Fick tömma den, torka upp allt vatten och fortsätta min härliga dag!

Kommer ut till butiken igen och ska börja arbeta lite! Telefonen ringer. Det är från larmcentralen, det har gått ett överfallslarm framme i kassan. Jag blir helt “VA?” springer fram till kassan och kollar vad som händer. Ingenting händer. Säger det i telefonen och hon säger att det spelar som ingen roll, polisen och securitas är på väg och om det var falsklarm får vi ta det då. Hon ringer som tur är en liten stund senare och frågar igen om allt är lugnt och om det var ett falsklarm för de fick en brådskande utryckning som polisen åkte iväg på. Men securitas kommer fortfarande att komma till butiken.

Så Securitas kommer och vi får skriva en rapport på det hela… Det var en kassörska som kommit åt överfallslarmet av misstag ;).

Tokigt. Men dagen gick fort i alla fall 🙂

Wupwuuuuup

Det är skönt att ha börjat träna igen, kör nu kondis 3 gånger i veckan och styrka 3 gånger i veckan 🙂

Sen har jag en liten undran… När började jag visa min otroligt manligt håriga bringa genom att ha en knapp uppknäppt på skjortan/pikén jag har på mig? Underligt hur man ändras!

Försäkringar…

Man slutar aldrig att förundras.

Jag skulle kolla upp vad det kostar att förlänga reseförsäkringen som ingår i hemförsäkringen… Då jag bor hos mina föräldrar nu och därmed går under deras hemförsäkring ringde jag det bolag de är försäkrade hos först för att se vad det kunde gå på.

Folksam svarade att “En förlängning från 45 till 365 dagar på din reseförsäkring kommer kosta dig 11088kr”

ELVATUSENÅTTIOÅTTA KRONOR! Vad i helvete… Men jaja det är väl dyrt med försäkringar tänkte jag…

Då jag har bilen försäkrad hos Länsförsäkringar så ringde jag även dit för att se vad det kunde kosta där.

Hon på Länsförsäkringar svarade att “En förlängning av reseförsäkringen kommer gå på” Här fick jag ju panik, är det dyrare tro?! “2393kr, men då får du inte skada dig i Schweiz eller USA, då kostar det 3547kr. Men det förutsätter att du är hemförsäkrad hos oss vilket kostar 800kr om året”.

Jag trodde knappt att det var sant.

3547+800 = 4347kr. 11088 – 4347 = 6741kr.

Det är alltså 6741kr dyrare hos Folksam än hos Länsförsäkringar… SEXTUSENSJUHUNDRAFÖRTIOEN!

Visst att det kan diffa på några hundralappar. Men vafan detta är ju helt sinnessjukt…

Jag är glad att jag ringde och kollade. Men jag funderar nu på hur dyrt folksam är i övrigt.. Ska ta ett snack med föräldrarna om att kanske byta bolag när de är hemma från semestern. Fy fan.

Nervositet…

Den börjar komma vandrande nu måste jag säga! För två månader går ju otroligt fort!

Pirrigt och roligt men sorgligt på samma gång! Det är ju ett år som jag kommer vara iväg från familjen och vännerna och så. Men samtidigt känner jag att om jag inte gör det nu så kommer jag aldrig att göra det. Och då kommer jag ångra mig resten av livet. DET är något jag inte vill leva med :).

Nu måste jag bara se till så att allt är klart och inga lösa trådar hänger och slänger! Kom precis på att jag måste ändra mitt telefonabbonemang… Lite onödigt att ha något annat än kontantkort när den inte kommer att användas. Men jag vill fortfarande behålla telefonnumret!

Och vad ska man packa? Allt eller inget känns det lite som. Men antar att det är lite kläder bara och sådant. Man kan ju köpa det mesta på plats så att säga…

Härliga tider! 🙂

PS. Det hela handlar om en tidigare post: Oh Canada…