Inventering

Strax hade jag tänkt lämna mitt trygga hem för att fara iväg till jobbet. Där skall det inventeras hela långa eftermiddagen. Spännande!

Det är två gånger per år som det härjas med inventering och det är rätt så lagom, många hatar det men jag har inga större problem med det faktiskt. Det blir som ett litet event på jobbet så det är faktiskt rätt mysigt.

Grundaren av butiken är alltid med på inventeringen och kokar korv med hans hemliga recept, en riktig höjdarkorv blir det och ingen går därifrån missnöjd. Eller ja vad vet jag, men jag går inte hem missnöjd i alla fall!

Så om ni undrar vad jag har för mig i eftermiddag så står jag och räknar pålägg!

Fridens.

Jag är fast i Melodysheep.

Jag kan liksom inte få nog. Och då antar jag att ni inte heller kan det så här kommer några fler godbitar från deras katalog!

Eller varför inte en om the interwebs?

Sen kan vi avsluta med Metal songs for kids!

Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag gillar det så mycket. Men antar att det är väldigt lätt humor att ta till sig, inga komplicerade grejer här inte utan bara mysigt. Det är nog det tror jag.

Fridens.

“Låst”

Ibland blir jag lite rädd för mig själv och hur dåligt minne jag har. Ofta gäller det saker så som att låsa dörrar eller stänga av plattor och så. Då har jag väldigt lätt för att glömma om jag verkligen gjort det eller inte. Störst är problemet med om bilen är låst eller inte.

Min förra bil jag hade, Buppen, den hade jag aldrig det problemet med. Orsaken till det var nog att den hade ett mer 90-talslarm än min nuvarande bil. Det lät alltså när jag larmade på den, bupBUP lät det. Mycket smidigt då jag alltid själv sa det samtidigt som ljudet kom, alltså kom jag ihåg att jag låst bilen.

Jag har nu börjat implementera samma tillvägagångssätt när jag låser min nuvarande bil. Varje gång jag låser den så säger jag högt för mig själv “Låst”, enbart då kan jag känna mig säker. Gör jag det inte så går jag nästan alltid tillbaka för att dubbelkolla att den är låst (vilket den till 99% är). Men ändå.

Men som sagt, att säga “låst” fungerar utmärkt, jag skulle absolut rekommendera det till en vän.

Fridens.

Game of Thrones

Vill ni veta det bästa med nästkommande säsong av Game of Thrones är?

Jag gillar tvserien skarpt och har gjort så sedan den började sändas. De håller sig väldigt väl till böckerna tycker jag och det gör mig glad. Men det som gör mig ännu mer glad är det som kommer hända nu i nästa säsong av serien. Och nej detta är ingen spoiler.

Jag har läst/lyssnat på alla böcker hittills i serien, eller ja jag är en fjärdedel in i senaste boken. Men de andra har jag tagit mig igenom. Måste dock erkänna att det tar en väldans tid med den senaste för jag tycker inte att den är så inspirerande. Eller så är det bara så att jag tröttnat lite på bokserien, konstigare saker har hänt.

Men nu har det fantastiska hänt. Jag behöver inte läsa ut boken innan nästa säsong har premiär. Varför inte? Jo för att tv-serien kommer inte att gå samma väg som bokserien gör! Så då spelar det absolut ingen roll, jag kan helt enkelt titta på tvserien när den kommer utan att vara rädd för att få böckerna förstörda.

This makes me happy 😀

Fridens.

Premiär för Karaoke

Jag är just nu iväg på en facklig utbildning, detta betyder att jag är i Viskadalen och ligger över på deras folkhögskola. Här har vi utbildning i dagarna två, riktigt trevligt. Första dagen är gjord och kvällen avslutades med samkväm på etablissemangets festlokal “Ladan”.

Här fanns det möjlighet till Karaoke av finaste slag och efter många om och men så får jag erkänna att även jag gick fram och drog av en låt eller tre. Oftast tillsammans med någon annan men även själv. Riktigt roligt även om jag sjunger som en kratta och inte kan hålla tonen! Huvudsaken är att en har roligt har jag hört, och det hade vi verkligen! Kan väl tillägga att detta var första gången jag testat Karaoke om en inte räknar med Singstar… men det gör en väl kanske iofs, ok, första gången jag gjort det publikt i alla fall!

Men innan vi gick till Ladan så hann vi även med att spela rundpingis och lite innebandy i gymnastiksalen de har här. Ett riktigt härligt gäng jag hamnat med helt enkelt, för kul har vi så det förslår.

Nu ligger jag i sängen här och det ringer lite lätt i mina öron och en huvudvärk finns närvarande, men det struntar jag högaktningsfullt i och är lika glad ändå.

Ibland känns det skönt att skita i vad andra tycker och tänker och bara gå loss lite, och det gjorde jag ikväll, jag kommer onekligen att somna gott.

Fridens.

PS.

Jag gör en sjukt bra “I will survive” av Gloria Gaynor

DS.

The Prodigy

So The Prodigy is releasing a new album and I can’t wait for it to drop.

They have released three singles from the album, and I must say that I enjoy them. They have that dirty sound that one expects from a Prodigy album, but it’s with a special twist!

And for the sake of great justice, I will add them to this post so you can enjoy them as well! Ain’t I Mr. Good Guy?!

First one – The day is my enemy

Second one – NASTY

Third one – Wild Frontier

Fridens.

Malmö

Jag var i Malmö i helgen, det var helt fantastiskt. Det var alltså fantastiskt även fast jag var förkyld! Som tur är så var inte Magnus och Sofie så känsliga för det så de tog emot mig med öppna armar.

Jag brukar försöka åka ner i alla fall två gånger per år för att hälsa på. Chilla, spela lite rollspel, gå i nördbutiker och bara ha det härligt. Och så blev det nu också, fast utan rollspelet då jag inte kände att min hals hade klarat av det.

Vi gick till en barberare och fixade till skäggen, det var otroligt härligt. Han gned in ansiktet med massa olika grejer så det blev både varmt och kallt på samma gång eller något. Sedan kommer det varma handdukar och kalla handdukar, rakning med kniv och lite allmänt sånt. Det var riktigt härligt! Kan väl även tillägga att den ena barberaren var så jäkla mycket Hipster att det praktiskt taget sprutade ut ur öronen på honom. Men det är smällar en får ta…

Sedan blev det en sväng in på SF-bok för att köpa lite grejer, jag älskar Sience Fiction-bokhandeln. Även om inte Malmöbutiken är så stor och har samma utbud som Göteborg eller Stockholm så är den mysig.

Sedan på Lördagen vart det att vi gick på Hockey, två av Magnus arbetskamrater var med, en från England och en från Chile. De tyckte att det var riktigt kul att se det live, det de var mest fascinerade över var hur bytena gick till, att det var ett så väloljat maskineri. Trist bara att Malmö föll mot Karlskrona i matchen.

Nu är jag hemma och ska sova i min egna säng igen, det blir skönt att inte sova på soffan och det kommer bli extremt skönt att slippa allt katthår när jag vaknar. Även fast katter är väldigt mysiga att ha att göra med så hårar de ner något så förskräckligt. Jag tror att det är en av orsakerna till att jag måste åka ner och hälsa på två gånger om året. Gör jag det inte så frekvent så glömmer jag bort hur mycket jag ogillar att det är hår överallt och skaffar mig en katt 😉

Fridens.

Filmtrailers

Har ni tänkt på att filmtrailers ofta är på tok för långa? Det har jag gjort. Och det är inte bara att de är för långa, de visar väldigt mycket av filmen. Jag förstår inte varför det är så, det går inte in i mitt huvud!

När jag sett en trailer så känns det ofta som om jag sett hela jäkla filmen redan innan trailern är slut, SKA DET VARA SÅ?!

Vart är tiden då en trailer bara ska väcka ett intresse? Vart är tiden då trailers skapade ett begär av att se filmen? Det känns som om den är borta i många fall. Jag vill ha tillbaka det!

Ofta är det filmer som inte har så mycket innehåll som har just sådana trailers, t.ex. dåliga komedier. Alla roliga scener kommer in i trailern och sedan så är resten skit. Så de gör det med flit många gånger men det gör mig fan inte mindre arg på det!

Nu mer så känns det som om teasers är mer trailers än vad trailers är. Kanske det jag ska rikta in mig på i fortsättningen. Strunta i trailers gå all out på teasers.

Fridens.

Bestickens antal

Jag har länge klarat mig bra med ett enkelt set med bestick, 6 delar av varje och det har inte varit några konstigheter.

Ibland har jag känt att det vore bra med lite fler, men det har mest varit då jag använt upp alla så jag inte har haft några rena… Vilket har fått mig att inse att om jag skaffar fler bestick så kommer jag bara få diska fler när det väl beger sig.

Nu så fick jag nya bestick i julklapp och då har jag alltså dubbelt så många som jag hade innan och vet ni vad? Mina faror besannades och nu så har jag allt lite fler bestick vid varje diskomgång.

Kan väl säga att detta oftast gäller det mesta i livet som en vill ha mer av, speciellt när det kommer till att förvara saker i eller så. “Hade jag bara en garderob till så ordnar det sig, då får jag ordning!” Men den kommer fyllas upp väldigt fort och då behöver en en till, så går det så i klassiskt ekorrhjulsmanér. Så fundera på det innan nästa garderob eller bokhylla sätts in!

Tänk vilka jobbiga problem jag har, känner mig kränkt på något sätt 😉

En annan detalj jag märkt är att besticklådan är ovanligt tung att använda, bra träning för kroppen!

Fridens.

Formel 1

Min vän Måns har väckt ett intresse i mig, han tog något som legat i dvala sedan tonåren och verkligen kickstartat det, vilket är väldigt roligt!

Förra året så missade jag kanske 2 eller 3 tävlingar i F1-kalendern och om en jämför det med året innan så var det väldigt bra gjort då jag kanske såg så många tävlingar den rundan.

Men nu nalkas säsongen och här sitter jag och läser liveuppdateringar från testdagarna i Barcelona. Alltså teamen är där och kör, de gör tester på bilen, knappt något filmas av media utan det mesta sköts via textbaserade liveuppdateringar. Och de sitter jag alltså och tittar på. Det lär ju vara standard för de inbitna fansen men för mig känns det verkligen hardcore!

Nu är det såhär att på premiären kommer jag inte vara hemma i Skövde och alltså inte kunna titta på den med Måns. Jag kommer ligga på ett hotellrum i Stockholm och inte kunna se något alls.. Eller?

Denna mani har nu satt sig så att jag funderar på att skaffa mig Viaplay sport för 279:- i månaden så att jag inte ska missa det.

Tänk vad härligt ändå, ett nytt intresse på ålderns höst!

Fridens.