Skottdagen

Idag är det skottdagen. Det har nog gått få förbi då de tjatat om att en ska skriva på facebook om hur kul en tycker det är med en extra dag! Förstår det inte riktigt, är väl bara en extra dag att arbeta!

Förra året fick vi jobba en extra vecka, och i år en extra dag. Ska bli skönt 2017 då allt är som vanligt igen.

Det var även inventering idag, vi gör den sista dagen i Februari och sista dagen i Augusti varje år. Det verkar gå snabbare och snabbare för varje år som går också. Vi började vid 18 och allt var klart vid 21.30 ungefär. Det är ganska så bra jobbat tycker jag. Nog för att vi hade en mängd personer som hjälpte oss att räkna, men ändå.

Jag fick gå en delad tur idag då jag skulle vara med och göra inventeringen. Så först jobbade jag 07-13, sedan fick jag håltimma fram till 17! Då passade jag på att gymma, rätt skönt att göra det mitt på dagen sådär.

Höjdpunkten var dock när det bjöds på varmkorv. Varje inventering så står gamla ägaren till butiken (nuvarande ägares far) och kokar korv åt alla. Riktigt mysigt blev det! så nu kan jag somna mätt!

Fridens.

Tio i Tolv!

I slutet av Januari så hittade jag denna i mitt flöde. Jag gillade den, kanske är det mest för att det är så stor kontrast till vad detta band brukar göra. Oavsett så blev det en fin cover, en cover värd att dela. Originalet av Simon & Garfunkel är helt magisk, men denna håller också!

Jag lyssnade rätt mycket på Disturbed ett tag, sedan såg jag en inspelning från en livespelning och tyckte de var så dåliga på scen att jag tappade helt sugen. Tydligen har detta släppt nu då jag kunde uppskatta detta!

Disturbed – The Sound Of Silence

Fridens.

Lite väl trång hylla

Jag åkte buss idag, en bra bit faktiskt. Från Trollhättan till Skövde. Då min telefon beter sig lite så vart jag positivt överraskad över att det fanns WIFI på bussen. Noterade även att det satt USB-anslutningar i taket vid lamporna så en kunde ladda sin telefon/platta. Smidigt ändå. Orsaken att det var smidigt med WIFI var att min platta inte har någon egen 3/4-g-anslutning, så utan WIFI, no internets. Men med detta kunde jag lyssna på SR-play.

Samtidigt som jag tycker att det var väldigt smidigt med WIFI börjar jag bli lite orolig över att det ska behöva finnas överallt. Borde vi inte klara oss utan? Jag vet om att det är lite dubbelt här att jag hyllar och dissar det samtidigt. Men jag hade klarat mig utan, inga problem.

Hur som helst så tycker jag att det drygaste med att åka buss är att hyllan ovanför sätena inte är stora nog för att få plats med en sån kabin-väska. Nog för att det är lite mer platsbrist på bussar än tåg, men det borde gå att ordna tycker jag!

Jag får fundera på något bra sätt!

Fridens.

Tio i Tolv!

Frågan är om det finns någon låt som är mer klassisk när det kommer till elektronisk musik. Det känns som om alla har hört denna och de flesta gillar den. Klart att det finns äldre låtar som är bra och så, men just att den fick så stort genomslag som jag ändå tror att den fick gör att det är en av de största.

Jag brukar glömma bort den då och då, vilket gör det nästan ännu lite mysigare när jag hittar tillbaka till den kan jag tycka!

Robert Miles – Children

https://www.youtube.com/watch?v=6QEPrDBMqJ0

Fridens.

Tio i Tolv!

Håll i er nu, för nu blir det åka av. Jag hoppas att ni kan uppskatta en goding från Simon Posford. För här kommer den vare sig ni vill det eller inte.

Jag vet inte riktigt vad det klassas som, men någon form av psykadelisk goa-trance kanske? Det är, enligt mig, väldigt avslappnande att lyssna på i alla fall och jag tackar min vän Billy för att han introducerade mig till det för snart 20 år sedan.

Shpongle – Around The World In A Tea Daze

https://www.youtube.com/watch?v=cHlidfF7nK8

Fridens.

Nu tar jag helg.

Ja, och inte mer med det. Jag tänker ta helg!

Tänker bege mig från Skövde med tåget och inte komma tillbaka förrän på Söndag, så jäkla mycket helg tänker jag ta. Ni kan knappt ana.

Det ska bli härligt att ta helg, jag gillar helgen, den kan en ta. Veckorna är det inga som tar, de bara är där utan att en behöver göra någonting. Helgen måste en ta tillvara på, därav måste den tas.

Jag ska ge helgen vad den tål. Ja det ska jag.

God helg på er.

Tio månader kvar till Jul.

Fridens.

Tio i Tolv!

Ibland kan ett ljud göra en hel låt, och så är det i detta fall. Låten är jättebra, men det är en grej som jag tycker gör den helt fantastisk. Utan det så hade den inte alls varit lika bra känner jag, spännande hur det där kan vara.

När refrängen kommer igång så kan ni höra det. Det är det där lilla härliga pling-ljudet. Det får min själ att sjunga, fråga mig inte varför!

Teddybears – Little Stereo

Fridens.

Jämtlandstriangeln

Dags för ännu en banner-bild. Vi börjar närma oss slutet här nu, känns nästan som om det är dags för mig att lägga upp några nya!

Jag och två vänner drog upp till Jämtland för att vandra Jämtlandstriangeln. Året var 2012 och det var helt fantastiskt.

Det var vår första vandring, och det blev en riktig lyxvandring kan en säga. Vi tältade inte en enda gång utan sov på fjällstationer istället. På två av ställena åt vi även 3-rätters. Så vi försmäktade inte direkt, det ska gudarna veta!

19

Som ni ser så är bilden tagen mitt mellan Storulvån (där vi utgick från), och Sylarna (första fjällstationen). Sedan går en till Blåhammaren för att efter det fortsätta ner mot Storulvån igen.

Jag kan verkligen rekommendera att göra denna tripp. Vi tog en etapp per dag och det var rätt så lagom. Vi vart sådär lagom trötta, vilket ni kan se på denna magnifika bild av Patrik!

IMG_1874

Men jag ska inte vara orättvis. Han var även pigg och glad!

IMG_1776

För att inte tala om Magnus! Han var nöjdast av dom alla!

IMG_1762

Som sagt, en väldigt fin tur. Fin tur med fina grabbar. Det är grejer det!

Fridens.

Tio i Tolv!

Behöver nog inte säga mer än den absolut första textraden här heller. Det var den jag fastnade för, och därför jag fortfarande gillar låten.

Sedan är videon riktigt bra!

Jag gjorde upp en eld för dig, och nu brinner hela skogen”

Familjen – Det snurrar i min skalle

Fridens.