Tvättbjörnen sover inte alls!

Så jag håller på att tvätta lite såhär på kvällskvisten. Jag i min enfald trodde inte att det skulle vara så hård åtgång på maskinerna vid 22-tiden en söndagskväll. Tydligen hade jag otroligt fel och det finns inte en enda tumlare ledig så jag får snällt sitta här och vänta tills det blir nån ledig så jag kan stoppa in tvätten som jag har! Som tur är så har HBO precis släppt första avsnittet av Game of Thrones som jag har väntat på så det blir rätt så lätt att vänta :).

På vägen tillbaka från tvättstugan så hörde jag något som rörde sig, jag tittade mig omkring lite och vet inte riktigt vad jag förväntade mig att få syn på, en coyote tänkte jag väl först för en sådan har jag sett tidigare. Men det var faktiskt en tvättbjörn som hängde lite i en buske där. Så jag snabbade mig in till lägenheten och hämtade min kamera för att kunna knäppa ett kort eller två!

När jag kom tillbaka så hade den dock flyttat på sig så jag fick leta lite innan jag hittade tvättbjörnen i en annan buske, men när jag väl hittat den så fick jag mig allt en liten bild! National Geographics nästa! 😉

Tvättbjörn

Tvättbjörn

Klicka på bilden för att få en större version. Så nu har man sett en tvättbjörn också, inte så illa pinkat det inte!

Idag var ju även THE SUN RUN här i Vancouver, ett lopp på 10km som ungefär 50.000 personer deltar i varje år. Jag deltog inte men jag gick allt dit för att se what all the fuzz was about så att säga. Det kommer lite bilder i morgon :).

Nu ska jag pallra mig bort till tvättstugan igen! Tjingeling!

Saker vi bygger är rätt små ändå.

Jag tycker det är lite fint hur små saker vi bygger är egentligen, vi tycker att de är stora grejer som vi lyckas åstadkomma och blir stolta över det. Vi står där och tittar på saken vi gjort och tänker “oj oj oj så bra vi är som har gjort detta, oj så bra, så bra så bra”. Ibland stämmer det säkert och nog ska man känna stolthet över vad man gör är i livet. Ibland måste det dock sättas i proportion!

Vancouver

Vancouver

Jag tycker bilden visar det ganska så tydligt att staden är så oerhört liten i jämförelse med berget i bakgrunden! Och berget finns där och tänker inte så mycket på det meden vi springer runt som yra höns och härjar med att bygga saker hela tiden. Det är något speciellt med berg ändå, berg och naturen i allmänhet. Det spelar ingen roll hur mycket vi än försöker forma världen till våra behov och våra önskemål. Om krafterna i naturen får för sig att “Nej men nu ska jag nog röra lite på mig här” så skiter sig allt i alla fall. Är nog dags att inte ta så mycket för givet längre! Oj vad jag låter som en hippie här, och nej jag tror inte att naturen är ett enda “väsen” som lever och har ett medvetande och yadayadayada. Jag tänker mest på hur skört vårt samhälle egentligen är när minsta nyck från naturen får oss på fall. Se bara när vattnafjäknafrujöflukul bestämde sig för att få ett utbrott, hela flygtrafiken bara stannade i Europa, totally awesome 😀

För övrigt så såg jag en ganska komisk sak här om dagen. En hemlös man gick runt på gatan utanför jobbet och bad folk om pengar. Ingen stannade för att ge honom pengar. En kvinna går förbi och ger inget, men så stannar hon upp, vänder sig om och erbjuder honom en av sina munkar hon hade i en påse. Då skakar bara mannen på huvudet, vänder sig om och går därifrån. Inte för att jag tycker att det är komiskt att vara hemlös, men jag tycker det är lite underligt att tacka nej till gåvor om man är ute och tigger. Beggars can’t be choosers som det så vackert heter.

Tiden har stannat

Inte för mig, tiden här går undan så in i helvete Det är faktiskt skrämmande att det bara är 4½ månad kvar tills mina gäster kommer över, och bara 5 månader kvar tills dess att jag kommer tillbaka till Sverige. Förhoppningsvis kommer vädret här bli awesome så man kan ge sig ut å vandra lite i skog å mark innan man tar sig tillbaka hem. Funderar även på att hyra sig en liten bil å ta nån snabbtur till klippiga bergen, åka dit, övernatta en natt och köra hem, ska va en jävligt fin sväng.

En staty som står vid stationen här i Vancouver, har inte orkat läsa så mycket på den dock men har för mig att det har nåt å göra med andra världskriget eller något annat sorts krig ;). Lite charmig är den allt!

Staty

Staty

Jag gillar den! Går förbi den varje dag, ibland måste man ju stanna upp som sagt, och det är för dessa två som tiden har stannat, inte så lite heller, den står helt still!

Scream 4…

Så jag var på bio idag, jag kom faktiskt precis hem från den och jag måste nog säga att det var något av det sämsta jag sett på riktigt länge.

Så Johan hade fått tag på gratisplåtar till Scream 4, det var nån sorts pre-screening, den släpps tydligen inte förrän i morgon egentligen. Vi gick dit iaf och satte oss i salongen. Efter 15 minuter så gick Johan och våra två andra vänner till en annan salong för att se Sucker Punch istället! Jag valde att sitta kvar då jag redan sett Sucker Punch och kände att jag lika gärna kunde se klart denna SCREAM 4 istället.

Jag ångrar väl inte att jag satt kvar direkt, har man väl sett en film så har man ju full rätt att såga den om man vill. Och detta var något i särklass måste jag säga. Vill ni inte ha några spoilers så kan ni ju sluta läsa nu och hoppa ner några stycken. Eller ja, jag vet inte hur långt jag kommer skriva om det. Nej jag ska inte hålla på å slita mitt hår på grund av en dålig filmjävel, men den var så otroligt dålig att mina ögon började blöda och hjärnan rann sakta ut genom mina näsborrar. Så dålig var den, jag tror den skapade en hjärntumör. Jag har nog aldrig suckat så mycket under en film någonsin, skådespeleriet var så kasst att jag med handen på hjärtat kan säga att jag hade gjort det bättre. Hade jag spelat alla roller i hela filmen så hade det blivit bättre! Men yea, det är ju nummer 4 i serien och jag hade väl inte direkt räknat med att det skulle bli bra, men att det skulle bli såhär dåligt det trodde jag INTE!

När filmen var slut så gick jag ut från salongen och gick till den andra där Sucker Punch visades så jag fick se andra halvan av den en gång till. Den hade inte förbättrats nämnvärt får jag säga, men actionscenerna är helt okej ändå :).

På väg hem från bion så fick jag se på en fin liten grej som jag var tvungen att fota! Eller liten och liten det var ett par träd som härjade!

Träd!

Träd!

Så det livade ju upp kvällen lite att få se något vackert på vägen hem! Mitt livsuppdrag att hitta vackra saker i vardagen fortsätter! Men nu ska jag ta och sova lite tror jag, är ju en dag i morgon också, en dag som innebär träning! WEEE 😀

Solen finns där någonstans.

Ja det är inte alltid lätt för solen att tränga igenom, men viljan finns ju där, det ser man ju. Och vilja är ju något som ska premieras! Solen solen gamle vän, snart har du kraft nog att tränga igenom de tjocka molnen! Trotjänare är vad solen är och jag vet inte men jag tyckte det var lite fint när jag var på väg till tåget i morses, så det fick bli en liten bild till 🙂

Solen kämpar!

Solen kämpar!

Var och tränade idag, kändes bra i kroppen men jag tror jag måste värma lite bättre och strecha lite bättre också, börjar bli jävligt stel i axlar och rygg, så det är ju bara å börja med. Lite kul ändå, när jag började träna igen så tänkte jag köra igenom kroppen lite snabbt, så jag snittade väl 30 minuter i gymmet de första två veckorna, efter det så har jag snittat en timma :D. Och det är ju rätt lagom ändå, 3 timmar styrka i veckan 🙂

Se det vackra

Ja som jag skrev i min förra post här, det är väl på tiden att man börjar stanna upp och se på vad som är vackert här i världen egentligen. Har ni gjort det? Det hoppas jag verkligen att ni har, det lättar ens hjärta!

På väg hem från jobbet så fick jag syn på en sak, så det fick bli en liten bild till! Enjoy!

Maskros!

Maskros vid ett stängsel, våren är på gång 🙂

Så om ni inte gjort det redan, stanna upp och se er omkring!

Ibland blir man blind

Ibland blir man allt lite blind när man går runt här borta och ser saker. Det är väl oftast så att när man är i sin egen vardag så hinner man inte riktigt uppskatta allt vackert som finns runt omkring en. Detta är ju en del av livet men det betyder ju inte att det är mindre sorgligt för det.

När jag sitter på kontoret så har jag ju lite utsikt över bergen på andra sidan vattnet och det är ju riktigt fint, jag ser det mer när jag äter lunch dock genom ganska skitiga rutor men det är vackert ändå. Men ser man det varje dag så blir det inte så speciellt längre, men idag så kände jag att jag verkligen kunde uppskatta denna magnifika upphöjning ur marken. Jag uppskattade den till och med så mycket att jag tog en bild 🙂

Grouse Mountain

Grouse Mountain

Så dagens tips kan väl vara att försöka uppskatta det vackra som ni ser varje dag <3

Shabusen!

Nej ni kan vara lugna, det är ingen svordom! Det är ett ställe dit man går om man vill äta mängder av Japansk och Koreansk mat, en buffé helt enkelt.

Det har varit på tapeten att besöka detta etablisemang i några veckor nu och idag blev det alltså av, äntligen ska mina förväntningar vad gäller Koreansk och Japansk mat konkretiseras i faktiska maträtter som jag kan smaka på! Kimchi here I come!

Det var jag och min arbetskompis Sten som var där och åt, Söndag 11.00 och det var bannemig fullt hus, eller blev rättare sagt, vi kom väldigt tidigt och hade inte bokat bord så vi hade turen att få plats ändå (de öppnade 11), när klockan var 12 så satt det folk och väntade på att få bord.

Det var verkligen otroliga mängder av mat, bilden jag tog på bordet som är lite suddig är vår andra laddning mat också. Och äntligen har jag ätit Sushi igen, förra gången var 2005 tror jag. Men jag vet inte riktigt, det är inte min grej tror jag. Nog för att jag gillar fisk va, men jag tar den gärna tillagad 😉

Favoriten på bordet förutom den grillade kycklingen och biffen var ju helt klart Teriyakin. Både biff och kyckling! Sedan måste jag säga att Yakisoban var otroligt fin också. Dock så har jag ingen koll på vilken sorts sushi jag åt riktigt för vi beställde in en av varje och då var det svårt att veta vilken som var vilken, men jag tog en 4, 5 bitar av olika sorter och vissa var goda och andra mindre goda ;).

Måste dock säga att Kimchi inte heller var riktigt min kopp te! Har hört mycket om Kimchi på jobbet, verkar vara sjukt poppis över i Sydkorea. Jag fattar dock inte varför! Men smaken är ju som baken så det är ju roligt för dom att de gillar det! Men de äter ju massa insekter också, nuff said.

Tempuran var rätt så smaklös, ska nog testa någon annan sort nästa gång, provade bara potatisen och då är det kanske inte så konstigt att det var smaklöst. Spring rolls var riktigt goda dock.

All in all en mycket lyckad måltid och man fick jäkligt mycket mat för pengarna! Det gick på 100 spänn per person ungefär, vilket är helt överkomligt tycker jag 🙂